fbpx «Όχι» στην εγκατάσταση αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2019 - 10:00
ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

«Όχι» στην εγκατάσταση αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
αμερικάνικη βάση
Αλεξανδρούπολη

Κινητοποίηση στις 4 Οκτώβρη με σύνθημα «ούτε γη, ούτε νερό, ούτε αέρα στους φονιάδες των λαών»

Και η Επιτροπή Ειρήνης της Ροδόπης θα συμμετέχει στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη (στις 19.00 μπροστά στο Δημαρχείο) ενάντια στην εγκατάσταση αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο λιμάνι του Έβρου. 

«Η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας-ΗΠΑ, όπως τη λένε, υπογράφηκε το 1990, ανανεώνεται κάθε χρόνο από όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις και σήμερα σχεδιάζεται να γίνει πολυετής και να επεκταθεί. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει τη βάση της Σούδας και τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τις βάσεις: Drones στη Λάρισα, Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, «ιπτάμενων κατασκόπων» στο Άκτιο, ενώ είναι γνωστό πως έχει ετοιμαστεί η υποδομή για αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που προορίζεται για τη συγκέντρωση Ευρω-Ατλαντικών στρατευμάτων και τη μετακίνησή τους στα Ρωσικά σύνορα.

Πρόκειται για ορμητήρια πολέμου του Αμερικανο-ΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, που καταλήγει ως εξής: 


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ KAI ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

  • Να καταγγελθεί η Ελληνο-Αμερικάνικη “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ
  • Όχι στην εγκατάσταση αμερικανο-νατοϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.

Γιατί οι Επιτροπές Ειρήνης δεν θέλουν την βάση 
Πάγια θέση των Επιτροπών Ειρήνης είναι το γεγονός ότι οι στρατιωτικές βάσεις δημιουργούν, παρά λύνουν προβλήματα. 

«Η συμφωνία αυτή θα οδηγήσει τις ένοπλες δυνάμεις σε μεγαλύτερη πρόσδεση στις Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές αποστολές κι αυτό φαίνεται ήδη από την θετική απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση στις ΗΠΑ για τη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική πολυεθνική δύναμη στον Περσικό Κόλπο κατά του Ιράν. Οι κίνδυνοι για το λαό μας είναι μεγάλοι. Η Ελλάδα έχει καταταχθεί από τις ΗΠΑ στα "κράτη ανάσχεσης" μαζί με το Ισραήλ, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Έχει στοχοποιηθεί και προκαλεί ανατριχίλα η προειδοποίηση Πούτιν πως η Ρωσία θα πλήξει Αμερικανικές βάσεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας της.

Οι προκλητικές τοποθετήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου πως η εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εγγυώνται την ασφάλεια και την ειρήνη είναι «παραμύθια της Χαλιμάς», προσβάλλουν και υποτιμούν το λαό μας. Υπάρχει πλούσια πείρα που αποδεικνύει το βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, του Ευρω-Ατλαντικού ιμπεριαλισμού. Έχουν εγκληματικές ευθύνες για την επιβολή της χούντας στην Ελλάδα, το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τα διχοτομικά σχέδια για το Κυπριακό, την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στην περιοχή μας, για δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους κατά των λαών» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τα των πολιτικών στους πολιτικούς και τα των καθηγητών στους καθηγητές,  θα μπορούσαμε να πούμε παραφράζοντας βέβαια τη γνωστή ρήση,  αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε με τις αποφάσεις κάποιων σχολών του