fbpx Χαρά για τα νέα χειρουργεία, επιφύλαξη για συμπληρωματικά έργα και στελέχωση
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:00
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ"

Χαρά για τα νέα χειρουργεία, επιφύλαξη για συμπληρωματικά έργα και στελέχωση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χειρουργεία
δημοτική παράταξη πολιτών Σπάρτακος

"Ας ελπίσουμε ο Δήμος Κομοτηνής να ετοιμάσει εγκαίρως τις υποδομές που του αντιστοιχούν και το κράτος να εκπληρώσει την υπόσχεσή του για πλήρη στελέχωση"

Τα νέα χειρουργεία του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής επισκέφτηκαν στις 19/2 ο επικεφαλής της παράταξης πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής "Σπάρτακος" Κώστας Καραΐσκος και το μέλος της παράταξης Πάρις Καλοδημίδης. Εκεί τους υποδέχθηκε ο διοικητής του Σισμανογλείου Γιώργος Φιλιππίδης. Η συνάντηση είχε στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση της δημοτικής παράταξης για την τρέχουσα κατάσταση, αλλά και τα σχέδια της διοίκησης εν όψει της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου (χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος). 

Σύμφωνα με τον Σπάρτακο "αναφορικά με την επάρκεια σε ιατρικό προσωπικό και τις ελλείψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες (ψυχιάτρους, αιματολόγους, γαστρεντερολόγους...) ο κος Φιλιππίδης σημείωσε την σημαντική γενική αύξηση των υπηρετούντων και την σχετική δυσχέρεια που παρουσιάζει η πρόσληψη γιατρών πανελληνίως - εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Μία κατάσταση γνωστή, που βεβαίως σχετίζεται με τους άθλιους μισθούς των ειδικών αλλά και τις συνθήκες ανασφάλειας των επικουρικών που "προσφέρει" η ελληνική πολιτεία. Σχετικά με το νοσηλευτικό προσωπικό μόνο οι μισές οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες αλλά την κατάσταση σώζουν οι συμβασιούχες (άραγε ώς πότε...)".

Κατόπιν, οι άνθρωποι του Σπάρτακου δηλώνουν χαρούμενοι για τα νέα χειρουργεία αλλά προβληματισμένοι αναφορικά με το εάν ο Δήμος Κομοτηνής και η Πολιτεία θα κάνουν όσα έχουν υποσχεθεί. Αναλυτικά: "Χαρήκαμε βεβαίως για τα νέα μας χειρουργεία που υλοποιήθηκαν με το πρόσφατο Interreg, και τα οποία δίπλα στην υπάρχουσα, απαρχαιωμένη ξενοδοχειακή υποδομή δείχνουν από άλλον πλανήτη! Για το μελλοντικό νοσοκομείο η πρόβλεψη για μαγνητικό τομογράφο, παθολογικοανατομικό εργαστἠριο και τόσες καινοτομίες εμπνέουν αισιοδοξία, ελπίζουμε δε να συνδυαστούν και με τη λειτουργία Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης που τόσο λείπει από την πόλη μας. Φυσικά τα χρόνια προβλήματα που συνδέονται με τις παθολογίες του Περιφερειακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (και τα "μαγαζάκια" του) δεν θα λυθούν.

Ούτε προφανώς κι όσα συνδέονται με την απουσία ενιαίου ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς, υγειονομικού χάρτη της περιοχής, νέου καταστατικού λειτουργίας για το ΕΣΥ... Ας ελπίσουμε ο Δήμος Κομοτηνής να ετοιμάσει εγκαίρως τις υποδομές που του αντιστοιχούν (δίκτυα ύδρευσης - αποχέτευσης, οδική πρόσβαση) και το κράτος να εκπληρώσει την υπόσχεσή του για πλήρη στελέχωση". Η ανακοίνωση καταλήγει στην διαπίστωση "για τίποτε από τα δύο δεν θα στοιχηματίζαμε".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.