fbpx ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και Δημήτρης Χαρίτου κατέθεσαν στεφάνι για το Πολυτεχνείο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου, 2020 - 16:10
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και Δημήτρης Χαρίτου κατέθεσαν στεφάνι για το Πολυτεχνείο

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
κατάθεση στεφάνων
ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης
Δημήτρης Χαρίτου
Πολυτεχνείο

Από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης τίμησαν την ημέρα του Πολυτεχνείου

O βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου κατέθεσε στεφάνι για την 17η Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, όπως και ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων, καθώς και η επικεφαλής της παράταξης του Δήμου Κομοτηνής «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» Ελένη Λαφτσή. Ακόμη παρών ήταν και ο επικεφαλής της παράταξης της του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ- Θ «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβούλια» Κώστας Κατσιμίγας.

Δ. Χαρίτου : «Τιμούμε με πρωτόγνωρο τρόπο την επέτειο του Πολυτεχνείου»
Με αυτά τα λόγια άρχισε τις δηλώσεις του ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντιστάσεως. Στην συνέχεια σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «Τιμούμε με πρωτόγνωρο τρόπο την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το μήνυμά του όμως είναι ένα διαρκές προσκλητήριο αγώνα για μία κοινωνία δίκαιη με δημοκρατία, με ελευθερία, με ανεξαρτησία. Αυτό το μήνυμα ενοχλεί, γι’ αυτό η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία θέλει να βάλει στον «πάγο» τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Το μήνυμά του όμως είναι ζωντανό και επίκαιρο.

Το μήνυμά του μας καλεί να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή και να θωρακίσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας απέναντι σε μία κυβέρνηση που ολιγωρεί, εφησυχάζει και έχει χάσει τον έλεγχο για την εξέλιξη της πανδημίας».

Στην συνέχεια πέταξε και τα δικά του «καρφιά» για τις πολιτικές της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι :  «Το εμβόλιο για την αντιμετώπιση της νόσου της πανδημίας θα το έχουμε σε λίγους μήνες. Το εμβόλιο, όμως, για να αντιμετωπίσουμε τη νοσηρή κατάσταση που γεννούν μέσα στην κοινωνία οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης το κρατούν οι ίδιοι οι πολίτες στα χέρια τους. Ένα μεγάλο δημοκρατικό, προοδευτικό, ενωτικό κίνημα που θα ανοίξει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο».

Στ. Σακελλίων : «Τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών δεν πρέπει να μπαίνουν σε περιστολή»
Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλιών, προχώρησε επίσης σε δηλώσεις λέγοντας ότι «Τιμούμε σήμερα την εξέγερση του Πολυτεχνείου σε μια περίοδο και σε μια χρονική στιγμή που η χώρα μας πλήττεται από την πανδημία, όμως εμείς λέμε ότι τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών δεν πρέπει να μπαίνουν σε περιστολή. Το Πολυτεχνείο δεν είναι ένα μουσείο όπως θέλει να το παρουσιάσει η κυβέρνηση της ΝΔ».

Ως κατάσταση εκτάκτου ανάγκης χαρακτήρισε την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων  που έχει ισχύ μέχρι σήμερα στις 21:00 ο κος Σακελλίων και πρόσθεσε «είναι προσβολή στην δημοκρατία είναι προσβολή στις ευαισθησίες των πολιτών. Αυτή η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία επιχειρεί να κατεδαφίσει και το κοινωνικό κράτος και την μεσαία τάξη και την εργατική τάξη».

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση του ότι «ο λαός θα δώσει μια ώρα αρχύτερα ένα τέλος σε αυτήν την θητεία της κυβέρνησης».

Α. Στρατιάδης : «Σήμερα τιμάμε την ηρωική εξέγερση του πολυτεχνείου»
Ο δημοτικό σύμβουλος της παράταξης του Δήμου Κομοτηνής «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» Ανέστης Στρατιάδης δήλωσε «σήμερα τιμήσαμε την ηρωική εξέγερση του πολυτεχνείου. Το μήνυμα εκείνων των ημερών είναι πάντα επίκαιρο. “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” προστέθηκε και το υγεία που είναι των ημερών μας. Θέλουμε να πούμε στους συμπολίτες μας να τιμήσουμε με κάθε τρόπο μέσα στα πλαίσια που θα πρέπει να τηρήσουμε την επέτειο αυτή».

 Σε άλλο σημείο του λόγου του υπογράμμισε ότι «τα μηνύματα αυτά είναι πάντα επίκαιρα. Θέλουμε να δούμε τον δήμο μας πιο δραστήριο προς όλες αυτές τις κατευθύνσεις και πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε και στο μέλλον για να μπορέσει η πόλη μας να έχει ένα άλλο πρόσωπο και να μπορέσουμε αυτά τα οράματα που είχαν οι μαρτυρικοί εξεγερμένοι του Πολυτεχνείου να μπορέσουν να περάσουν στην κοινωνία».

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων υπήρχε σε μικρή απόσταση από το μνημείο της Εθνικής Αντιστάσεως παρουσία της Αστυνομίας.


Βιντεο:

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τελικά τι στεναχωριόμαστε σε αυτό τον τόπο,  αφού όλα θα τα φτιάξει η Διακομματική Επιτροπή; Φράγμα Κομψάτου, Ιασίου αλλά και αντιπλημμυρικά έργα και πλείστες άλλες παρεμβάσεις.