fbpx Παραδοσιακά έθιμα της Θράκης παρουσίασαν μαθητές του ΓΕΛ Ιάσμου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:00
ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Παραδοσιακά έθιμα της Θράκης παρουσίασαν μαθητές του ΓΕΛ Ιάσμου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΓΕΛ Ιάσμου
πρόγραμμα Erasmus+

Σε μαθητές από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Start with Yourself πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μαθητών από τα σχολεία της Ευρώπης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Την Τετάρτη 16/12 μαθητές του Γενικού Λυκείου Ιάσμου και σχολείων από την Ιταλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Τουρκία με την υποστήριξη των δασκάλων τους παρουσίασαν παραδοσιακά έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και αντάλλαξαν ευχές και μηνύματα για τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά.

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα Start with Yourself, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα είναι το ΙΚΥ, έχει στόχο την καλλιέργεια των ηθικών αξιών της ζωής,  της κοινωνικής ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού στους μαθητές.

«Όπως είναι γνωστό, ένας από τους βασικότερους λόγους, εξ αιτίας του οποίου οδηγούμαστε σε φαινόμενα απομόνωσης, ρατσισμού και διακρίσεων, είναι ο φόβος που μας διακατέχει για το ξένο, το διαφορετικό, το άγνωστο. Μέσα από αυτήν τη συνάντηση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιορίσουν αυτόν τον φόβο, να γνωρίσουν όψεις του πολιτισμού συνομηλίκων τους, να νιώσουν εκτίμηση και σεβασμό για το διαφορετικό. Με την ανταλλαγή σκέψεων, εμπειριών και ευχών οι μαθητές των πέντε σχολείων ασκήθηκαν στη βίωση της κατανόησης, της αποδοχής και της ανεκτικότητας. Κατανόησαν ότι τελικά είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΛ Ιάσμου

Προσαρμοζόμενοι στις νέες τεχνολογίες
Σχετικά με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως οργάνωσης συνεργασιών «έχουμε να πούμε ότι πριν από έναν χρόνο ούτε που φανταζόμαστε ότι θα είμαστε σε θέση μαθητές και εκπαιδευτικοί να επικοινωνούμε, να μαθαίνουμε και να δημιουργούμε μαθησιακές κοινότητες διαδικτυακά», σημειώνουν οι άνθρωποι του σχολείου.

Στο ΓΕΛ Ιάσμου «η αλήθεια είναι ότι αρχικά υπήρξαν προβλήματα με τη χρήση των νέων ψηφιακών εργαλείων, με τις υποδομές και τον εξοπλισμό των μαθητών. Ωστόσο, με συστηματική οργάνωση και ενημέρωση επιλύθηκαν θέματα που αφορούσαν το εκπαιδευτικό κομμάτι, και με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και την υποστήριξη του Δήμου Ιάσμου επιλύθηκαν προβλήματα που αφορούσαν στην υλικοτεχνική υποστήριξη των μαθητών.  Πλέον είμαστε σε θέση να διοργανώνουμε εκδηλώσεις διαδικτυακά, τηλεδιασκέψεις με γονείς και εξ αποστάσεως συνεργατικές δράσεις με άλλα σχολεία. Περιμένοντας να κοπάσει η πανδημία και να επιστρέψουμε όλοι γεροί στις αίθουσες, εκεί όπου πραγματικά ανήκουμε, νιώθουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί ότι με το έργο μας συμβάλλουμε στη διαχείριση των επιπτώσεων του εγκλεισμού που βιώνουν οι μαθητές μας και στην εξέλιξη της μαθησιακής διαδικασίας. Και κλείνουμε με την ευχή μαθητή μας: Ευτυχισμένο το 2021! Χρόνια Πολλά με υγεία, χωρίς κορωνοϊό! Καλά Χριστούγεννα!».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το γαϊτανάκι της τουρκικής προπαγάνδας συνεχίζεται, με τη νέα κινηματογραφική ταινία  που ετοιμάζει η τουρκική τηλεόραση,  για τη ζωή του Σαδίκ Αχμέτ, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του καναλιού, λίγες ημέρες