ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:00
ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΤΙΡΙΟ

Καλύτερα τα πράγματα, λέει ο σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κομοτηνής

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Κομοτηνής

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, σε καλύτερο κλίμα από το παρελθόν και με αισιοδοξία, έκοψαν την πίτα τους

Διονύσης Βοργιάς

Δεν κρύβουν πως τα πράγματα είναι καλύτερα από το παρελθόν, οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής "Σισμανόγλειο". Όλοι μαζί, πριν μερικές ημέρες, έκοψαν την πίτα τους στο κέντρο διασκέδασης Diamond, με τη σκέψη τους στη βελτίωση του υπάρχοντος νοσοκομείου και μελλοντικά στην κατασκευή του νέου νοσοκομείου.

Ο "Χ" μίλησε με τον πρόεδρο του συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κομοτηνής Κοσμά Φιλιππίδη, ο οποίος ανέδειξε πως "την τελευταία τριετία κόβουμε την πίτα όλοι μαζί, είναι μία διοργάνωση που μας φέρνει πιο κοντά εμάς τους εργαζομένους". Περί των 250 ήταν όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση, ιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό. Ο πρόεδρος επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα του "Χ" περί προσλήψεων στο νοσοκομείο, στο οποίο παραμένουν μεν κενά προσωπικού, αλλά αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την κατάσταση ...συναγερμού στην οποία βρισκόταν πριν μερικά χρόνια το Σισμανόγλειο. Ο κος Φιλιππίδης ενημέρωσε, επίσης, ότι οι προσλήψεις που έγιναν μέσω ΟΑΕΔ πριν δύο περίπου χρόνια σε διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό όχι μόνο βοήθησαν το Νοσοκομείο στην λειτουργία του, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πλέον αμείβονται με μεγαλύτερους μισθούς κι έχουν πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

"Από την περίοδο του 2013 που ήταν μέσα στα μνημόνια και υπήρχαν περιπτώσεις να κλείσουν νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα όπως και το δικό μας ή να μειωθεί το προσωπικό ή να ελαττωθούν οι κλίνες, αυτό το κλίμα ανετράπη τουλάχιστον στο νοσοκομείο της Κομοτηνής", είναι το μήνυμα του προέδρου των εργαζομένων, ο οποίος δηλώνει ότι τα νέα χειρουργεία που προσεχώς παραδίδονται σε χρήση είναι τελευταίας γενιάς. Όσο για το νέο νοσοκομείο που θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο ανέγερσης (δίπλα στο αεροδρόμιο), σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται να είναι "ένα στολίδι", όπως το χαρακτηρίζει.

Τέλος, αναφορικά με τα περιστατικά βίας εις βάρος των εργαζομένων, εξηγεί ότι εδώ και δύο χρόνια η διοίκηση του νοσοκομείου πήγε στην εισαγγελία γι' αυτό το ζήτημα, ενώ - απευθυνόμενος προς τους πολίτες - ζητάει να αποκτήσουν μεγαλύτερη κατανόηση. "Ο σάκος του μποξ που ήταν παλιά το νοσοκομείο πρέπει να εκλείψει", καταλήγει.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η απελευθέρωση της Θράκης επιτεύχθηκε με συμφωνίες,  συμμαχίες,  διπλωματικούς ελιγμούς  πολλών ανθρώπων,  για να μπορέσει να γίνει πράξη.