fbpx Μ. Κοσμίδου: «Αποτυπωμένα στους 6.000 μαθητές έχω γύρω στα 150 αιτήματα για συσκευές»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020 - 10:00
ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΑΠΟΥΣΙΕΣ - ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Μ. Κοσμίδου: «Αποτυπωμένα στους 6.000 μαθητές έχω γύρω στα 150 αιτήματα για συσκευές»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μαίρη Κοσμίδου
ΕΛΜΕ Ροδόπης
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης
Βασιλειάδης Μιχάλης

Η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης στο ράδιο Χρόνος 87.5fm

Δήμος Μπακιρτζάκης

Η τηλεκπαίδευση «βαδίζει» την τρίτη εβδομάδα της στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και παρά τα όποια «παρατράγουδα» έχουν καταγραφεί, η διαδικασία προχωράει κανονικά. 

Η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου πληροφόρησε μέσω του ράδιο Χρόνος 87.5 fm για το τι ισχύει με τις απουσίες τώρα που  πραγματοποιείται εξ αποστάσεως διδασκαλία κι επίσης έδωσε και την εικόνα του νομού σχετικά με την τηλεκπαίδευση.

Μ. Κοσμίδου: «Αποτυπωμένα στους 6.000 μαθητές έχω γύρω στα 150 αιτήματα για συσκευές»
«Η τηλεκπαίδευση πάει καλά και καθημερινά κρατάμε και έναν λογαριασμό, μια αποτύπωση των προβλημάτων που ενδεχομένως μπορεί να προκύπτουν. Το πρώτο θέμα είναι με την σύνδεση για αυτό ήρθαμε σε επικοινωνία με τον ΟΤΕ. Ένα μεγάλο πρόβλημα είχαμε στον Ίασμο και επικοινώνησε (ο ΟΤΕ) και είδε πως μπορεί να λυθεί το θέμα», δήλωσε η κα Κοσμίδου.

Αναφορικά με τις ελλείψεις που έχουν οι μαθητές σε τεχνικό εξοπλισμό και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα η διευθύντρια πληροφόρησε ότι «μου τέθηκε ένα ζήτημα εάν θα μπορούσαμε από τις αίθουσες πληροφορικής του σχολείου να δανείσουμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι οποίοι είναι χρεωμένοι στο σχολείο και στον υπεύθυνο πληροφορικής και είπε ότι αυτό μπορεί να υπερκεραστεί με κάποια διαδικαστικά και να δοθούν και εκεί. Αποτυπωμένα στους 6.000 μαθητές έχω γύρω στα 150 αιτήματα για συσκευές».

Τί γίνεται όμως με τις απουσίες των μαθητών οι οποίοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα επειδή δεν διαθέτουν τα μέσα;
Η περιφερειακή διεύθυνση έχει στείλει μια πλατφόρμα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ώστε να καταγράφουν τις απουσίες των μαθητών και να γνωρίσουν που εντοπίζεται το πρόβλημα όπως πληροφόρησε η κα Κοσμίδου. 

Ακόμη ξεκαθάρισε ότι «η Περιφερειακή Διεύθυνση έχει ζητήσει από τις Διευθύνσεις Εκπαιδεύσεις να αποτυπώνεται (στην πλατφόρμα) και ναι είναι αυτό ακριβώς ώστε να ξέρουμε που πραγματικά είναι το θέμα και να μπορέσουμε να παρέμβουμε. Όλοι οι συνάδελφοι κρατούν ούτως ή άλλως απουσίες, ποιο παιδί μπαίνει ή δεν μπαίνει, δεν ζητάμε δηλαδή από το σχολείο να μας πει κάτι που δεν το ξέρουμε. Το σχολείο καταγράφει στο γενικό ενιαίο σύστημα ‘My school’ τις απουσίες και τις παρουσίες κάτι που εμείς δεν το βλέπουμε. Αυτό που ζητήσαμε εμείς ως διοίκηση είναι να ξέρουμε ακριβώς ή έστω περίπου το τι ακριβώς γίνεται και που οφείλεται η μη προσβασιμότητα. Η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική επομένως εάν είναι διαπιστωμένο από το σχολείο ότι υπάρχει πρόβλημα τότε θα έρθει σχετική εγκύκλιος. Σε αδικαιολόγητες καταστάσεις μπαίνει απουσία. Όπως υποχρεωτική είναι και η παρουσία των εκπαιδευτικών στους τόπους που είναι διορισμένοι».

Μ . Βασιλειάδης: «Φτάνουμε προς το τέλος του lockdown και στα σχολεία το πρόβλημα ακόμα υφίσταται»
Σχετικά με το θέμα των απουσιών στα σχολεία ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης Μιχάλης Βασιλειάδης μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5fm πληροφόρησε πως «μας ήρθε μια φόρμα στην οποία να καταγράφονται σε καθημερινή βάση ποιοι μαθητές και για ποιους λόγους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν. Θεωρώ ότι είναι μια λογική κίνηση του ίδιου του περιφερειακού. Αλλά υπάρχει μια γενικότερη οδηγία από το υπουργείο Παιδείας νομίζω ώστε να δούνε ποια παιδιά έχουν ή δεν έχουν πρόσβαση».

Σε επικοινωνία που είχε ο κος Βασιλειάδης με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστα Μπαντίκο ανέφερε ότι «μου εξήγησε (ο κος Μπαντίκος) ότι είναι μια φόρμα στην οποία θα την βλέπει άμεσα η Περιφερειακή Διοίκηση Εκπαίδευσης για να βλέπει και να λύνει τα ζητήματα εκεί όπου υπάρχουν. Δηλαδή ποια παιδιά δεν έχουν ίντερνετ ή τάμπλετ για να τα επιλύει. Φτάνουμε προς το τέλος του lockdown και στα σχολεία το πρόβλημα ακόμα υφίσταται. Δείχνει την προχειρότητα του Υπουργείου Παιδείας και γενικότερα της κυβέρνησης για το πως θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Για τα παιδιά τα οποία δεν διαθέτουν τα τεχνικά μέσα για να παρακολουθήσουν το μάθημα ο κος Βασιλείδης είπε: «υπάρχουν παιδιά που στεναχωριούνται και νομίζουν ότι θα πάρουν απουσίες, εμείς διαβεβαιώσαμε ότι δεν θα πάρουν απουσίες επειδή δεν φταίνε τα παιδιά αυτά. Το θέμα των απουσιών των παιδιών θεωρώ ότι θα έρθει και οδηγία και έχω συζητήσει και με τον περιφερειακό για τα παιδιά που δεν ευθύνονται που λείπουν από το διαδικτυακό μάθημα, διότι δεν έχουν λάπτοπ και τάμπλετ και δεν έχουν ίντερνετ. Σαφώς η απουσία δεν θα μετρήσει. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι μαθητές που ξέρουμε ότι έχουν την δυνατότητα και δεν μπαίνουν στο μάθημα από εκεί και πέρα θα παίρνουν την απουσία».

Τέλος, σχετικά με την εξ αποστάσεως διδασκαλία σε επίπεδο νομού ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης τόνισε πως «μοιράστηκαν τάμπλετ στην Ροδόπη αλλά πολύ λίγα σε σχέση με τον αριθμό των αναγκών. Θα πρέπει τώρα και οι τοπικές κοινωνίες να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με σχετική πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη,  που συνάντησε πλήθος αντιδράσεων από τα συνδικάτα, σε  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και   από όλα τα κόμματα