ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Στην πανηγυρίζουσα Αγία Παρασκευή λείψανο του Αγίου Βασιλείου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αγία Παρασκευή
Άγιος Βασίλειος
εορτασμός

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου η υποδοχή του λειψάνου που φυλάσσεται στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας 

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα θα λάβει χώρα στην Κομοτηνή η υποδοχή της δεξιάς χειρός του Αγίου Βασιλείου, αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, όπου φυλάσσεται. Η υποδοχή θα γίνει στον αύλειο χώρο του ναού Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο πάρκο της πόλης και στην συνέχεια θα ψαλλεί η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού της Αγίας Παρασκευής, χοροστατούντος του επισκόπου Ρηγίου κου Ειρηναίου και συγχοροστατούντος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κου Παντελεήμονα.  Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση σε κεντρικές οδούς της πόλης. Στις 10 το βράδυ της ίδιας μέρας στο ναό Αγίας Παρασκευής θα τελεστεί αγρυπνία. 

Ανήμερα της γιορτής της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της πόλης της Κομοτηνής, Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 7 το πρωί στον πανηγυρίζοντα ναό  θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κου Παντελεήμονα. Στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα τελεστεί εσπερινός και παράκληση της Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ήδη στους δήμους της Ροδόπης και στην περιφέρεια ΑΜΘ, από τις πρώτες συνεδριάσεις και αποφάσεις, ξεκαθαρίζει το τοπίο των συνεργασιών, αυτών που βάζουν πλάτη στα δύσκολα και το ποιοι θα ασκούν αντιπολίτευση.