fbpx Με χαμόγελο έφυγαν από τα εξεταστικά κέντρα πολλοί μαθητές
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 13 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017

Με χαμόγελο έφυγαν από τα εξεταστικά κέντρα πολλοί μαθητές

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πανελλήνιες
Σχολεία
Μαθητές

Βατά τα θέματα σε Ιστορία και Φυσική - Απαιτητικά στην Πληροφορική 

Τρεις καθηγητές από το φροντιστήριο 2001 Ορόσημο σχολιάζουν τα θέματα

Χαμογελαστοί έφυγαν από τα εξεταστικά κέντρα οι περισσότεροι από τους μαθητές που διαγωνίστηκαν χθες Δευτέρα 11 Ιουνίου στις Πανελλήνιες εξετάσεις και συγκεκριμένα στα μαθήματα της Ιστορίας και της Φυσικής. 


Και στα δύο αυτά μαθήματα τα θέματα ήταν βατά και ως εκ τούτου αναμένεται ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν επιτύχει υψηλές βαθμολογίες. Σχολιάζοντας τα θέματα της Φυσικής η καθηγήτρια Φυσικής Ξανθή Λύκου από το φροντιστήριο 2001 Ορόσημο, λέει: 


"Τα θέματα στη φυσική ήταν βατά. Μας είχαν συνηθίσει σε πολλά και πολύ δύσκολα θέματα, αλλά φέτος δεν ήταν έτσι. Ήταν θέματα που ένας μέτρια διαβασμένος μαθητής μπορούσε να ανταπεξέλθει καλά στο τρίωρο και ένας καλά διαβασμένος μαθητής μπορούσε να γράψει άριστα. Σήμερα για τη φυσική ήταν μια καλή μέρα.


Πιστεύω ότι οι καλοί μαθητές θα φτάσουν σε πολύ καλές βαθμολογίες. Ούτε δυσκολία υπήρχε, ούτε κάποια ιδιαίτερη απαίτηση και σαν ποσότητα ήταν ικανοποιητικά για τρεις ώρες".


Περίπου την ίδια άποψη έχει και η συνάδελφος της κας Λύκου, , η οποία όμως σχολίασε τα θέματα της Ιστορίας, ούσα φιλόλογος στο φροντιστήριο 2001 Ορόσημο. Το γενικό της συμπέρασμα είναι θετικό, αν και παρατηρεί ότι υπήρχε μια σχετική πίεση χρόνου. Εν τούτοις και αυτή εκτιμά ότι στο μάθημα της Ιστορίας οι βαθμοί που θα δούμε στους πίνακες θα είναι καλοί: "Τα θέματα στην ιστορία προσανατολισμού ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια και κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της διδαχθείσας ύλης. Η πρώτη ομάδα δεν είχε ιδιαίτερη δυσκολία, εκτός από το β1 που ήθελε απαντήσεις από δύο διαφορετικά σημεία.


Η δεύτερη ομάδα περιελάμβανε δύο θέματα με απόλυτα κατανοητές ερωτήσεις τα οποία απαιτούσαν κριτική σκέψη και συνθετική ικανότητα. Γενικά τα θέματα ήταν εύκολα προσεγγίσιμα, παρόλα αυτά αρνητικός παράγοντας ήταν ο χρόνος καθώς οι μαθητές χρειάστηκε να γράψουν με αρκετή ταχύτητα. Γενικά, περιμένουμε καλές βαθμολογίες γιατί τα θέματα ήτανε βατά".


Όσο για το μάθημα "Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον", εκεί τα πράγματα δεν ήταν και τόσο απλά, όπως σχολίασε η καθηγήτρια Πληροφορικής του φροντιστηρίου 2001 Ορόσημο, Δήμητρα Σκουλαρίδου. Σύμφωνα με όσα είπε, οι μαθητές μπορούσαν εύκολα να πιάσουν τη βάση, αλλά η επίτευξη καλής βαθμολογίας ήταν σχεδόν ακατόρθωτη λόγω της πολυπλοκότητας των δύο εκ των τεσσάρων θεμάτων: "Τα πρώτα θέματα με τα οποία κάποιος πιάνει το 10 -τη βάση- ήταν αρκετά εύκολα. Το 3ο και το 4ο θέμα ήταν πολύ δύσκολα και δεν έφτανε να είναι κανείς καλά διαβασμένος. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ μικρό το ποσοστό των παιδιών που θα γράψουν πάνω από  15. Δηλαδή οι βαθμολογίες θα κυμαίνονται από 10 έως 15". 

ΤΟ 2001 ΟΡΟΣΗΜΟ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 
Εν τω μεταξύ και καθώς η φετινή χρονιά έχει πλέον τελειώσει, το φροντιστήριο 2001 Ορόσημο σχεδιάζει και ανακοινώνει τις φετινές υποτροφίες που θα χορηγήσει. Πιο συγκεκριμένα θα χορηγήσει υποτροφίες 200 € σε μαθητές που έχουν τελειώσει την Α' Λυκείου με βαθμό άνω του 19 και 500 € σε μαθητές που έχουν τελειώσει την Β' Λυκείου, επίσης με βαθμό άνω του 19. 


Επίσης, το φροντιστήριο θα επιβραβεύσει και τους μαθητές του που θα εισαχθούν πρώτοι στις σχολές προτίμησής τους, χορηγώντας τους υποτροφία ύψους 1.000 €.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πάνω από ένα χρόνο λόγω της πανδημίας,  βιώνουμε πρωτόγνωρες  καταστάσεις σε όλα τα επίπεδα, με  παγκόσμιες διαστάσεις, αρκετούς πειραματισμούς, λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις, αλλά δυστυχώς και αλληλοσυγκρ