ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 4 Ιουλίου, 2018 - 21:12
ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ροδοπίτες διαδήλωσαν για την Μακεδονία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πορεία
Κομοτηνή
Μακεδονία

Το συλλαλητήριο και η πορεία ολοκληρώθηκαν πριν λίγη ώρα

Διονύσης Βοργιάς

Ένα ευρύ πλήθος συμμετείχε στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή και είχε ως βασική του στοχοθεσία να διατρανώσει την άρνηση των συμμετεχόντων στην χρήση του όρου "Μακεδονία". Το συλλαλητήριο ξεκίνησε περί τις 20:00, στον Mητροπολιτικό ναό, όπου οι παρευρισκόμενοι με σημαίες και λάβαρα, ειρηνικά και χωρίς απρόοπτα, διατράνωσαν την καθολική διαφωνία τους στην συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία, όπως ακούστηκε, παραχωρείται η μακεδονική ιθαγένεια και η μακεδονική γλώσσα στο γειτονικό κράτος. Στο άτυπο βήμα "ανέβηκε" πρώτος ο Μιχάλης Κακουλίδης, ακολούθησαν οι Δημήτρης Παντέλας (πρόεδρος Ένωσης αποστράτων αξιωματικών στρατού παραρτήματος Ροδόπης) και τον Κωνσταντίνο Βουζουκίδη (τέως στέλεχος ΑΝ.ΕΛ. Ροδόπης, παραιτήθηκε μετά την υπογραφή της συμφωνίας).

Η πορεία ξεκίνησε από τον Mητροπολιτικό ναό, κατόπιν το πλήθος διήλθε της Βενιζέλου, για να προχωρήσει στην πλατεία Ειρήνης και να καταλήξει στο Σπαθί της Κομοτηνής. Η διαδήλωση έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ήδη στους δήμους της Ροδόπης και στην περιφέρεια ΑΜΘ, από τις πρώτες συνεδριάσεις και αποφάσεις, ξεκαθαρίζει το τοπίο των συνεργασιών, αυτών που βάζουν πλάτη στα δύσκολα και το ποιοι θα ασκούν αντιπολίτευση.