fbpx Τριπλή επίσκεψη στο γραφείο δημάρχου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2019 - 09:00
ΠΟΙΟΙ (ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ) ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τριπλή επίσκεψη στο γραφείο δημάρχου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γιάννης Γκαράνης
Δήμος Κομοτηνής

Επισκέψεις από την πρέσβειρα της Σουηδίας στην Αθήνα Charlotte Sammelin, την Ομοσπονδία ΑμεΑ ΑΜ-Θ, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννηςς Γκαράνης δέχτηκε στο γραφείο του την εθιμοτυπική επίσκεψη της πρέσβειρας της Σουηδίας στην Αθήνα Charlotte Sammelin. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν θέματα που αναφέρονται στις δυνατότητες διμερούς συνεργασίας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. 

Η πρέσβειρα έκανε εκτενή αναφορά σε μια σειρά καλών πρακτικών που ακολουθούνται και εφαρμόζονται στη χώρα της, όσον αφορά «την έξυπνη πόλη», τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, επ’ ωφελεία των πολιτών. Ακόμη, αναφέρθηκε στην προοπτική διμερών πολιτιστικών επαφών και ανταλλαγών. Ο δήμαρχος υπογράμμισε κι αυτός με τη σειρά του την ανάγκη σφυρηλάτησης σχέσεων φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Εξέφρασε δε, ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής, την πρόθεση του Δήμου Κομοτηνής να εδραιώσει μια διαρκή επαφή και μια αγαστή συνεργασία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο με τη χώρα της Σουηδίας.  

Επίσκεψη της Ομοσπονδίας ΑμεΑ ΑΜ-Θ
Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου δέχθηκε την εθιμοτυπική επίσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με ειδικές Ανάγκες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον νεοεκλεγμένο δήμαρχο Κομοτηνής, να τον συγχαρούν για την εκλογή του και να του θέσουν μια σειρά από θέματα, που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες και αναφέρονται στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, στη βελτίωση της  προσβασιμότητας των δημόσιων χώρων στον Δήμο Κομοτηνής, καθώς και σε γενικότερου ενδιαφέροντος θέματα για τα ΑμεΑ.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής επαναβεβαίωσε στα μέλη της αντιπροσωπίας την αταλάντευτη βούληση του ίδιου προσωπικά, αλλά και σύσσωμης της δημοτικής αρχής, για τη συνέχιση της γόνιμης και δημιουργικής συνεργασίας με το κίνημα των ΑμεΑ στην περιοχή μας. Τόνισε δε, ότι για την επόμενη τετραετία κύρια στόχευση του Δήμου Κομοτηνής είναι η διαρκής ανάπτυξη καλών πρακτικών και δράσεων επ’ ωφελεία των συμπολιτών μας με αναπηρίες.  

Οι Αστυνομικοί στον δήμαρχο
Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης πραγματοποίησε επίσκεψη γνωριμίας στον δήμαρχο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κος Γκαράνης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της Ένωσης, αναφορικά με τα κενά των οργανικών θέσεων, τις αυξημένες απαιτήσεις αστυνόμευσης, το μεταναστευτικό, τη λειτουργία μεθοριακού σημείου διαβατηρικού ελέγχου Νυμφαίας, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, το τμήμα μεταγωγών-δικαστηρίων, το τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και πολλά άλλα. 

Μετά από ενδελεχή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ο δήμαρχος διαβεβαίωσε τα μέλη του ΔΣ της ένωσης ότι ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής θα βρίσκεται διαρκώς και ενεργά στο πλευρό των αστυνομικών, που υπηρετούν στον τόπο μας. Δεσμεύτηκε δε, ότι θα καταβάλλει το μέγιστο των δυνάμεών του, προκειμένου να συμβάλλει κι αυτός στην επίλυση των ζητημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο τους. Επίσης, τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Γαλουχημένος στους διαύλους της επικοινωνιακής τέχνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εφάρμοσε στο διαδικτυακό διάλογο χθες με όλους τους φορείς του Έβρου,  τη μέθοδο των συσσωρευμένων θετικών ερωταπαντ