fbpx Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε τον προστάτη της
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020 - 10:00
ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε τον προστάτη της

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ελληνική Αστυνομία
Λευτέρης Οικονόμου

Μέγας πανηγυρικός εσπερινός από τον Μητροπολίτη στο παρεκκλήσι εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής

Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19/10 στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης στην Κομοτηνή.

Το «παρών» έδωσε ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πασχάλης Συριτούδης και ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης, μεταξύ άλλων.

Άνοιξε το μουσείο Ελληνικής Αστυνομίας
Στην ημερήσια διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη για τον εορτασμό της «ημέρας της Αστυνομίας» και της μνήμης του Προστάτη του Σώματος, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Υποστηρίζοντας την πραγματική έννοια του καθήκοντος, ο στρατιωτικός Άγιος Αρτέμιος, με φλογερή την πίστη θέτει αυτήν στην υπηρεσία του συμπολίτη του μέσω φιλανθρωπιών και ελεημοσυνών, ενώ ταυτόχρονα με αυτοθυσία και αυταπάρνηση της δικής του ζωής μαρτυρά για τον συνάνθρωπό του.

Η ιστορική συνέχεια των Σωμάτων, της Χωροφυλακής, της Αστυνομίας Πόλεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, αντικατοπτρίζεται και συνδέεται άμεσα με τη σημερινή «Ημέρα της Αστυνομίας». Η ιστορικότητα του Σώματος πραγματώνεται μέσα από την υλοποίηση της αποστολής μας καθημερινά και αποτυπώνεται στην ορθή επιτέλεση του συνόλου των πολυδιάστατων αρμοδιοτήτων μας, οι οποίες, ωστόσο, υλοποιούνται πάντα με έναν κοινό παρονομαστή, τον πολίτη, τις ανάγκες του και την ασφάλειά του».

Έδωσε, μάλιστα και μία είδηση, καθώς όπως πληροφόρησε «η σημερινή ημέρα συνδέεται πλέον με τη δημιουργία και το άνοιγμα των πυλών του ιστορικού μουσείου της Ελληνικής Αστυνομίας στους χώρους της πρώην Σχολής Αξιωματικών, το οποίο έλειπε από το Σώμα και πλέον μέσω του συγκεκριμένου έργου περιγράφονται συλλογικές αξίες, ήθη και υλικές αξίες αυτών, καταλείποντας το αποτύπωμά τους μέσα στο χρόνο, διατηρώντας ανεξίτηλη την πολιτιστική ουσία της ιστορικής μας πορείας και προγραμματίζοντας την πολιτιστική ποιοτική ανάπτυξη της κληρονομιάς, που οι προκάτοχοί μας κληροδότησαν στο παρόν και έχουμε χρέος να αξιοποιούμε και να προβάλλουμε».

Αφότου εξήρε το έργο της Αστυνομίας και στις δύσκολες συγκυρίες του κορωνοϊού, ευχήθηκε: «Πάντα στο νου και στην καρδιά μας να είναι το παρελθόν του Σώματος, να το τιμάμε και να το σεβόμαστε. Η ζωή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου ας είναι πρότυπο ζωής, αυταπάρνησης και προσφοράς, και ο Άγιος ας προστρέχει και ας ευλογεί τον καθένα από εμάς και τις οικογένειές μας. Η επετειακή ημέρα της Αστυνομίας ας είναι ημέρα-σταθμός εορτασμού της συμβολής της Ελληνικής Αστυνομίας στην ασφάλεια του πολίτη και της εκπλήρωσης της αποστολής της».

Λ. Οικονόμου: Ενίσχυση με μέσα και αστυνόμους
Εκτός από τον Προστάτη του Σώματος, φόρο τιμής στους πεσόντες στο έργο αστυνομικούς απέτισε στο μήνυμά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η θυσία τους αποτελεί την υπέρτατη έκφραση προσφοράς του Έλληνα Αστυνομικού για την προστασία των πολιτών και της κοινωνίας».

Αναφορικά με τα προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν έκρυψε πως «η προηγούμενη δεκαετία της ελεγχόμενης χρεοκοπίας και των μνημονίων αφήνει πίσω της μεγάλα προβλήματα και ελλείμματα σε μέσα, ανθρώπινο δυναμικό και οικονομικές απολαβές, που σίγουρα δεν μπορούν να επιλυθούν από τη μία στιγμή στην άλλη», γι’ αυτό –όπως είπε- το Υπουργείο ενεργεί σε δύο φάσεις: «Σε πρώτη φάση βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα εξοπλισμών σε περιπολικά, μηχανές, επιχειρησιακό εξοπλισμό αλλά και τεχνολογικά μέσα, όγκου ανάλογου με εκείνο της περιόδου των Ολυμπιακών Αγώνων.  Επίσης ενισχύεται το ανθρώπινο δυναμικό του Σώματος με προσλήψεις νέων Ειδικών Φρουρών και Συνοριακών Φυλάκων, ενώ αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των εισακτέων στις Αστυνομικές Σχολές. Μόνιμο ζήτημα αποτελεί, στα περιθώρια του προϋπολογισμού, η ενίσχυση και των οικονομικών αποδοχών».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάνθηκε  για πρώτη φορά με ευρεία πλειοψηφία,  την αυστηρή επιβολή των κυρώσεων στην Τουρκία.