ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2019 - 10:00
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Η πρόταση του Ν. Παπακωνσταντίνου για το τριήμερο της Αποκριάς στην Κομοτηνή

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νίκος Παπακωνσταντίνου
πρόταση
Αποκριά

Ο επιχειρηματίας προτάσσει την μετατόπιση των εκδηλώσεων του Δήμου από Παρασκευή έως Κυριακή, ώστε η Τσικνοπέμπτη να είναι περισσότερο αφιερωμένη στις εκδηλώσεις της αγοράς της πόλης

Την πρότασή του για το τριήμερο της Αποκριάς στην Κομοτηνή κατέθεσε μέσα από το ράδιο Χρόνος 87,5fm ο επιχειρηματίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κομοτηνής με την "Σύμπραξη Προοπτικής" Νίκος Παπακωνστανίνου. Σε αδρές γραμμές, ο επιχειρηματίας προτείνει την μετατόπιση του αποκριάτικου τριημέρου του Δήμου από την Παρασκευή έως την Κυριακή, ώστε την Τσικνοπέμπτη να δοθεί περισσότερος χώρος στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στην τόνωση της τοπικής αγοράς.

Ευθύς εξαρχής ο υποψήφιος σπεύδει να διευκρινίσει ότι δεν μηδενίζει την προσπάθεια κανενός και η πρότασή του θεωρείται προσθετική κι όχι αντιπολιτευτική στην υπάρχουσα πρωτοβουλία των τελευταίων ετών. "Θεωρώ ότι το τριήμερο, αρχής γενομένης της Τσικνοπέμπτης μέχρι και την καρναβαλική παρέλαση, έχει καθιερωθεί στην Κομοτηνή σαν ένα πολύ δυνατό τριήμερο, κι αυτό έγινε με πολλή προσπάθεια και των καταστημάτων αλλά και της δημοτικής αρχής, καθώς και των συλλόγων. Κανείς δεν αναιρεί τις προσπάθειες που γίνονται", λέει χαρακτηριστικά, και προτείνει: "Το θέμα είναι ότι η γιορτή του καρναβαλιού πρέπει να γιορτάζεται κάπως διαφορετικά κι όχι όπως γιορτάζονται τα Ελευθέρια. Το κλίμα των καρναβαλιών είναι κλίμα ξεφαντώματος και διάθεσης ανεβασμένης. Κανείς δεν λέει όχι στην παράδοση, απλώς - κατά την ταπεινή μου γνώμη - δεν ταιριάζει στον κλίμα των ημερών. Θα προτιμούσα εγώ κάτι άλλο, σε συγκρότημα ή μουσική".

Πιο συγκεκριμένα, προσδιορίζει την πρότασή του ως εξής: "Μπορεί ο Δήμος να κάνει την ίδια εκδήλωση μία άλλη μέρα, όπως για παράδειγμα Κυριακή, ώστε την Τσικνοπέμπτη να τονωθούν και οι επιχειρήσεις της περιοχής. Έτσι, και η Κυριακή θα ήταν μία ακόμη μέρα που θα βγάζαμε τον κόσμο έξω στην Κομοτηνή. Η κίνηση του Δήμου είναι καλή, αλλά θα ήταν ακόμη καλύτερη εάν γινόταν μία άλλη μέρα". 
Σε μία τελευταία αποστροφή του λόγου του, ο κος Παπακωνσταντίνου, καταλήγει στο εξής: "Όλοι μας προσπαθούμε για το κοινό καλό, να τονώσουμε την πόλη, τους ανθρώπους και να τους δώσουμε κάτι παραπάνω για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μια κυβερνητική θητεία δεν είναι αγώνας 100 μέτρων,   αλλά συνήθως μαραθώνιος.