fbpx Τα πάντα για την φωτογραφία;
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021 - 10:00
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ LOCKDOWN

Τα πάντα για την φωτογραφία;

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Lockdown
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ακόμη και η καραντίνα τεσσάρων χωριών φαίνεται πως αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία «διαφήμισης» αυτονόητων ενεργειών τις οποίες άλλωστε η ΠΑΜΘ υποχρεούται σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία να κάνει

Στην ψηφιακή εποχή του ίντερνετ φαίνεται πως πολλά γίνονται μόνο για την φωτογραφία. Ακόμη και σε «δυσάρεστες» καταστάσεις, όπως στο lockdown σε τέσσερα χωριά της Ροδόπης για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, δεν λείπουν τα «κλικ» πολιτικών, που σπεύδουν να δείξουν πως στηρίζουν τους ανθρώπους των χωριών στη δοκιμασία που περνούν.

Και καλώς κάνουν, αφού άλλωστε κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος οφείλουν να μεριμνούν για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε υποχρεωτικό εγκλεισμό εντός των χωριών τους. Όπως έχει γίνει γνωστό από την Πρωτοχρονιά σε τοπικό lockdown βρίσκεται η Τοπική Κοινότητα Στροφής, ενώ τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στο ίδιο καθεστώς τέθηκαν κι οι Τοπικές Κοινότητες Αγιοχωρίου, Νέδας, Ηπίου.

Με απόφαση του περιφερειάρχη;
Σε αυτά τα χωριά βρέθηκαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα άνθρωποι της Περιφέρειας, μεταξύ των οποίων ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αχμέτ Ιμπράμ και η εκτελεστική γραμματέας της ΠΑΜΘ Ζωή Κοσμίδου, προκειμένου να παραδώσουν υλικά. Όπως διαβάζουμε σε ανάρτηση του κου Ιμπράμ, ο οποίος δημοσίευσε κι αρκετό φωτογραφικό υλικό: «Με απόφαση του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, παραδώσαμε στα χωριά (Στροφή, Νέδα, Ήπιο και Αγιοχώρι) της ΠΕ Ροδόπης που βρίσκονται σε καραντίνα μάσκες και αντισηπτικό υλικό. Με την συμβολή των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων γίνεται η διανομή του δέματος σε κάθε σπίτι. Σαν Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα είμαστε συνεχώς στο πλευρό τους».

Με απόφαση Γενικής Γραμματείας όχι περιφερειάρχη
Αυτό, πάντως, που κάνει εντύπωση είναι η έναρξη της ανάρτησης του Αχμέτ Ιμπράμ που ξεκινάει -ως είθισται στα δελτία τύπου της Περιφέρειας- με την ατάκα «με απόφαση του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου». Και μπορεί στα περισσότερα δελτία τύπου τα όποια έργα να γίνονται πράγματι με απόφαση του περιφερειάρχη, πλην όμως αυτή τη φορά είναι σαφές πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στην πρόσφατη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: «Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει […] στις ΤΚ Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης  με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σχετικής εισήγησης και ομόφωνης σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19,  έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων, τα αποτελέσματα των τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων […] των ΤΚ Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας. Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους. Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών. Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ).

Επίσης: Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αν. Μακεδονίας και Θράκης  για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων […]».

Επομένως, είναι σαφές πως ακόμη και τα υλικά τα οποία μοιράστηκαν έγιναν κατόπιν σχετικών εντολών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και όχι «με απόφαση περιφερειάρχη».

Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά με τον κορωνοϊό στην περιοχή μας. Καλό θα ήταν να περιοριστούν οι φωτογραφίες και να δοθεί έμφαση στην πρόληψη, ώστε τόσο η υγεία όσο κι η οικονομία της περιοχής «να θωρακιστούν» καλύτερα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προφανώς υπήρξαν πολλές γκρίνιες και αντιδράσεις στο σχεδιασμό και τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας, με την  ανακοίνωση μόνο 50 πειραματικών  σχολείων σε όλη την Ελλάδα, κυρίως  από βουλευτές των νομών,