ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Κυριακή, 9 Απριλίου, 2017 - 18:17
ΟΙ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι πρώτες δοκιμές του «Φίλιππου»  και ένα όνειρο 20 χρόνων

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόσκοποι
Κομοτηνή
Θάλασσα

Γ. Στεφανίδης – αρχηγός Κοινότητας Ανιχνευτών Ν. Ροδόπης: "Η σημερινή μέρα είναι ένα όνειρο τουλάχιστον 20 χρόνων!"

Μία πολύ σημαντική μέρα είναι η σημερινή για τους Ναυτοπρόσκοπους Κομοτηνής, καθώς μετά από εντατική δουλειά ενός χρόνου, ένα μεγάλο όνειρο των προσκόπων έγινε πραγματικότητα. Οι Ναυτοπρoσκόποι επιτρέπουν στο φυσικό τους περιβάλλον, αυτό της θάλασσας μέσω του «Φίλιππου» μίας παραδοσιακής ξύλινης δεκάκουπης λέμβου τύπου φαλαινίδας, η οποία κατασκευάστηκε το 1996 στην Καβάλα με δυνατότητα χρήσης και με πανιά.

«Η σημερινή μέρα είναι ένα όνειρο τουλάχιστον 20 χρόνων! Μία παραδοσιακή λέμβος ήρθε στους Ναυτοπροσκόπους Κομοτηνής και καταφέραμε σήμερα (σ.σ. το πρωί της Κυριακής 9 Απριλίου) να τη ρίξουμε στο νερό. Η τελευταία αυτή προσπάθεια ξεκίνησε από το πέρσι το καλοκαίρι. Η βάρκα μας, ο Φίλιππος, άνηκε στους ναυτοπροσκόπους της Καρβάλης. Μας την παραχωρήσαν, και ξεκινήσαμε τις εργασίες συντήρησης και επισκευής. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που τη δοκιμάζουμε σε κανονικές συνθήκες. Ήρθαν και φίλοι από την Αλεξανδρούπολη που μας βοήθησαν με τη διαδικασία. Κάναμε τα τεστ πλεύσης, κατεύθυνσης και είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα, διότι όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία θα έχουμε μία βάρκα όπου οι Ανιχντευτές και τα νέα Λυκόπουλα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να εκπαιδευτούν και να λειτουργούν σε ρεαλιστικό περιβάλλον. Η βάρκα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, και μας βοηθάει να περνάει τις αρχές και τις μεθοδολογίες των Ναυτοπροσκόπων στο φυσικό μας περιβάλλον, αυτό της θάλασσας» μας ενημερώνει ο Στεφανίδης Γιώργος, αρχηγός Κοινότητας Ανιχνευτών Ν. Ροδόπης.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του «Χ» τη Μ. Τρίτη

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ολοκληρώθηκε τυπικά και ουσιαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία,  η πρώτη προεκλογική περίοδος των τριπλών εκλογών,  δημοτικών και περιφερειακών,  όπου με βάση το νόμο του Κλεισθένη αύριο Κυριακή εκλέγονται όλοι