fbpx Την καλύτερη συνεργασία των πωλητών της λαϊκής αγοράς, ζητάει Δήμος Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, 2018 - 10:00
ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Την καλύτερη συνεργασία των πωλητών της λαϊκής αγοράς, ζητάει Δήμος Κομοτηνής

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λαϊκή Αγορά
Δήμος Κομοτηνής

Αυστηρή προειδοποίηση σε όσους πωλητές δεν συμμορφώνονται με το ωράριο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς

Οι δρόμοι, μετά το πέρας της λαϊκής αγοράς, είναι γεμάτοι με σκουπίδια και η καθυστέρηση που επιδεικνύουν οι πωλητές δυσχεραίνει το έργο των εργαζομένων καθαριότητας

Δήμος Μπακιρτζάκης

Την καλύτερη συνεργασία των πωλητών λαϊκής αγοράς, ζητάει  Δήμος Κομοτηνής, σε δύο κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται άμεσα τόσο με την λειτουργία του παζαριού όσο και με την καθαριότητα του χώρου. Ζητάει από τους πωλητές να αποχωρούν στην ώρα τους και ταυτόχρονα να μεριμνούν για την καθαριότητα. Μάλιστα σχετική ανακοίνωση με αυστηρές συστάσεις διαμοιράστηκε στους πωλητές το περασμένο Σάββατο 17 Νοεμβρίου με τον Δήμο Κομοτηνής να επισημαίνει ότι "η ανοχή της Υπηρεσίας θα είναι μέχρι τις 15:00. Μετά το πέρας του ωραρίου θα υποχρεωθούμε να προβούμε στις νόμιμες διαδικασίες".

Οι δρόμοι, μετά το πέρας της λαϊκής αγοράς, είναι γεμάτοι με σκουπίδια και η καθυστέρηση που επιδεικνύουν οι πωλητές δυσχεραίνει το έργο των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Εξαιτίας της παραπάνω, περιγραφείσας, κατάστασης, ο Δήμος Κομοτηνής προχώρησε στην έκδοση της ανακοίνωσης.

Τον αυστηρό χαρακτήρα αυτής εξηγεί στον "Χ" ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Καθαριότητας Νίκος Στεργιάδης "η λαϊκή αγορά είναι ένα πολύ μεγάλο αγκάθι. Κατανοούμε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν μέσα στο κρύο και τις βροχές και οι ίδιοι οι πωλητές.Όμως πλέον νυχτώνει γρήγορα και για εμάς προέχει η ασφάλεια των εργαζομένων. Έχω κάνει συστάσεις άπειρες φορές στους πωλητές στη λαϊκή αγορά. Τους μοίρασα ένα φυλλάδιο για να φεύγουν πιο νωρίς, ώστε να μπορούμε να καθαρίζουμε πριν νυχτώσει. Το ωράριο της λαϊκής αγοράς είναι μέχρι τις 14:30. Όταν δεν υπάρχουν οι πάγκοι μπορούμε να καθαρίσουμε πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Επίσης ο κάθε πωλητής πρέπει να μαζεύει όλο το υλικό που πουλάει, από τις σακούλες, μέχρι τα ίδια τα προϊόντα, παπούτσια, ρούχα ή φρούτα. Όταν δεν γίνεται αυτό τα παρασύρει  ο αέρας και καταλήγουν σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή ακόμα και μέχρι το Ανατόλια".

Ο κος Στεργιάδης δηλώνει αποφασισμένος να επιβάλλει την ορθή λειτουργία της λαϊκής αγοράς, και κατ' επέκταση την καλύτερη καθαριότητα στον χώρο και τονίζει πως "θα είμαι και το άλλο Σάββατο στο παζάρι και αν ξανασυμβεί αυτό θα φωνάξω υπεύθυνους - γιατί εγώ δεν μπορώ να επιβάλω το πρόστιμο - και θα πάρουμε κάποια μέτρα, έτσι ώστε να συμμορφωθούν οι πωλητές. Δεν υπάρχει μόνο το θέμα της καθαριότητας, αλλά ακόμη και αυτή η καθυστέρηση αποχώρησης των πωλητών, είναι εις βάρος των εργαζομένων της καθαριότητας. Η προστασία των εργαζομένων με ενδιαφέρει, αυτό είναι το μεγάλο ζήτημά μου".

Όσον αφορά την "τιμωρία" αυτή είναι ιδιαιτέρως αυστηρή. "Αν δεν συμμορφωθεί ο πωλητής πρέπει να γίνει ανάκληση της άδειάς του", μας πληροφορεί ο κος Στεργιάδης. Προς το παρόν οι άνθρωποι του Δήμου Κομοτηνής αρκούνται στην ενημέρωση, θέλοντας να αποφύγουν την επιβολή προστίμων που θα επιβαρύνουν οικονομικά τους πωλητές της λαϊκής αγοράς. Όμως περιμένουν και από εκείνους να συμμορφωθούν με τους κανόνες. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Στα μαλακά θα πέσει πάλι η Τουρκία και ίσως βγει και  ωφελημένη τελικά,  αφού δήθεν οι επαπειλούμενες κυρώσεις που ζητά διακαώς η χώρα μας,  προφανώς θα μετατραπούν σε ευχολόγια και νουθεσίες.