fbpx Ροδόπη: Αντιδρά ο κλάδος της εστίασης στο "ωράριο"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020 - 22:41
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Ροδόπη: Αντιδρά ο κλάδος της εστίασης στο "ωράριο"

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εστίαση
κορωνοϊός
Ροδόπη

Πώς σχολιάζουν τα οριζόντια μέτρα Θυμικιώτης, Γραβάνης και Βαφειάδης 

Ανάστατοι είναι οι επαγγελματίες της εστίασης στην Κομοτηνή και όχι μόνο μετά την ανακοίνωση επιβολής νέων μέτρων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία από τις 11/08 και ως τις 23 του μήνα θα πρέπει να κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα (και να ξανανοίγουν στις 07.00) 

Κατγράφουμε τρεις φωνές αντίδρασης και αντιπροτάσεων, καθώς οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι το μέτρο του "ωραρίου" βάλλει κατά των επιχειρήσεων τους. 

Ο Σπύρος Θυμικιώτης, έγραψε:

"Η εστίαση ο μόνιμος ένοχος ό, τι και αν πλήττει την χώρα αλλά και την κοινωνία.Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης βάζουν ταφόπλακα στον κλάδο μετά από 10 χρόνια κρισης,συσσωρευμενων χρεών και ένα τρίμηνο κλείσιμο των καταστημάτων μας.
Η βοήθεια του κράτους στο κλάδο μας ανυπαρκτη απλά για τα μάτια του κοσμου. Αφήστε σύνορα πλοία τρένα αεροπλάνα μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ουρές τραπεζών και ΔΟΥ ανεξέλεγκτα και πείτε πάλι ότι φταιμε εμείς.
Τιμωρήστε όλο τον κλάδο για ορισμένους συνάδελφους μας σε τουριστικά μέρη που ήταν η εξαίρεση του κανόνα.
Ναι υπάρχουν και αυτά αλλά πρέπει να κοιτάμε την συνολική εικόνα του κλάδου αλλά και κάθε περιοχής μεμονωμένα. Όσο για την επιβολή ωραρίου οι κυβερνώντες μάλλον δεν ξέρουν ότι είναι καλοκαίρι και ότι εάν δεν πέσει ο ήλιος η ζέστη είναι αφόρητη.
Δεν ξέρουν ότι θα συνωστίζεται ο κόσμος στα πάρκα και στις πλατείες αδιαφορώντας τελείως για κανονες η ότι τα "αυτοσχέδια πάρτυ" θα γίνονται κανονικα.

Kαι φυσικα όταν κάνεις κάτι τέτοιο το κάνεις για όλη την Ελλάδα.
Αλλιώς ονομάζεται αθέμιτος ανταγωνισμός. Άμεση κινητοποίηση όλων των φορέων για να εξαιρεθεί ο νομός μας από τα καινούργια μέτρα καθώς τα κρούσματα είναι απειροελάχιστα.
Φυσικά η δυναμική κινητοποίηση είναι επιβεβλημένη"

Ο Αντώνης Γραβάνης σχολίασε τα εξής: 

"Τα μέτρα για την εστίαση στην Ροδόπη είναι αδικαιολόγητα. Ενώ σε άλλες περιφέρειες τα μέτρα αφορούν συγκεκριμένους δήμους ή νομούς, για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι οριζόντια.

Η Ροδόπη εχει χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο σε σχέση με πολλούς άλλους νομούς, οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στα μέτρα περιορισμού του ωραρίου. Επομένως τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού και άδικων επιλογών.

Επίσης το «μάρμαρο» για μία ακόμη φορά καλείται να το πληρώσει η εστίαση, χωρίς όμως να γίνεται κατανοητή η αποτελεσματικότητα τέτοιων αποφάσεων, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για τους λόγους αυτούς, κρίνεται αναγκαία η εξαίρεση της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης από το συγκεκριμένο μέτρο,την οποία θα αιτηθούμε έπειτα απο συνεννόηση με τα σωματεία του νόμου."

Και τέλος, ο Ανέστης Βαφειάδης επεσήμανε: 

"Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν από την απόφαση περί κλεισίματος των καταστημάτων Υγειονομικόυ ενδιαφέροντος οπως ανακοινωθηκε και θα εφαρμοστεί από 11 Αυγούστου.

◼️Ποια είναι τα πραγματικά επιδημιολογικά κριτήρια για τη Ροδόπη που εμφάνιζει σήμερα μηδενικά κρούσματα ;
◼️Γιατί δεν έγινε επιλογή ανα περιφερειακή ενότητα ή ανα δήμο οπως στην υπολοίπη χώρα αλλά ως σύνολο Περιφέρειας;
◼️Ποιο είναι το όφελος επιδημιολογικα με κλειστά καταστήματα από τις 00:00 έως 07:00 ;
◼️Ποια τα μέτρα στήριξης των εν λόγω επιχειρήσεων ;

Για μια ακόμη φορά το μάρμαρο καλείται να βγάλει η πολύπαθη εστίαση"

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.