fbpx ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: Στηρίζει την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 10 Ιουνίου, 2021 - 09:00
ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: Στηρίζει την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης
Δημήτρης Δημητριάδης
Σταμάτης Σακελλίων
Μεταξία Σουλιώτη
Οζγκιούρ Φερχάτ
Αγγελική Κουγιουμτζόγλου

Επισημαίνει ότι θα έπρεπε να υπάρχουν 15 μαθητές ανά τμήμα

Ανδρέας Αγελαρίδης

Χθες 09/06 το πρωί πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, με θεματικό άξονα την παιδεία στις μέρες της πανδημίας. Παρόντες ήταν η συντονίστρια της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, ο αναπληρωτής συντονιστής Οζγκιούρ Φερχάτ, η Μεταξία Σουλιώτη μέλος της Επιτροπής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, ο Δημήτρης Δημητριάδης υπεύθυνος του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και ο πρώην συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων.

Η Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης μεταξύ άλλων θεμάτων ζήτησε να υπάρξει επαναλειτουργία των πανεπιστημίων της χώρας δια ζώσης και υποστήριξε πως θα έπρεπε να υπάρχουν 15 μαθητές ανά τμήμα στις σχολικές αίθουσες.

Μ. Σουλιώτη: Νομοθετήματα στοχεύουν στην απαξίωση των δημόσιων σχολείων και πανεπιστημίων
«Τους τελευταίους 15 μήνες η εκπαιδευτική κοινότητα δοκιμάζεται από την υγειονομική κρίση που δημιούργησε η ανεπάρκεια του πολιτικοοικονομικού συστήματος στην αντιμετώπιση αυτής της απρόβλεπτης και πολύ επικίνδυνης πανδημίας. Εκπαιδευτική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είχε προκαλέσει βαθύτατα πλήγματα και συνολικά στην κοινωνία και συγκεκριμένα στον τομέα της παιδείας», είπε προλογικά η κα Σουλιώτη.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε δράσεις που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ επί κυβερνήσεώς του στον τομέα της παιδείας. «[…] Το τοπίο όμως από την στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ ανέλαβε την εξουσία συνεχίζει να είναι δυστοπικό γιατί κατάργησε όλους του νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να τους αντικαταστήσει με μεγάλη αντίδραση των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών από νομοθετήματα που στοχεύουν στην απαξίωση των δημόσιων σχολείων και του δημόσιου πανεπιστημίου και στον αποκλεισμό των παιδιών της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Σε σχετικό ερώτημα για την επαναλειτουργία των πανεπιστημίων δια ζώσης –αίτημα φοιτητών από πανεπιστήμια όλη της χώρας- ο κος Δημητριάδης απάντησε πως «τα πανεπιστήμια μπορούν με την κατάλληλη υγειονομική μέριμνα σίγουρα να συνεχίσουν δια ζώσης. Όταν για παράδειγμα σε αεροπορικά ταξίδια δεν υπάρχουν καν κενές θέσεις  είναι λίγο ακραίο και δυσανάλογο να εξαντλείται η αυστηρότητα στο θέμα των δια ζώσης μαθημάτων των πανεπιστημίων. Σαφώς μπορούν να επαναλειτουργήσουν με την κατάλληλη μέριμνα, όμως δεν υπάρχει προγραμματισμός και σχεδιασμός, οπότε υποπτευόμαστε ότι δεν υπάρχει από την Πολιτεία πρόθεση να επανεκκινήσει τα δια ζώσης μαθήματα στα πανεπιστήμια».

Η κα Σουλιώτη πρόσθεσε ότι είναι υπέρ του ανοίγματος των πανεπιστημίων και «θεωρούμε ότι γίνεται όλος αυτός ο αποκλεισμός των νέων ανθρώπων από τις διαδικασίες της μόρφωσης εκ του πονηρού. Η κυβέρνηση έκλεισε τα πανεπιστήμια για έναν χρόνο γιατί απέτυχε να αντιμετωπίσει την πανδημία». Σε ερώτηση για το εάν τα πανεπιστήμια θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, απάντησε πως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες λειτουργούν τα πανεπιστήμια με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για τα Πειραματικά σχολεία
Ο κος Δημητριάδης μιλώντας για τα Πειραματικά σχολεία ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει όλα τα σχολεία να είναι εν δυνάμει Πειραματικά «με την έννοια να συνδέονται με τα πανεπιστήμια. Γιατί θεσπίζεται τώρα μια κατάσταση Πρότυπων και Πειραματικών για λίγους όμως; Τα υπόλοιπα σχολεία δεν έχουν ανάγκη σύνδεσης με τα πανεπιστήμια» διερωτήθηκε.

Στον επίλογο της συνέντευξης Τύπου η κα Σουλιώτη έστρεψε τα πυρά της στην κυβέρνηση της ΝΔ και είπε τα εξής: «καταγγέλλουμε τον τρόπο που λειτούργησαν τα δημοτικά, τα γυμνάσια και το κλείσιμο των πανεπιστημίων βεβαίως για ένα χρόνο. Καταγγέλλουμε τον τρόπο που λειτουργούσαν τα σχολεία χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς ιχνηλάτηση από ειδικούς και θα έπρεπε να υπάρχουν 15 μαθητές ανά τμήμα».

Βίντεο:


Βρείτε τα τελευταία νέα της Κομοτηνής, της Ροδόπης και της Θράκης ευρύτερα
στο Google News του www.xronos.gr

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές