fbpx Μπούκας σε Μουμίν: «Οι απειλές θα κριθούν από τους πολίτες και τα δικαστήρια»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, 2020 - 15:03
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Μπούκας σε Μουμίν: «Οι απειλές θα κριθούν από τους πολίτες και τα δικαστήρια»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ηλίας Μπούκας
Δήμος Ιάσμου
Οντέρ Μουμίν

Η απάντηση του Ηλία Μπούκα για τα 190.620

Στοιχεία για την επαγγελματική δράση του Ηλία Μπούκα, έφερε στο «φως» ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν προ λίγων ημερών. Τα στοιχεία αφορούν συναλλαγές του κου Μπούκα με τον Δήμο Ιάσμου τα τελευταία είκοσι χρόνια και χαρακτηρίζονται ως «αποκαλυπτικά» από τον Δήμαρχο.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Ιάσμου μεταξύ άλλων ανέφερε : «Ο πρόεδρος κοινότητας και πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου*, Ηλίας Μπούκας τα τελευταία 20 χρόνια εισέπραξε κέρδη** 190.620 ευρώ (Εκατόν Ενεννήντα Χιλιάδες Εξακόσια Είκοσι Ευρώ) από τον Δήμο Ιάσμου. Όλα νόμιμα. Αυτό το μονοπώλιο το κατήργησα. Είναι ο μοναδικός λόγος που γκρινιάζει και κλαψουρίζει».

Οι διευκρινίσεις του «Χ» :

* Τα τιμολόγια έχουν «κοπεί» υπό την ιδιότητα του κου Μπούκα ως επαγγελματία, όχι ως προέδρου του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου

** Η χρήση του όρου «κέρδη» γίνεται από τον Δήμαρχο, πλην όμως στο επισυναπτόμενο έγγραφο γίνεται σαφές πως πρόκειται περί «πληρωμών», άρα άγνωστα παραμένουν τα «καθαρά κέρδη» που είχε ο Ηλίας Μπούκας.

Η απάντηση του Ηλία Μπούκα

Ο Ηλίας Μπούκας σε αυτήν την ανακοίνωση του δημάρχου Ιάσμου, απάντησε σε έντονο ύφος.

«Είχα την ψευδαίσθηση ότι επειδή είχα να κάνω με έναν επιστήμονα και δικηγόρο, θα υπήρχε από την πλευρά του ένας εύλογος αυτοπεριορισμός λόγω της επίγνωσης των ορίων της συκοφαντικής δυσφήμησης, της διασποράς ψευδών ειδήσεων, του νόμου για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κλπ. Κατανοώ την ανάγκη για αυτοπροβολή και για αυτοθαυμασμό, να φαντασιώνεται τον εαυτό του ως επαναστάτη της εξουσίας, ενάντια σε ανύπαρκτα  και βολικά “μονοπώλια”, με λεκτικές υπερβολές για ξεπερασμένους ταξικούς διαχωρισμούς, αλλά όλα έχουν ένα όριο και προκειμένου να διατηρήσω ένα στοιχειώδες επίπεδο στον δημόσιο λόγο και να θέσω τα όρια της ανοχής μου σε κάθε αναίτια και προσβλητική επίθεση», αναφέρει ο κος Μπούκας.

Δηλώνοντας τα εξής :

  1. Υποδείξεις για παραίτηση μου, γίνονται μόνο στα όνειρα.
  2. Οι απειλές και οι συνειδητές συκοφαντίες θα κριθούν από τους πολίτες πολιτικά και από τα δικαστήρια νομικά.
  3. Η δημοσίευση φωτογραφιών μου χωρίς την συναίνεση μου, δεν επιτρέπονται όπως όλοι οι δικηγόροι γνωρίζουν.
  4. Οι δημότες του Ιάσμου οφείλουν να μάθουν από τον Δήμαρχο τους, όχι μόνο πόσα έργα ανέλαβα συνολικά σε είκοσι χρόνια από τον Δήμο, αλλά και πόσα από αυτά ήταν με απευθείας ανάθεση και πόσα με διαγωνιστική διαδικασία, πόσοι ομοιοεπαγγελματίες υπήρχαν στα όρια του Δήμου που μπορούσαν να ανταποκριθούν σε κάθε έργο, ποιο είναι το κονδύλιο που διαθέτει συνολικά ετησίως ο Δήμος σε ηλεκτρολογικό υλικό και τί ποσοστό από αυτό αναλάμβανα εγώ για να μάθουμε πώς εννοεί τα μονοπώλια ο Δήμαρχος και εν τέλει ποιο είναι το πραγματικό κέρδος – όχι το σύνολο του έργου, που αποκόμισα.    

 Ο πρόεδρος της κοινότητας Ιάσμου και του πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου κλείνει την ανακοίνωσή του λέγοντας : «Δεν θα του επιτρέψουμε όμως να εκφοβίσει, να διχάσει, να παραμυθιάσει τους δημότες του με ψεύδη, συκοφαντίες και ανυπόστατες φήμες, διακινδυνεύοντας αυτό που καταφέραμε όλοι μαζί οι δημότες επί τόσα χρόνια χάρη στην προσπάθεια όλων όσων διετέλεσαν Δήμαρχοι».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Για όσους βιάζονται να υποβαθμίσουν τη σημασία και τα  οφέλη η όχι,  που αποκόμισε ο  πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης με την επίσημη επίσκεψη του στη φιλικά φερόμενη προς την Τουρκία, Λιβύη, ας κρατήσουν χ