ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα τμήματα που ιδρύθηκαν ή συγχωνεύτηκαν

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπουργείο Παιδείας
Νίκη Κεραμέως
ΤΕΙ

Δεν υπάρχει λόγος αγωνίας από τους υποψηφίους που επέλεξαν νεοϊδρυθέντα τμήματα στο μηχανογραφικό τους

Με αφορμή ερωτήματα υποψήφιων φοιτητών και γονέων σχετικά με την έναρξη και λειτουργία των νεοϊδρυθέντων πανεπιστημιακών τμημάτων που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ και που έχουν ελλείψεις σε προσωπικό ή/και υποδομές, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εμφανίστηκε καθησυχαστική.

«Επικοινωνήσαμε με τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων για να διακριβώσουμε το εύρος των ελλείψεων και τις καλέσαμε να εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου τα νέα τμήματα να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Τα Ιδρύματα οφείλουν να μεριμνήσουν για τη λειτουργία των νέων αυτών τμημάτων, όπως και για όλα τα τμήματα που θα υποδεχτούν φοιτητές το επερχόμενο ακαδημαϊκό έτος. Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα σταθεί αρωγός, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην προσπάθεια αυτή». Αυτό αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναφοράς χρήζει ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν στις περιπτώσεις που η ίδρυση ή συγχώνευση πέρασε κανονικά από την βουλή και βγήκε ΦΕΚ, δηλαδή για όσα τμήματα υπήρχε η δυνατότητα επιλογής τους στα μηχανογραφικά δελτία από τους υποψηφίους.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τώρα που  ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τις πύλες για να φύγουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες και προφανώς να πλημμυρίσει τη χώρα μας,  προάγγελος του τι μέλλει να  συμβεί, είναι η πολιτική που θέλει να εφα