fbpx Κομοτηνή: Χωρίς παρέλαση, με κατάθεση στεφάνων τα 200 χρόνια από την Επανάσταση
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 23 Μαρτίου, 2021 - 12:47
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

Κομοτηνή: Χωρίς παρέλαση, με κατάθεση στεφάνων τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ελληνική Επανάσταση 1821
Κομοτηνή

Στο Σπαθί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων

Γνωστό έγινε από την Περιφέρεια ΑΜΘ το πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, στην έδρα της Περιφέρειας, Κομοτηνή. Και φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί παρέλαση, αλλά θα γίνουν δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, έπαρση και υποστολή σημαίας.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Επετείου της Εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου μέχρι και την Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021.

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 στις 08:00 π.μ. και φωταγώγηση των στρατοπέδων.

Ανήμερα της Πέμπτης 25 Μαρτίου 2021 θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

08:00 | Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

10:30 | Επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο  Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, με παρουσία μόνο των προσκεκλημένων. Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:20 π.μ. Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από την Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή.

10:50 | Επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα μπροστά στον ανδριάντα του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Μαρωνείας Κωνστάντιου στον αύλειο χώρο του καθεδρικού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

11:00 | Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, στο χώρο του Ηρώου της πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Β΄ 1119/22.03.2021 άρθρο μόνο σελ. 13602, αποφάσεις τροποποίησης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVIS-19 στο σύνολο της Επικράτειας», θα πραγματοποιηθεί από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον δήμαρχο Κομοτηνής, τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, της Βουλής, τον ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδοθούν από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή με μέριμνα του ΑΔΦΚ

18:10 | Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Το στρατιωτικό σκέλος της εκδήλωσης παρακαλείται να ρυθμίσει ο ΑΔΦΚ, της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας ανάλογα, με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜΘ διά των υπηρεσιών της στην ΠΕ Ροδόπης.

Τελετάρχες ορίζονται οι: Ευγενία Εξακοΐδου & Αθανάσιος Χριστοδουλάκης.

Εθελοντική συμμετοχή στην εκφώνηση Ειρήνη Τσακίρη.

Το μήνυμα του περιφερερειάρχη Χρήστου Μέτιου:

Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την Επανάσταση του 1821 και ο Ελληνισμός εορτάζει την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, τα οποία ουδόλως μειώνουν το σεβασμό και τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Επανάστασης.

Ως εκ τούτου σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, για την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 σύμφωνα με τα υπ’ αριθ. 20666 & 20671/18-3-2021 έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και το ΦΕΚ Τεύχος Β΄ 1119/22.03.2021 άρθρο μόνο σελ. 13602, αποφάσεις τροποποίησης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας» και παρακαλούμε μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να μεριμνήσετε για την πληρέστερη οργάνωση και συμμετοχή σας.

Σας γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή καθορίζεται από την Περιφέρεια, καθώς και στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε συνεργασία με τους οικείους αντιπεριφερειάρχες, για τις λοιπές πόλεις - έδρες δήμων από την οικεία δημοτική αρχή, τηρούμενης της αριθ. 52749/28.09.2006 (ΦΕΚ 1488/Β/06.10.06) υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό σειράς προβαδίσματος. Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2021 στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ την Κομοτηνή.

*Φωτογραφία αρχείου από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2019 στην Κομοτηνή

 

 


Βρείτε τα τελευταία νέα της Κομοτηνής, της Ροδόπης και της Θράκης ευρύτερα
στο Google News του www.xronos.gr

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;