ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΣΕΙΡΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ

Συνέχεια του έργου επιδιόρθωσης κοινόχρηστων χώρων

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δήμος Κομοτηνής
Έργα

Προβληματισμός για την αναγκαιότητα του έργου επί της πλατείας Ειρήνης

Διονύσης Βοργιάς

Σκαλωσιές τοποθετήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 19 Ιουλίου γύρω από το ηρώο της Κομοτηνής. Πρόκειται για την συνέχεια του έργου ανάπλασης – επιδιόρθωσης κοινόχρηστων χώρων, που ξεκίνησε ο Δήμος Κομοτηνής προ των εκλογών και υπάρχει σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα. Το έργο φέρει την ονομασία «Συντηρήσεις κοινόχρηστων χώρων – πλατειών Δήμου Κομοτηνής 2018». Κατόπιν διαγωνισμού ανάδοχος αναδείχθηκε η κοινοπραξία Τασόπουλος Χρήστος και ΣΙΑ Ε.Ε. – Τασοπούλου Ευανθία. 

Στο «Σπαθί» θα γίνει επιδιόρθωση της επένδυσης και της επίστρωσης των μαρμάρινων επιφανειών. Πέριξ λαμβάνει χώρα και το έργο της πλατείας Ειρήνης που αφορά κυρίως στην αποκατάσταση του πλακόστρωτου, ενώ για το πάρκο Αγίας Παρασκευής έχει προγραμματιστεί η επισκευή λιθοστρώσεων και η τοποθέτηση γρατινικών κυβόλιθων, η επισκευή ξύλινων δαπέδων και μαρμάρινων μονοπατιών. 

Συνολικά, το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους σε πόλη και οικισμούς. Πάντως, δεν είναι λίγοι όσοι διερχόμενοι της πλατείας Ειρήνης έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για το εάν το έργο στην πλατεία Ειρήνης ήταν απαραίτητο, με δεδομένο ότι η εικόνα δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί καίγονται τόσο στην κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα οι επενδύσεις χρυσού και στη Θράκη, αφού ουσιαστικά και με βάση τους σχεδιασμούς που υπάρχουν,  ελάχιστες θέσεις εργασίας θα αποδ