ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:00
ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Θέλεις να λάβεις μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής; Το φροντιστήριο ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ σε στηρίζει

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πολυδύναμο Φροντιστήριο

Ο διαγωνισμός φέτος έχει οριστεί για τις 2 Μαρτίου και οι αιτήσεις μαθητών γίνονται στα σχολεία τους μέχρι 15 Φεβρουαρίου

Την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πανελλήνιο διαγωνισμός φυσικής γυμνασίων και λυκείων, θα έχουν μαθητές και μαθήτριες από το νομό Ροδόπης, έχοντας μία έξτρα δωρεάν βοήθεια από το φροντιστήριο Πολυδύναμο. Το Πολυδύναμο προσφέρει δωρεάν βοηθητικά μαθήματα για να μπορούν οι μαθητές να λάβουν μέρος με αξιώσεις σε έναν τέτοιο διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός φέτος έχει οριστεί στις 2 Μαρτίου. Οι αιτήσεις των μαθητών γίνονται στα σχολεία τους μέχρι 15 Φεβρουαρίου και συνδιοργανώνεται από τρεις φορείς, το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ελληνική Εταιρεία για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Και μπορεί μέχρι πρότινος η συμμετοχή των παιδιών να μην ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, γιατί η φυσική δεν ήταν ένα δημοφιλές αντικείμενο, όπως τα μαθηματικά και οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί, όμως όπως μας πληροφορεί η Ζάνα Ιωακειμίδου φυσικό στο φροντιστήριο Πολυδύναμο "σιγά-σιγά πήρε τη θέση που του αρμόζει αυτός ο διαγωνισμός στην συνείδηση των μαθητών. Έτσι πλέον έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο με τη συμμετοχή και πολλών συναδέλφων, εννοείται από τα σχολεία, οι οποίοι βοηθούν στην διεξαγωγή αυτού του διαγωνισμού". 

Αναφορικά με τη συμμετοχή των μαθητών σε τέτοιους διαγωνισμούς, σύμφωνα με την εκπαιδευτικό "αποσκοπεί στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την αντίστοιχη επιστήμη, στην δική μας περίπτωση της φυσικής, για την ερμηνεία των φυσικών φαινομένων και την εξοικείωση των παιδιών με τα πειράματα, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει κατά την διάρκεια της διδακτικής διαδικασίας στα σχολεία. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αυτό, δεν υπάρχουν υποδομές, δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο. Με τους διαγωνισμούς εξοικειώνονται τα παιδιά με τα πειράματα, με τις μετρήσεις και με την διαδικασία εξαγωγής συμπερασμάτων από αυτά". 

Στην προετοιμασία που γίνεται στο ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές του νομού Ροδόπης, "δίνεται βαρύτητα στην ερμηνεία των φυσικών φαινομένων και στην αξιοποίηση των πειραμάτων", εξηγεί η φυσικός του φροντιστηρίου και προσθέτει περαιτέρω πως "τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν. Θα γίνονται κάθε Σάββατο ώστε οι μαθητές να είναι απαλλαγμένοι από τις καθημερινές τους υποχρεώσεις και δραστηριότητες και να μπορούν να τα παρακολουθήσουν απρόσκοπτα. Απευθύνονται σε όλους τους μαθητές του γυμνασίου ανεξάρτητα από το αν είναι μαθητές του Πολυδύναμου και βέβαια απευθύνονται σε όσους μαθητές η φυσική τους γοητεύει και τους εντυπωσιάζει. Και σε αυτούς οι οποίοι η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό θα τους προσφέρει και ψυχαγωγία και διασκέδαση".

Για τους ενδιαφερόμενους πληροφορίες παρέχονται καθημερινά στο φροντιστήριο Πολυδύναμο από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ. "Ευχόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να έχουν την διάθεση να ανακαλύψουν την φυσική και να αρχίσουν σιγά-σιγά να μεταμορφώνονται σε μικρούς επιστήμονες", λέει καταληκτικά η Ζάνα Ιωακειμίδου. Ενημερωθείτε στο τηλέφωνο: 2531035151.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προετοιμασμένοι  με φακέλους και τα σχετικά υπομνήματα ήταν όλοι,  όσοι συνάντησαν τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και ιδιαίτερα ο δήμαρχος Κομοτηνής,  αλλά και ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών.