fbpx Συμβουλές για την σύνταξη μηχανογραφικού
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 30 Ιουνίου, 2018 - 10:00
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συμβουλές για την σύνταξη μηχανογραφικού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ροδόπης
Μαίρη Κοσμίδου
Πανελλαδικές Εξετάσεις

"Υποψήφιοι κάθε χρόνο ξεχνούν ...να πατήσουν το κουμπί αποστολής μηχανογραφικού", προειδοποιεί η Μ. Κοσμίδου

Διονύσης Βοργιάς

Το τέλος του άγχους αναφορικά με τα αποτελέσματα, αποτελεί την ίδια στιγμή ...αρχή του άγχους αναφορικά με την σχολή που θα εισαχθεί ο κάθε υποψήφιος. Οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι ξεκάθαρες, άρα και το πού θα καταλήξουν, σε σχολή, μέρος ή και τα δύο, δεν έχει ακόμη καθοριστεί και σε αυτό κομβικό ρόλο θα παίξει η σύνταξη του μηχανογραφικού δελτίου.

Από την Παρασκευή 22 Ιουνίου οι υποψήφιοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο (Μ.Δ.) ηλεκτρονικά. Προς τους υποψηφίους υπενθυμίζεται ότι, για να εκδώσετε κωδικό ασφαλείας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Λύκειο, στο οποίο έχετε υποβάλει την αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Εάν ανήκετε στην κατηγορία του 10%, έχετε τη δυνατότητα να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε ημερήσιο Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο αντίστοιχα. Επισημαίνεται ότι μετά την χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι υποψήφιοι πλέον μπορούν να προβούν στην τελική οριστικοποίηση του μηχανογραφικού του δελτίου, γιατί μέχρι τότε μπορούσαν να κάνουν μόνο δοκιμαστικές εφαρμογές. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι εντός της προθεσμίας υποβολής οι υποψήφιοι δικαίωμα αναίρεσης της οριστικοποίησης του Μ.Δ., με βάση τα αναγραφόμενα στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ο "Χ" καταγράφει τις συμβουλές της προϊσταμένης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαίρης Κοσμίδου, η οποία επισημαίνει ότι δεν χρειάζεται πανικός, οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν πολλές επιλογές, ενώ πρέπει να βεβαιώνονται ότι έχουν αποστείλει το μηχανογραφικό τους δελτίο, γιατί κάθε χρόνο παρατηρούνται φαινόμενα ...ξεχασιάς. Η σύνταξη του Μ.Δ., σημειώνει η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαίρη Κοσμίδου, πρέπει να γίνεται με νηφαλιότητα και ηρεμία, ώστε οι υποψήφιοι να μελετήσουν τις επιλογές που ανοίγονται μπροστά τους, με βάση τα μαθήματα που έχουν δώσει εξετάσεις και τις δυνατότητες που τους δίνει το πεδίο στο οποίο ανήκουν οι σχολές που επιθυμούν. Τόνισε πως θα πρέπει να μην αφήσουν κενά, μιας που όσο περισσότερες επιλογές έχουν τόσο περισσότεροι δρόμοι τους ανοίγονται, καθώς μπαίνοντας σε μια σχολή, μπορεί να εντοπίσουν εξόδους και πολλές επιλογές τις οποίες δεν γνώριζαν από πριν. 

Η κα Κοσμίδου παραλλήλισε την σημερινή ανακοίνωση των βαθμολογιών ως "μία πρώτη δοκιμασία" και υπερτόνισε πως "άλλες τέτοιες ευκαιρίες μπορούν να δοθούν στη ζωή τους πάρα πολλές φορές". Αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περίμεναν, θα πρέπει να αναλύσουν με ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό τους τι τους έφερε ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν είναι επιθυμητό και προσδόκιμο. "Θα υπάρχουν άτομα από την πλευρά των επιτυχημένων και αυτών που δεν τα κατάφεραν τόσο καλά", ανέδειξε σε άλλο σημείο του λόγου της σημείωσε η ίδια, εξηγώντας πως είναι μια πρώτη δοκιμασία του εαυτού τους και των δυνατοτήτων τους, και πως θα μπορέσουν να βελτιωθούν, με την επιτυχία να τους δίνει δύναμη στο να κάνουν τον εαυτό τους ακόμα δυνατότερο και ανέβουν πιο ψηλά και πιο δυνατά.

Η κα Κοσμίδου προειδοποίησε επίσης ότι χρειάζεται και σοβαρότητα κατά την αποστολή του μηχανογραφικού δελτίου, καθώς κάθε χρόνο παρατηρούνται φαινόμενα υποψήφιοι ...να ξεχνούν να πατήσουν το κουμπί της οριστικοποίησης και αποστολής του μηχανογραφικού τους, με αποτέλεσμα την τελευταία στιγμή να βρίσκονται προ απροόπτων και να μπαίνουν σε μπελάδες.

Συμβουλεύει μάλιστα η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, οι υποψήφιοι - αφότου πατήσουν το πλήκτρο της οριστικοποίησης - να εκτυπώνουν το αποτέλεσμα για παν ενδεχόμενο.

Αν συναντήσουν οποιαδήποτε δυσκολία, θα μπορούν να έχουν βοήθεια στα σχολεία τους, που θα είναι ανοιχτά σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, που στη Ροδόπη θα είναι σίγουρα κάθε Πέμπτη, μέχρι τις 16 Ιουλίου, ώστε να λύσουν οποιεσδήποτε απορίες και να λάβουν την απαραίτητη βοήθεια.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές