fbpx «Η άνοδος του Κ. Μητσοτάκη στη φετινή ΔΕΘ βρήκε την Θράκη χωρίς τρένα»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2019 - 12:45
ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ 29 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Η άνοδος του Κ. Μητσοτάκη στη φετινή ΔΕΘ βρήκε την Θράκη χωρίς τρένα»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Τρένο
ΔΕΘ

Παραμένει χωρίς τρένο – μετά και το καλοκαίρι η Θράκη, αλλά δεν «ιδρώνει» κυβερνητικό «αυτί»

Παραμένει χωρίς δρομολόγια τρένων – παρότι πέρασε και το καλοκαίρι – η Θράκη. Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί και το θέμα φέρνουν στην Βουλή 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προς άμεση επίλυσή του και προκειμένου να δοθούν δημόσια απαντήσεις για την απαξίωση της Θράκης και αναφορικά με την σιδηροδρομική της σύνδεση.

«Η άνοδος του κ. Μητσοτάκη στη φετινή ΔΕΘ βρήκε τη Θράκη χωρίς τρένα», συνομολογούν οι 29 βουλευτές και θυμίζουν: «Όπως είναι γνωστό στα τέλη του Ιουλίου του τρέχοντος έτους (2019), η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανακοίνωσε ξαφνικά την αναστολή των δρομολογίων όλων των αμαξοστοιχιών από την πόλη της Δράμας και ανατολικότερα, μέχρι την Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα και εν τέλει τα σύνορα της χώρας, αφήνοντας κατά αυτόν τον τρόπο ολόκληρο το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης και τμήμα του Νομού Δράμας δίχως τρένα. Το κοινό που ήθελε να μετακινηθεί από και προς την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, ενημερώθηκε ότι θα μπορούσε να μετεπιβιβαστεί σε λεωφορεία αντί των τρένων από την πόλη της Δράμας και μετά. Αυτό το γεγονός όμως στην πράξη γιγάντωσε την ταλαιπωρία και την επιβάρυνση όσων επιβατών επιχείρησαν να μετακινηθούν επί παραδείγματι από την πόλη της Ορεστιάδας μέχρι την Θεσσαλονίκη ή το αντίστροφο. Ενδεικτικά αναφέρουμε μαρτυρίες κατοίκων του Έβρου που περιγράφουν σκηνές απίστευτης ταλαιπωρίας με πολύωρες καθυστερήσεις. Σκηνές που δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν και δεν συνάδουν με την λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους».

Η Θράκη αποκλεισμένη
Μάλιστα, στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται και αναφορά στις δικαιολογίες του στρατοπέδου ΤΡΑΙΝΟΣΕ. «Για την αναστολή των δρομολογίων των αμαξοστοιχιών σε όλη τη Θράκη, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. επικαλέστηκε την «έλευση της θερινής περιόδου» και τη «μειωμένη επιβατική κίνηση», επιχειρηματολογία που και από μόνη της αρκεί για να βληθεί ακόμη παραπάνω η φερεγγυότητα του τρένου ως μέσου και να ενισχυθεί η περαιτέρω απαξίωσή του. Παραμένει απορίας άξιο και δημιουργεί επιπρόσθετα ερωτηματικά το πως και το γιατί από το σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας επιλέχθηκε ξαφνικά να ανασταλούν τα δρομολόγια των τρένων μόνο στη Θράκη. Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν τυχαίνει να γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες που έχει η ακριτική Ελλάδα, ο Έβρος, η Θράκη, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΑΜ-Θ). Ούτε φαίνεται πως κάποιοι είναι διατεθειμένοι να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό προς τους κατοίκους αυτών των ακριτικών περιοχών», υπογραμμίζεται.

Τρία ερωτήματα προς τον υπουργό

Στο τέλος της ανακοίνωσης γίνονται γνωστά τρία σημαντικά ερωτήματα με αποδέκτη τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος συγκεκριμένα ερωτάται:

α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να επανέλθουν άμεσα όλα τα δρομολόγια των τρένων από και προς τη Θράκη και μέχρι το Ορμένιο, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος,

β) σε ποιες ενέργειες δεσμεύεται ώστε να μην ξαναδούμε να εκτυλίσσονται τέτοιες προβληματικές και προσβλητικές καταστάσεις και αποφάσεις για την περιοχή της Θράκης,

γ) σε ποιες ενέργειες δεσμεύεται ώστε να συνεχίσει να υλοποιείται το μεγάλο αναπτυξιακό project για όλη τη Β. Ελλάδα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ανάγκα και οι θεοί πείθονται,  ή η πενία τέχνες κατεργάζεται, θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αφού  μας κάνει εντύπωση το γεγονός της ηλεκτρονικής προσαρμογής, σε τόσο σύντομο χρόνο.