ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου, 2018 - 10:00
ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Τα πρώτα χιόνια στην Ροδόπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
χιόνι
Χιονόπτωση
Ροδόπη

Έκαναν την εμφάνισή τους στα σύνορα του νομού μας με τη Βουλγαρία

Επιβεβαιώθηκε η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) αναφορικά με την επιδείνωση του καιρού. Το τρέχον διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή 29-30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ, υπάρχουν κατά τόπους θυελλώδεις βοριάδες κυρίως στα ανατολικά, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδα. 

Η πρόγνωση για χιονοπτώσεις σε υψόμετρο άνω των 500 μέτρων, στην Θράκη, επιβεβαιώθηκε από τις τελευταίες κιόλας μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν πριν μπει καλά - καλά ο χειμώνας. Από το συνοριακό σημείο διέλευσης Μακάζα - Νυμφαία είναι τραβηγμένη η φωτογραφία και αποτυπώνει το χιονισμένο τοπίο περί τις 6παρά το απόγευμα της Πέμπτης.

Ασφαλώς, το χιόνι δεν κάνει απλώς μία όμορφη εικόνα, αλλά συγχρόνως αποτελεί κίνδυνο για τους οδηγούς, οι οποίοι καλούνται να προσέχουν κατά τις μετακινήσεις τους και - όταν πρέπει - να βάζουν αλυσίδες στα ελαστικά τους.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προετοιμασμένοι  με φακέλους και τα σχετικά υπομνήματα ήταν όλοι,  όσοι συνάντησαν τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και ιδιαίτερα ο δήμαρχος Κομοτηνής,  αλλά και ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών.