ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2019 - 10:00
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ

Ψήφισμα κατά της εκμετάλλευσης Χρυσού στην Θράκη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χρυσός
ΕΠΟΦΕ

Ομόφωνο «όχι» στο πλαίσιο συνεδρίασης της ΕΠΟΦΕ

Το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης πολιτιστικών φορέων Έβρου (ΕΠΟΦΕ) στη συνεδρίαση του στις 9 Οκτωβρίου επικαιροποίησε παλιότερες ανάλογες αποφάσεις της και ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα κατά της εξόρυξης Χρυσού στην Θράκη. Ακολουθούν σημεία του ψηφίσματος:

«Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου αντιλαμβανόμενη την ώρα ευθύνης, τη στιγμή που εντείνονται οι πιέσεις πανταχόθεν προς τις τοπικές κοινωνίες μας, επικαιροποιούμε τις σχετικές αποφάσεις μας και ενώνουμε για πολλοστή φορά τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας σ’ έναν κοινό αγώνα με τους θεσμικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και τους ενεργούς πολίτες της τοπικής κοινωνίας της Θράκης:

Διαλαλούμε ένα τεράστιο ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ, που η εκμετάλλευσή του τεκμηριωμένα αποτελεί γιγαντιαία οικολογική καταστροφή και εκμηδενίζει τις όποιες προοπτικές ανάπτυξης της Θράκης. 

Λέμε ένα ισχυρό ΟΧΙ στα σχέδια για τις υποτιθέμενες «επενδύσεις» εκμετάλλευσης χρυσού στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης και στις Σάπες Ροδόπης, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή μελλοντικά στη Θράκη.

[…] Η αντίσταση στο χρυσό θάνατο μας αφορά όλους. Για την αξιοπρέπεια μας, την ποιότητα ζωής μας, την υγεία μας και το μέλλον των παιδιών μας».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Την αρρωστημένη νοοτροπία κάποιων, η  ακόμα την προβοκατόρικη ενδεχομένως ενέργεια όπως δείχνουν τα πράγματα,  ή την περίεργη δράση ενός ανεγκέφαλου,  ο οποίος προσπαθεί  απλώς να δημιουργήσει προβλήματα, ας