fbpx Με νέες μοτοσυκλέτες ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΝΕΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΣ

Με νέες μοτοσυκλέτες ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης
Μοτοσυκλέτες
ΕΛΑΣ

Όπως και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Δράμας

Παρουσιάστηκαν τα 114 νέα οχήματα που εντάσσονται στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα. Πρόκειται για 107 μοτοσικλέτες και 6 αυτοκίνητα που αποκτήθηκαν μέσω συγχρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, καθώς και ένα λεωφορείο που αποτελεί δωρεά της εταιρείας «Μυτιληναίος Α.Ε.».

Τα οχήματα προορίζονται για την κάλυψη αναγκών Υπηρεσιών του Σώματος και συγκεκριμένα: 
Οι 56 δίκυκλες μοτοσυκλέτες έχουν κατανεμηθεί σε Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την πληρέστερη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Αττικής, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Οι υπόλοιπες 51 μοτοσυκλέτες διατίθενται για τις επιχειρησιακές ανάγκες σε θέματα συνοριακής φύλαξης και εν γένει διαχείρισης των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών σε αστυνομικές Υπηρεσίες παραμεθορίων κατά βάση περιοχών (Ροδόπη, Ξάνθη, Θεσπρωτία, Χίο, Σάμο, Λέσβο, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Καστοριά, Πέλλα, Ιωάννινα, Ορεστιάδα, Κιλκίς, Ρέθυμνο, Χανιά, Λασίθι).

Τα 6 οχήματα 4x4 κατανεμήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την κάλυψη ουσιαστικών υπηρεσιακών της αναγκών και προστίθενται στις 14 δίκυκλες μοτοσυκλέτες οι οποίες αγοράστηκαν με την ίδια διαδικασία και έχουν ήδη από 8 Μαΐου 2019 παραληφθεί και αξιοποιούνται από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Το λεωφορείο με το ιδιαίτερο επίπεδο εξοπλισμού και δυνατότητες ειδικής διαμόρφωσης, το οποίο αποτελεί το πρώτο από τα τέσσερα συνολικά αντίστοιχα οχήματα ανιδιοτελούς δωρεάς του Ομίλου «Μυτιληναίος», θα αξιοποιηθεί από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, στην οποία έχει ήδη κατανεμηθεί.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, στον χαιρετισμό του επεσήμανε «Η προσπάθειά μας συνεχίζεται και εντατικοποιείται περαιτέρω, όσο απομακρυνόμαστε χρονικά από το ασφυκτικό δημοσιονομικό περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, όχι μόνο σε θέματα προμήθειας μεταφορικών μέσων, αλλά γενικά στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό συνολικά του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Σώματος».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε «Στα χρόνια που πέρασαν, σε στενά δημοσιονομικά πλαίσια, με μέθοδο και με στόχευση αξιοποιήσαμε τα κατάλληλα χρηματοδοτικά  εργαλεία και εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες συνεργειών προκειμένου να ενισχύσουμε την Ελληνική Αστυνομία. Σήμερα, υλοποιούμε το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου των οχημάτων της Αστυνομίας. Ξεκινά η σταδιακή παραλαβή οχημάτων και μοτοσυκλετών, ενώ σε εξέλιξη είναι ανάλογοι διαγωνισμοί ώστε να αποκτηθούν περίπου 2.000 νέα οχήματα».

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, τόνισε «Εμείς δρούμε και λειτουργούμε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αυτό είναι το καθήκον μας». Στην εκδήλωση εκ μέρους της εταιρείας «Μυτιληναίος Α.Ε.» παραβρέθηκαν ο διευθυντής Διεθνούς Εμπορίου Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μπίκας και ο υπεύθυνος Ασφαλείας Γεώργιος Βαμβακάς.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος καθώς και προϊστάμενοι κλάδων, διευθυντές Διευθύνσεων και Αυτοτελών Κεντρικών Υπηρεσιών του Αρχηγείου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όπου «γάμος και χαρά», νέα φουγάρα και  αισιοδοξία,  η κυβέρνηση και οι βουλευτές της δίνουν το παρόν.