fbpx Ν. Λυκούδης: «Τηρούμε όλα αυτά που λένε οι επιστήμονες της χώρας μας»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021 - 09:00
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ν. Λυκούδης: «Τηρούμε όλα αυτά που λένε οι επιστήμονες της χώρας μας»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αστικό Κτελ Κομοτηνής
Νίκος Λυκούδης

Απαντά στα παράπονα περί συνωστισμού στα σχολικά δρομολόγια

Το Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής είναι ένα μέσο που καθημερινά μεταφέρει πολλούς πολίτες του νομού Ροδόπης. Φοιτητές, μαθητές και πολίτες χρησιμοποιούν το Αστικό ΚΤΕΛ καθημερινά για γρήγορες και ασφαλές μετακινήσεις.

Εξαιτίας της παρουσίας της πανδημίας στις ζωές μας μέχρι και πριν λίγο καιρό μόνο η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ήταν αυτή που λειτουργούσε δια ζώσης, ενώ εφόσον ο νομός μας συγκαταλέγεται στις ‘κίτρινες’ περιοχές πλέον και οι μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν επιστέψει πίσω στα θρανία τους. 

Το Αστικό ΚΤΕΛ καθημερινά στα δρομολόγιά του μεταφέρει πολλούς μαθητές από και προς το σχολείο. Τον τελευταίο καιρό η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ έχει δεχθεί παράπονα ότι στα σχολικά δρομολόγια υπάρχει συνωστισμός και ότι ξεπερνιέται το όριο των επιβαινόντων που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Ν. Λυκούδης: «Τηρούμε όλα τα μέτρα που προβλέπει η πολιτεία»
Ο Νίκος Λυκούδης πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής μίλησε στον «Χ» και έδωσε διευκρινίσεις για την ‘βάση’ αυτών των  παράπονων.

«Από τότε που έχει ανοίξει η Δευτεροβάθμια έχουμε παράπονα κυρίως από γονείς για συνωστισμό στα οχήματα και ανησυχούν γιατί θεωρούν ότι δεν παίρνουμε τα μέτρα προφύλαξης αναφορικά με τον αριθμό των επιβαινόντων», είπε και εξήγησε: «η νομοθεσία αυτή την στιγμή στην χώρα μας λέει ότι λόγω της πανδημίας τα λεωφορεία πρέπει να έχουν πληρότητα 65%. Το 65% σε ένα υπεραστικό ή σε ένα τουριστικό λεωφορείο όπου εκεί υπάρχουν θέσεις μόνο καθήμενων θα πάρει το 65%. Σε εμάς όμως επειδή υπάρχουν και θέσεις ορθίων εκτός από τις θέσεις καθήμενων […]».

Ουσιαστικά ο κος Λυκούδης τόνισε ότι υπάρχει η μέριμνα τόσο για την τήρηση του αριθμού των επιβαινόντων στα λεωφορεία, αλλά και στο ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί τα μεγάλα οχήματα προκειμένου να γίνεται η μεταφορά των μαθητών. «Στα μεγάλα λεωφορεία που χρησιμοποιούμε για την μεταφορά των μαθητών, από αυτά τα 60-65 άτομα, τα 35 περίπου κατά μέσο όρο είναι οι καθήμενοι και οι υπόλοιποι είναι οι όρθιοι», σημείωσε.

Έτσι, δημιουργείται η εντύπωση όταν το όχημα περνάει μέσα από την πόλη ή τους οικισμούς του νομού «ότι εμείς είμαστε παράνομοι. Δεν είμαστε λοιπόν παράνομοι. Τηρούμε όλα τα μέτρα που προβλέπει η πολιτεία και πραγματοποιούμε απολυμάνσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα».

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής υπενθύμισε ότι όλο το προσωπικό φοράει πάντα τις προστατευτικές μάσκες, όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Δεν κάνουμε κάποια παρανομία και αυτό το ξέρουν και οι αρμόδιες αρχές. Θέλω να το διευκρινίσω στους πολίτες - γονείς ότι δεν κάνουμε τίποτα παράνομο. Δεν είναι γεμάτα τα λεωφορεία, αυτός είναι ο αριθμός των επιβαινόντων (που προβλέπεται)», ξεκαθάρισε.

Χρησιμοποιούνται δύο λεωφορεία σε πολλά δρομολόγια
Ο κος Λυκούδης ακόμη πληροφόρησε περαιτέρω ότι έχει υπάρξει μέριμνα σε δρομολόγια με πολύ κόσμο, ώστε να υπάρχουν δύο λεωφορεία προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός εντός του οχήματος. 

«Αυτό το χρονικό διάστημα (της πανδημίας) σε πολλά δρομολόγια λόγω του 65% των επιβαινόντων που ισχύει χρησιμοποιούμε δύο μεγάλα λεωφορεία για να μεταφέρουμε τους μαθητές, ενώ πριν την πανδημία χρησιμοποιούσαμε ένα λεωφορείο», δήλωσε. Ως παράδειγμα έφερε την γραμμή 6 του Παμφόρου και υπογράμμισε πως «στέλναμε ένα δρομολόγιο και έπαιρνε όλους τους μαθητές που ήταν 80-85 άτομα και με ένα λεωφορείο μεταφέραμε τους μαθητές πριν την πανδημία, ενώ τώρα λόγω των μέτρων χρησιμοποιούμε δύο μεγάλα λεωφορεία για να μεταφέρουμε αυτούς τους μαθητές, γιατί εάν χρησιμοποιούσαμε ένα λεωφορείο θα ήμασταν παράνομοι».

Στον επίλογο του ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ διευκρίνισε ότι το μέτρο που προβλέπει το όριο του 65% των επιβαινόντων μέσα στο λεωφορείο δεν ισχύει μόνο σήμερα. «Ισχύει εδώ και πολύ καιρό αυτό το μέτρο και τον Μάιο του 2020 που είχε τελειώσει η πρώτη φάση της καραντίνας και είχαν ανοίξει τα σχολεία ίσχυε και πάλι αυτό το μέτρο και λειτουργούσαμε με τον ίδιο τρόπο», είπε και πρόσθεσε πως καταλαβαίνει την ανησυχία του κόσμου, αλλά «τηρούμε όλα αυτά που λένε οι επιστήμονες της χώρας μας».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ήταν θέμα χρόνου το πότε θα επιτευχθεί η συνεργασία Γιάννη Γκαράνη,  με τον νέο επικεφαλής της παράταξης «Ξεκίνημα για την πόλη» Πέτρο Ζωγράφου,  που ανέλαβε τα ηνία μετά το θάνατο του αείμνηστου δημάρχου Τά