fbpx Πέτυχαν στις πρώτες τους επιλογές και χαμογελούν
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2019 - 10:00
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΜΕΘΟΔΙΚΟ»

Πέτυχαν στις πρώτες τους επιλογές και χαμογελούν

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεθοδικό
Πανελλήνιες 2019
βάσεις
Νίκος Νικολαϊδης

Μαθητές του Μεθοδικού μοιράζονται με τον «Χ» το success story της φετινής χρονιάς, ετοιμάζουν βαλίτσες και συμβουλεύουν τους επόμενους

«Πάντα ήθελα να συμμετέχω στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Αυτό ήταν που με έκανε να επιλέξω την Ιατρική». Με αυτά τα λόγια κι ένα πλατύ χαμόγελο, ο Ναζμή Μεχμέτ, πρώτος μαθητής από την μειονότητα, ετοιμάζει βαλίτσες για την γειτονική Αλεξανδρούπολη, όπου εισάγεται στην Ιατρική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι μόλις ένας εκ των πολλών μαθητών, που επέλεξαν το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Μεθοδικό» και με την βοήθεια των καθηγητών του φροντιστηρίου εξασφάλισαν το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι περισσότεροι μάλιστα στην πρώτη τους επιλογή, κάτι που κατά τον ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου Νίκο Νικολαϊδη είναι η πραγματική επιτυχία!

Τα success story των μαθητών στον «Χ»
Στην σχολή Ευελπίδων Σώματα θα φοιτά σε λίγες ημέρες ο Αφεντούλης Αφεντουλίδης. «Από μικρός ήθελα στρατό», θα πει στον «Χ», αναφερόμενος στις δύο επιλογές του Μηχανικών Αεροπορίας ή Ευελπίδων, όπου και τελικά πέρασε. Σύμφωνα με τον ίδιο «η χρονιά δεν ήταν πολύ δύσκολη», αλλά δεν κρύβει ότι χρειάστηκαν περί των τεσσάρων ωρών καθημερινής μελέτης. Αναφορικά με την επιλογή του, την χαρακτηρίζει ασφαλή και πληροφορεί ότι ο παππούς και ο θείος του, επίσης στρατιωτικοί, θα τον βοηθήσουν με τις συμβουλές τους στην ταχεία προσαρμογή στον στρατιωτικό βίο.

Στο φροντιστήριο συναντάμε και την μέλλουσα χημικό Εύη Κάλτσου. Ετοιμάζει βαλίτσες για την Θεσσαλονίκη, ως πρωτοετής πλέον φοιτήτρια του Χημικού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στην πρώτη της επιλογή σχολής και πόλης. «Ήταν η πρώτη μου επιλογή, είμαι πολύ χαρούμενη που πέρασα», λέει χαμογελαστή. Δεν κρύβει πως «ήταν μία δύσκολη χρονιά», αλλά υπογραμμίζει «χωρίς υπερβολές και με υπομονή, μπορείς να τα καταφέρεις». Αναφορικά με το αντικείμενο που επέλεξε, η Χημεία ήταν αυτό που την γοήτευσε να ακολουθήσει στο μέλλον.

Στην πρώτη της επιλογή σχολής και πόλης, στην οποία είχε κατασταλάξει ευθύς εξ αρχής, πέρασε και η Κυριακή Δημοπούλου. Μία γυναίκα της πληροφορικής, εισάγεται στην σχολή Επιστήμης Υπολογιστών στο μακρινό Ηράκλειο Κρήτης, στο οποίο ετοιμάζεται να μετακομίσει. «Ήταν κάτι που το ήθελα όλη την χρονιά», διαπιστώνει με ωριμότητα, έχοντας παρατηρήσει από την Β’ Λυκείου την κλίση και το ενδιαφέρον της στην πληροφορική. «Πέρασα ωραία», θα πει με γέλια για την χρονιά των πανελλαδικών, παραινώντας τους μέλλοντες υποψηφίους να διατηρούν υψηλό ηθικό και να μην παρεκκλίνουν από τους στόχους τους.

Κατά μήκος της Εγνατίας, στην άλλη πλευρά της Ελλάδας, τα Ιωάννινα, μετακομίζει η Φωτεινή Αγαλιανού. Νεοεισαχθείσα φοιτήτρια Νοσηλευτικής, παραδέχεται ότι δεν είχε σκεφτεί εκ προοιμίου την Νοσηλευτική, αλλά, καθόσον την γοήτευε η Βιολογία, θέλησε να ασχοληθεί με ένα παραϊατρικό κλάδο σπουδών, όπως και η Νοσηλευτική. «Είμαι ευχαριστημένη», λέει κι ετοιμάζει βαλίτσες, ενώ συμβουλεύει τους επομένους να έχουν καλή ψυχολογία, εξηγώντας ότι εκείνη δεν το κατάφερε αυτό όλη την χρονιά.

Ένας ακόμη ιατρός αναμένεται στα επόμενα χρόνια να προστεθεί στην οικογένεια του «Μεθοδικού». Πρόκειται για τον Ναζμή Μεχμέτ, που όμως είπαμε (βλ. πάνω) εξασφάλισε την εισαγωγή του στην Ιατρική ΔΠΘ. «Ήταν η πρώτη μου επιλογή», εξηγεί για την σχολή και την τοποθεσία, προσθέτοντας ότι εκεί φοιτά και η αδελφή του, επίσης μέλλουσα ιατρός. Δεν έχει κατασταλάξει στον κλάδο της ιατρικής στον οποίο θα εντρυφήσει, αλλά θυμάται τον εαυτό του από μικρός «να θέλω ιατρική», όπως λέει στον «Χ». «Πάντα ήθελα να συμμετέχω στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Αυτό ήταν που με έκανε να επιλέξω την ιατρική», συνεχίζει, μη κρύβοντας ότι υπάρχουν και οικονομικοί λόγοι για την επιλογή του. Αναφορικά με το μέλλον του, δεν αποκλείει το εξωτερικό, αλλά δεν κρύβει την αγάπη του για την Κομοτηνή από την οποία κατάγεται και στην οποία θα ‘θελε να παραμείνει. Οργανωμένο διάβασμα, όχι άγχος, αλλά και λίγη τύχη. Αυτά είναι τα «μυστικά» της επιτυχίας σύμφωνα με τον νεοεισαχθέντα φοιτητή!

Όλοι οι μαθητές συνομολόγησαν ότι η επιλογή του «Μεθοδικού» συνετέλεσε τα μέγιστα στην επιτυχία τους, καθώς οι καθηγητές του φροντιστηρίου τούς έδωσαν τα απαραίτητα εφόδια και τους αποφόρτισαν από το άγχος, προκειμένου να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ν. Νικολαϊδης: «Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές»
«Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που μας εμπιστεύτηκαν και τους ευχόμαστε από καρδιάς καλή σταδιοδρομία». Με αυτή την ευχή αποχαιρετά τους μαθητές του ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου Νίκος Νικολαΐδης, υπερτονίζοντας ότι «το πιο σημαντικό είναι να περνάς στην πρώτη σου επιλογή – αυτό σημαίνει επιτυχία για έναν μαθητή. Δεν έχει να κάνει μόνο με τα μόρια που βγάζουν, αλλά με τις επιλογές τους. Κι αυτό πρέπει να κοιτούν και οι μαθητές που έρχονται».

Τέλος, σε μία γενικότερη αποστροφή του παρατηρεί ότι οι βάσεις στην μεγάλη πλειονότητα των σχολών, ιδίως των δεύτερου και τρίτου πεδίου, πήραν την κατιούσα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τελικά οι μικροί κυβερνήτες, έτσι βάφτισαν πρωθυπουργοί τους περιφερειάρχες,  αποδεικνύονται ότι είναι  γυμνοί από αρμοδιότητες και πόρους.