fbpx «Περπατάει» το ψάρι στην Κομοτηνή παρά το lockdown
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:00
Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

«Περπατάει» το ψάρι στην Κομοτηνή παρά το lockdown

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Lockdown
ιχθυοπωλείο
Μιχάλης Καρακιουλάχης
Σταύρος Μπάτζιος
Νίκος Ελευθερίου

Ιχθυοπώλες δίνουν τον «παλμό» της αγοράς στον «Χ»

Ανδρέας Αγελαρίδης

Συνεχίζοντας την καταγραφή για το πως επιβιώνουν οι επαγγελματίες της Κομοτηνής εν μέσω του δεύτερου lockdown -αυτοί που τουλάχιστον έχουν μείνει ανοιχτοί- ο «Χ» βρέθηκε στο κέντρο της πόλης και ήρθε σε επαφή με ιχθυοπώλες, που μετέφεραν την εικόνα της αγοράς τώρα που οι πολίτες έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους.

Να σημειωθεί ότι όπως έγινε γνωστό χθες Πέμπτη 3/12 από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα το lockdown παίρνει παράταση μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, ενώ κατ’ εξαίρεση θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώληση των ειδών αυτών από τα σούπερ μάρκετ, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης.

Μ. Καρακιουλάχης: «Η αγορά γενικά είναι σε καθοδική πορεία»
Ο Μιχάλης Καρακιουλάχης ιδιοκτήτης του ιχθυοπωλείου «Η Τράτα» τόνισε ότι «η αγορά γενικά είναι σε καθοδική πορεία. Το πρώτο δεκαπενθήμερο (του μήνα) κινούμαστε και έχει λίγη δουλειά».

Τί γίνεται τώρα όμως που ο κόσμος έχει κλειστεί μέσα και συνεπώς οι μετακινήσεις έχουν μειωθεί κατά πολύ; «Αυτό είναι λίγο δύσκολο. Τα πηγαίνουμε στο σπίτι με delivery. Υπήρχε το delivery αλλά τώρα λόγω του εγκλεισμού δουλεύει λίγο παραπάνω και εξυπηρετεί τον κόσμο», επεσήμανε. Μάλιστα όπως παρατήρησε πολλοί δεν έρχονται σε επαφή με τον διανομέα ο οποίος αφήνει την παραγγελία έξω από την πόρτα και «τα λεφτά μέσα σε σακουλάκια», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κος Καρακιουλάχης.

Μια «μέτρια» εικόνα καταγράφει ο κος Καρακιουλάχης αλλά όπως επισήμανε θα μπορούσε να είναι και χειρότερα. «Το καλύτερο θα ήταν να είναι ανοιχτή η αγορά για να κινείται ο κόσμος, γιατί αλλιώς είναι να έρθει στο μαγαζί σου ώστε να ψωνίσει και αλλιώς να παραγγέλνει από το σπίτι. Πέρυσι υπήρχε μια ανοδική πορεία στην αγορά», δήλωσε και πρόσθεσε αναφορικά με την γενικότερη εικόνα του δεύτερου lockdown πως «έχει ζοριστεί πάρα πολύ ο κόσμος».

Στ. Μπάτζιος: «Στο λιανικό εμπόριο είμαστε σε καλά επίπεδα»
Ο Σταύρος Μπάτζιος ιδιοκτήτης του ιχθυοπωλείου «Ψάρι - Ψάρι», πληροφόρησε ότι «στο λιανικό εμπόριο είμαστε σε καλά επίπεδα», αλλά «έχει πέσει η χονδρική μας πώληση», αφού η εστίαση είναι κλειστή σε πανελλαδικό επίπεδο. Ήταν οι πρώτες δηλώσεις του κου Μπάτζιο σχετικά με την «κίνηση» του ψαριού στο δεύτερο lockdown.

«Έχει πέσει η χονδρική γιατί δουλεύαμε πολύ με εστιατόρια και μαγαζιά, αλλά τώρα όλα αυτά είναι κλειστά. Το ψημένο και έτοιμο ψάρι ‘περπατάει’. Σε λιανικό επίπεδο είμαστε περίπου στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με πέρυσι», σημείωσε ο ιχθυοπώλης. Επιπροσθέτως, σημείωσε πως τώρα δουλεύει αρκετά το delivery «και το τηλέφωνο», όπως είπε. «Σε λογικά επίπεδα όπως είναι η κατάσταση τώρα, λέμε δόξα τω Θεώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ν. Ελευθερίου: «Σίγουρα έχει αυξηθεί πάρα πολύ η παράδοση κατ’ οίκον»
Με την σειρά του ο Νίκος Ελευθερίου ιδιοκτήτης της «Ψαραγοράς Ελευθερίου» στα πρώτα του λόγια είπε τα εξής: «Σίγουρα έχει αυξηθεί πάρα πολύ η παράδοση κατ’ οίκον και το μαγείρεμα του ψαριού. Το delivery και εκτός του lockdown δουλεύει αλλά τώρα είναι ένας λόγος παραπάνω (το lockdown). Πολύς κόσμος μας λέει, αφού θα φέρετε το φαγητό, αφήστε το έξω από το σπίτι θα σας αφήσουμε εμείς τα λεφτά και σίγουρα έχει ανέβει πολύ η χρήση της κάρτας γιατί υπάρχει η ανέπαφη συναλλαγή».

«Το ψάρι γενικά ‘τραβάει’. Γιατί έχει και πολύ ιδιαίτερο μαγείρεμα και είναι πιο δύσκολο να μαγειρευτεί στο σπίτι. Για αυτόν τον λόγο ο κόσμος το ζητάει μαγειρεμένο. O κόσμος το επιλέγει το ψάρι», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κος Ελευθερίου.

Στο δεύτερο lockdown φαίνεται τα πράγματα να είναι πιο «σφιχτά», όπως παρατήρησε σε άλλο σημείο του λόγου του. «Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους. Ο κόσμος σκέφτεται και το τελευταίο ευρώ που δίνει. Αρχίζουμε να προσφέρουμε στον κόσμο πιο οικονομικές επιλογές», όμως παράλληλα ενημέρωσε πως «το φαγητό πάει γενικά καλά και ‘τραβάει’. Θα λέγαμε ότι υπάρχει μια καλή εικόνα».

Ο κος Ελευθερίου μιλώντας για το δεύτερο lockdown, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους. Έχει τα καλά αναφορικά με τον τομέα του φαγητού και πάλι όχι σε όλους τους τομείς, αλλά είναι μια κατάσταση δύσκολη».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές