fbpx Οι εργαζόμενοι του ΣΑΟΣ ΙΙ ζητούν βοήθεια από τον υπουργό Ναυτιλίας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΠΡΟΣ ΥΠΕΝ «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ»

Οι εργαζόμενοι του ΣΑΟΣ ΙΙ ζητούν βοήθεια από τον υπουργό Ναυτιλίας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΑΟΣ
Σαμοθράκη

Θεωρούν εαυτούς παράπλευρες απώλειες της ακτοπλοϊκής κρίσης της Σαμοθράκης

Την εύνοια του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, επικαλούνται οι εργαζόμενοι της εταιρίας που διαχειρίζεται το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ και το οποίο παρουσίασε βλάβη τον Αύγουστο με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί πρόβλημα στο νησί και εξαιτίας αυτού να κηρυχθεί έκπτωτη από τη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Μερικά σημεία της επιστολής τους: 
«(…) Με την παρούσα ανοιχτή επιστολή προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμόδιους φορείς, τους εκπροσώπους της εταιρείας και την κοινή γνώμη. Είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε να αντιληφθείτε, να κατανοήσετε και να νιώσετε και τη δική μας αγωνία.

Επί δεκαοκτώ και πλέον χρόνια εμείς τα πληρώματα και το διοικητικό προσωπικό του ομίλου SAOS FERRIES παρέχουμε καθημερινά τις υπηρεσίες μας στην θαλάσσια συγκοινωνία Αλεξ/πολης – Σαμοθράκης εξυπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο το επιβατικό κοινό όσο και τις τοπικές επιχειρήσεις. Έχουμε «ανδρωθεί» μέσα στην εταιρεία αυτή και μέσα στο πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ και έχουμε συνδέσει τις τύχες των οικογενειών μας με την εξέλιξη του νησιού της Σαμοθράκης. Οι περισσότεροι από εμάς καταγόμαστε από την Σαμοθράκη, ζούμε εκεί και στηρίζουμε με κάθε τρόπο το νησί μας. Κατά το παρελθόν και όταν κανένας δεν ενδιαφέρονταν για τη σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την  Σαμοθράκης, για την ανάδειξη του νησιού και όταν τα φώτα της δημοσιότητας ήταν μακριά, εμείς καθημερινά παλεύαμε με όλες τις δυνάμεις μας προκειμένου να στηρίξουμε το νησί, τις τοπικές επιχειρήσεις και τα συμφέροντα της εταιρείας.

Σταθήκαμε στο πλευρό της εργοδοσίας όταν επιχείρησε να δρομολογήσει επιπλέον ένα πλοίο το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και ένα ταχύπλοο το Ε/Γ – Δ/Ρ «ΖΕΦΥΡΟΣ» προκειμένου το νησί να αποκτήσει συγκοινωνία αντάξια με αυτή των υπολοίπων νησιών. Το πετύχαμε και νιώσαμε ο καθένας από εμάς σιγουριά και εμπιστοσύνη για το νησί μας και τις οικογένειές μας.

Κατά τις προηγούμενες δύσκολες ημέρες όταν και τα δύο πλοία εμφάνισαν βλάβη με αγωνία καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό (…)

Με την παρούσα θέλουμε να υπενθυμίσουμε τόσο σε εσάς όσο και στην εργοδοσία μας ότι σήμερα δεν διακυβεύονται μόνο η δική μας εργασία αλλά και η εργασία δεκάδων ελευθέρων επαγγελματιών της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης που δραστηριοποιούνται γύρω από τις εν λόγω εταιρείες.

Ως εργαζόμενοι, αυτό που ζητάμε είναι:
Η εργοδοσία να μην υλοποιήσει την απόφασή της περί δρομολόγησης των πλοίων σε άλλες γραμμές και να υποσχεθεί ότι θα πράξει κάθε τι δυνατόν προκειμένου να συνεχίσει τη δρομολόγηση των πλοίων της στην γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.

Επίσης να υποσχεθεί ότι οι υπόλοιπες εταιρείες ιδίων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη Σαμοθράκη θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και θα διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας και των υπολοίπων εργαζομένων.

Να υπάρξει παρέμβαση από τους αρμόδιους και να μας εγγυηθούν ότι δεν θα χαθούν άλλες θέσεις εργασίας, και ότι δεν θα μείνουν στο δρόμο πάνω από πενήντα οικογένειες (…)».

Θ.Τ.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όσο αρχίζει και μακραίνει ο κατάλογος των διάσπαρτων περιστατικών και συγχρόνως να αυξάνονται κατά πολύ στη Ροδόπη,  ιδιαίτερα σε χώρους που συνωστίζονται πολλοί και  θετικοί είναι  κυρίως νέοι, η κατάσταση