fbpx Εξελέγη καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ο Γιώργος Φιλιππίδης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:00
ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Εξελέγη καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ο Γιώργος Φιλιππίδης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γιώργος Φιλιππίδης
Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας

Ο πρώτος απόφοιτος κοινωνικός λειτουργός του Τμήματος που επιστρέφει ως μέλος ΔΕΠ

Σε θέση επίκουρου καθηγητή στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εξελέγη ο Γιώργος Φιλιππίδης. Ο λόγος για τον πρώην διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», ο οποίος πλέον αποτελεί και τον πρώτο απόφοιτο του Τμήματος που επιστρέφει σε αυτό όμως από το πόστο του μέλους ΔΕΠ. Ο κος Φιλιππίδης εξελέγη πρόσφατα στην θέση του επίκουρου καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «κλινική κοινωνική εργασία».

Σε ανάρτησή του ανέφερε τα παρακάτω:
«Ευχαριστώ το εκλεκτορικό σώμα για την μεγάλη τιμή που μου έκανε να με εκλέξει Επίκουρο Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο την ‘Κλινική Κοινωνική Εργασία’, έναν εξειδικευμένο τομέα της Κοινωνικής Εργασίας, τον οποίο υπόσχομαι να εργαστώ με πάθος ώστε να τον αναπτύξω περαιτέρω ακαδημαϊκά και ερευνητικά με την πολύτιμη βοήθεια και εμπειρία της Καθηγήτριας Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ Δρ. Θεανώς Καλλινικάκη. Εύχομαι να ανταποκριθώ με συνέπεια στη νέα αυτή πρόκληση της επαγγελματικής μου καριέρας και να μη διαψεύσω αυτούς που πιστεύουν τόσα χρόνια στην ακαδημαϊκή πρόοδό μου.

Πρώτα, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας, Δρ. Σεβαστή Χατζηφωτίου, επιβλέπουσα της Διδακτορικής μου Διατριβής, η οποία πάντα με ενδυναμώνει και με ενισχύει όλα αυτά τα χρόνια επιστημονικά, ερευνητικά και μεθοδολογικά, με τις πολύτιμες γνώσεις και τις ειλικρινείς ακαδημαϊκές και φιλικές συμβουλές της. Την Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας και Πολυπολιτισμικότητας, Δρ. Αγάπη Κανδυλάκη, η οποία δεν έπαψε ποτέ να είναι αρωγός και εμψυχώτρια σε κάθε μου βήμα. Η άρτια επιστημονική της κατάρτιση και οι υψηλές ακαδημαϊκές της ικανότητες και δεξιότητες αποτελούσαν πάντα ασφαλή οδηγό στο δρόμο μου. Τον Καθηγητή Κοινωνικής Εργασίας, Δρ. Χαράλαμπο Πουλόπουλο, Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ, ο οποίος με τις άριστες ακαδημαϊκές, επιστημονικές και διοικητικές του ικανότητες, εξασφάλισε μια άψογη και αντικειμενική διαδικασία κρίσης και εκλογής για το Τμήμα. Τον επίσης Καθηγητή, Νικόλαο Πολύζο, ο οποίος στα θέματα της Διοίκησης της Υγείας είναι εξαιρετικός μέντορας και φωτοδότης φάρος. Όλα τα υπόλοιπα αξιότιμα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, τα οποία τα περισσότερα τα γνώρισα ως πρωτοετής φοιτητής πριν είκοσι χρόνια στο τότε Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και όλα αυτά τα χρόνια με εμπνέουν, με συμβουλεύουν και επιβλέπουν με άοκνο ενδιαφέρον την εξέλιξη της πορείας μου.

Είναι πραγματικά μοναδικό και άκρως συγκινητικό να καλείσαι να διδάξεις στο Τμήμα από το οποίο ξεκίνησε όλο αυτό το ωραίο και γεμάτο εμπειρίες ταξίδι στη θάλασσα της ακαδημαϊκής γνώσης.

Τέλος, δεν ξεχνώ την οικογένειά μου που είναι πάντα δίπλα μου συμπαραστάτες και ανεκτίμητοι ενισχυτές των προσπαθειών μου, καθώς και τους πολύ καλούς μου φίλους και για χρόνια συμπορευτές στο Τμήμα, Δρ. Όλγα Κατσιάνη, Δρ. Γιώργο Κουντουρά και Δρ. Σταύρο Φράγκο, για τους οποίους εύχομαι από καρδιάς να βρεθούν πολύ σύντομα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος και να συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία για την περαιτέρω εξέλιξη και ανάδειξη της επιστήμης της Κοινωνικής Εργασίας στη χώρα μας.

Μέσα στο πολύ δύσκολο κλίμα των ημερών που διανύουμε, η καλλιέργεια νέων επιστημονικών πεδίων, ο αναστοχασμός και οι προοπτικές που ανοίγονται με την προσωπική μας ανάπτυξη και πρόοδο, είναι πιστεύω το φως στο τούνελ που όλοι προσπαθούμε να αντικρίσουμε».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Φυσικός και νομοτελειακός όρος στη ζωή, προφανώς είναι να διεκδικεί πάντοτε τα δίκια του ο κάθε άνθρωπος και  να προσπαθεί να καλυτερέψει  τη ζωή του και τις συνθήκες εργασίας.