fbpx Καταγγέλει τον Π. Μαγαλιό η Κίνηση Εργαζομένων
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020 - 06:00
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Καταγγέλει τον Π. Μαγαλιό η Κίνηση Εργαζομένων

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εργατικό Κέντρο
Δικαστικό
Ρύια Πατσατζή
Παντελής Μαγαλιός

Στον απόηχο των εξελίξεων στην υπόθεσης της Ρύιας Πατσατζή τον κατηγορεί για παραποίηση της δικαστικής απόφασης!

Στον απόηχο των δικαστικών εξελίξεων στην υπόθεση της πρώην εργαζόμενης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής Ρύιας Πατσατζή, η οποία καταδικάστηκε από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης σε τρίμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής Παντελή Μαγαλιό, αλλά και της πανηγυρικής ανακοίνωσης της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής (διαβάσατε στον χθεσινό «Χ»), στην αντεπίθεση πέρασε η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση «Κίνηση Εργαζομένων», λέγοντας «για μια ακόμη φορά, ο ανεκδιήγητος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής Π. Μαγαλιός, δείχνει το ανάλγητο, απάνθρωπο και αντιδημοκρατικό του πρόσωπο…».

Πολύ σοβαρές καταγγελίες
Στην ανακοίνωση καταγράφεται το ιστορικό της υπόθεσης με τα ‘’μάτια’’ της Κίνησης Εργαζομένων, που κατηγορούν τον κο Μαγαλιό για παραποίηση -και μάλιστα συνειδητά- των αποφάσεων των δικαστηρίων: «Δεν φτάνει που με τις πρωτόγνωρα αντεργατικές του μεθοδεύσεις, απέλυσε την συνάδελφο Πατσατζή Ρυία, καταδικάζοντάς την εδώ και 3 χρόνια στην ανεργία και την ανέχεια, παραποιεί συνειδητά και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, του Εφετείου εν προκειμένω, για να επηρεάσει (;) την κοινή γνώμη και τα δικαστήρια που έπονται και αφορούν στο θέμα της άρσης της άδικης απόλυσης της συναδέλφου… Δεν ντράπηκε να δηλώσει ψευδώς, ακόμη και πως τάχα την κάλεσε για να βρει λύση και να μην την απολύσουν, κάτι που δεν έγινε ποτέ, παρά τα επανειλημμένα δικά μας καλέσματα».

Σε άλλη αποστροφή, η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: «Η αλήθεια είναι πως όλα όσα είπε η συν. Πατσατζή ήταν αλήθεια και αποδείχθηκαν στο δικαστήριο… Γι’ αυτό και αθωώθηκε για τις 2 σοβαρότατες κατηγορίες του κατηγορητηρίου… η σημαντικότερη από τις οποίες ήταν το ότι κατήγγειλε πως ο Π. Μαγαλιός δήλωσε στην Επιθεώρηση Εργασίας πως ηχογραφούσε(!) συνομιλίες στο Εργατικό Κέντρο, κάτι που αναγκάστηκε να το παραδεχτεί ακόμη και ο ίδιος στο δικαστήριο (τάχα πως το είπε για πλάκα)!

Ακόμη και για την τρίτη κατηγορία, (δήλωσε ότι ήταν απλήρωτη) που τελικά καταδικάστηκε η συναδέλφισσα, στο δικαστήριο αποδείχθηκε πως όντως ήταν απλήρωτη όταν το δήλωνε στην συνέντευξη, αλλά (σύμφωνα με τον Εισαγγελέα του Εφετείου) έπρεπε λέει να ξέρει πως είχε δρομολογηθεί η πληρωμή της! Περιμένουμε όμως να δούμε και τι θα γραφεί στην απόφαση του Εφετείου και θα επανέλθουμε…».

«Ο μόνος πρόεδρος που απέλυσε εργαζομένη – Ντροπή»
Στρεφόμενη ξανά κατά του Παντελή Μαγαλιού, η ανακοίνωση αναφέρει: «Αυτό όμως που δεν αλλάζει καμία απόφαση δικαστηρίου, είναι πως ο Π. Μαγαλιός είναι ο μόνος πρόεδρος Εργατικού Κέντρου που απέλυσε εργαζόμενη, καταφεύγοντας στις χειρότερες μεθοδεύσεις, που χρησιμοποιούν οι ποιο ακραίοι και θρασείς εργοδότες και που αντιπαλεύει το εργατικό κίνημα να τις καταργήσει εδώ και δεκαετίες… Και αυτό θα είναι η μεγάλη ντροπή που θα κυνηγάει τον ίδιο, αλλά δυστυχώς και το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής για πάντα…».

Η ανακοίνωση καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: «Εμείς, αυτή την ντροπιαστική απόφαση του Π. Μαγαλιού και της ομάδας το στο Ε.Κ. Κομοτηνής, όπως και όλες τις παρόμοιες αντεργατικές πρακτικές, δεν θα σταματήσουμε να τις πολεμάμε, στηρίζοντας την συνάδελφό μας και όσους εργαζόμενους πέφτουν θύματα τέτοιων αυθαιρεσιών». 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει το διάγγελμα του πρωθυπουργού, που θα έδινε ένα οδικό χάρτη σταδιακής επιστροφής στην καθημερινότητα και φυσικά μέτρων στήριξης όσων πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα,  που