fbpx Ι. Αχμέτ : «Με τη Θράκη και τους τριάντα χιλιάδες καπνοπαραγωγούς δεν μπορείτε να παίζετε κ. Βορίδη»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, 2020 - 12:12
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021

Ι. Αχμέτ : «Με τη Θράκη και τους τριάντα χιλιάδες καπνοπαραγωγούς δεν μπορείτε να παίζετε κ. Βορίδη»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ιλχάν Αχμέτ
Μάκης Βορίδης

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2021 μιλώντας στην Βουλή

Καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2021 μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, ο  οποίος στην διάρκεια της ομιλίας του αργά το απόγευμα του Σαββάτου, καυτηρίασε έντονα την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική στην Θράκη.

«Πυρά» του Ιλχάν Αχμέτ προς τον Μάκη Βορίδη

Καταπέλτης για την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης, όπου είναι τομεάρχης του Κινήματος Αλλαγής και για την αγροτική πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπήρξε στην διάρκεια της ομιλίας του για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού του 2021, ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.

Χαρακτήρισε ως «fake» τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, του οποίου η εκτίμηση για την ύφεση αναθεωρήθηκε τρεις φορές ενώ σημείωσε εμφατικά ότι «ζούμε χωρίς αμφιβολία, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σε μια ζοφερή πραγματικότητα, που την χαρακτηρίζει ο φόβος της ασθένειας, η μοναξιά που επιβάλλεται από την απαγόρευση μετακίνησης, την αναστολή δεδομένων ελευθεριών και δικαιωμάτων».     

Σε ό,τι αφορά την ψηφιακή διακυβέρνηση ο Ιλχάν Αχμέτ επανήλθε στις πρόσφατες αιτιάσεις που διατυπώθηκαν με τις επίκαιρες ερωτήσεις που συζητήθηκαν στην Βουλή για τις ακριβές χρεώσεις των δεδομένων internet και κινητής τηλεφωνίας που κατατάσσουν την Ελλάδα ως την ακριβότερη χώρα χρέωσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών στην Ευρώπη.

«Έχουμε χαμηλές ταχύτητες, υψηλές τιμές στα κινητά και στους λογαριασμούς και οι καθημερινές πια βλάβες των δικτύων είναι δεδομένες, όπως και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης να παρακαλά τους πολίτες να μην μπαίνουν στο διαδίκτυο τις ώρες αιχμής για να μην καταρρεύσει η τηλεκπαίδευση», τόνισε χαρακτηριστικά και κατέληξε επισημαίνοντας ότι «ζούμε σε μία εποχή που η πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν είναι απλώς δικαίωμα, αλλά είναι προϋπόθεση για την υγιή άσκηση όλων των υπόλοιπων δικαιωμάτων των πολιτών».

Τι είπε ο βουλευτής για την Θράκη

Το δεύτερο κομμάτι της ομιλίας του βουλευτή Ροδόπης ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο στη Θράκη και κυρίως στον πρωτογενή τομέα όπου εντόπισε σε υψηλούς τόνους τα δραματικά ελλείμματα της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής.

Ο ίδιος, καυτηρίασε την πολιτική ανακολουθία που διακρίνει τον κ. Βορίδη σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις των καπνοπαραγωγών για τις ζημιές του 2018 αλλά και για τους κτηνοτρόφους, τους κερασοπαραγωγούς, βαμβακοπαραγωγούς και πατατοπαραγωγούς στους οποίους αναφέρθηκε ονομαστικά.

Υπενθύμισε ότι ο ΥΠΑΑΤ μόλις τον Φεβρουάριο του 2020, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή, μίλησε για την σύσταση ειδικής επιστημονικής επιτροπής που θα διερευνούσε το ενδεχόμενο να δοθεί αποζημίωση ΠΣΕΑ στους καπνοπαραγωγούς της Θράκης για τις ζημιές από την νεκρωτική ίωση του 2018 και πρόσθεσε:

«Σας ερωτώ ευθέως. Πού είναι το πόρισμα αυτής της ειδικής επιστημονικής επιτροπής; Πότε συνεστήθη; Από ποιους επιστήμονες αποτελούνταν; Ποιοι το υπέγραψαν; Ποια τα συμπεράσματά του; Με ποιο σκεπτικό κόπηκαν -αν κόπηκαν- οι αποζημιώσεις των καπνοπαραγωγών της Θράκης»;

«Ακούστε, κύριε Υπουργέ. Με τη Θράκη και τους τριάντα χιλιάδες καπνοπαραγωγούς δεν μπορείτε να παίζετε. Δεν έχετε το δικαίωμα ούτε εσείς ούτε το κόμμα σας να τους κοροϊδέψει. Το παραμύθι ότι τα καπνά κόβονται γιατί είναι καλλιέργεια που δεν φέρνει προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία, δεν «πουλάει» και είναι ψέμα».

«Εσείς, κύριε Βορίδη, γιατί θέλετε να εξαφανίσετε τον καπνό από τη Θράκη; Γιατί δεν στηρίζετε, τους κτηνοτρόφους, τους  κερασοπαραγωγούς, τους πατατοπαραγωγούς, τους βαμβακοπαραγωγούς στη Θράκη; Γιατί είναι αγρότες φτωχοί; Γιατί είναι μειονοτικοί; Γιατί νομίζετε ότι είναι τα εύκολα θύματα και δεν μπορούν να σας πιέσουν»;

«Πλανάσθε, κύριοι της Κυβέρνησης, αν το πιστεύετε αυτό. Η απάντηση του κόσμου στη Θράκη θα είναι συντριπτική. Η αγανάκτηση τους, ξεριζώνει τους συμπολίτες μου και τους οδηγεί στο εξωτερικό ως μετανάστες».

Τέλος, ο βουλευτής Ροδόπης, που καταψήφισε τον προϋπολογισμό συντασσόμενος με την στάση της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, αναφερόμενος στα μειονοτικά δικαιώματα επισήμανε ότι «υπάρχει στασιμότητα παντού, στα ζητήματα της εκπαίδευσης, των βακουφίων, του μουφτή, των συλλόγων. Δεν υπάρχει καμία κινητικότητα, καμία πρωτοβουλία, καμία ουσιαστική συζήτηση περί αυτών των θεμάτων, χωρίς καμία προοπτική να αλλάξει τη ζοφερή πραγματικότητα της αρνητικής παρέμβασης σε όλα τα θέματα που αφορούν τον πυρήνα αυτών των  δικαιωμάτων». 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος δύσκολου πάλι καλοκαιριού τουριστικά στην ΑΜΘ, εξαγγέλθηκε με το κυβερνητικό-πολιτικό- αυτοδιοικητικό «αλαλούμ»,  ανήμερα της απελευθέρωσης της πόλης μας,  με το αδικαιολόγητ