ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Ένα νέο γαστρονομικό τουριστικό προϊόν παρουσιάζεται στη Ροδόπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γαστρονομία
γαστρονομικός τουρισμός
Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης

Συνεργασία με εταίρους από Ισπανία και Κύπρο 

Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο "Creating gastronomy Experiences for the designation of the Mediterranean nutrion value and the development of a tourism thematic network" με διακρατικούς εταίρους από την Βαλένθια της Ισπανίας και την Κύπρο, διοργανώνει στις 5 και 6 Ιουνίου 2019 διήμερο workshop ανοιχτό στο κοινό όπου θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου καθώς και της πρότασης για τη δημιουργία ενός νέου καινοτόμου θεματικού γαστρονομικού προϊόντος.

Συγκεκριμένα:

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 και ώρα 14.00 - Προετοιμασία και παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών συνταγών από τους συμμετέχοντες στο έργο (εστιατόριο Diamond).

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 και ώρα 19.00 - Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου - Παρουσίαση πρότασης ενός νέου θεματικού τουριστικού γαστρονομικού προϊόντος (ξενοδοχείο Ίσμαρος - Πλατανίτης Μαρώνειας).

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019
11.00 | Διαδρομές

11.00 - 13.00 | Αναχώρηση από το μνημείο "Σπαθί Ηρώο" της Κομοτηνής με λεωφορείο. Επίσκεψη στην μεσαιωνική γέφυρα του Κομψάτου. Επίσκεψη στην Λίμνη Βιστωνίδα. Επίσκεψη στο χωριό Φανάρι και την παραλία της Αρωγής.

13.00 | Workshop

13.00 - 16.00 | Άφιξη στο εστιατόριο Diamond. Παρουσίαση παραδοσιακών τοπικών συνταγών. Γευστική δοκιμή - γεύμα.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019
09.00 | Διαδρομές

09.00 - 13.30 | Αναχώρηση από το μνημείο "Σπαθί Ηρώο" της Κομοτηνής με λεωφορείο. Επίσκεψη στο τυροκομείο Δουκίδη. Επίσκεψη στο οινοποιείο Κίκονες. Επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας.

19.00 | Παρουσίαση αποτελεσμάτων έργου.

19.00 - 22.00 | Αναχώρηση από το μνημείο "Σπαθί Ηρώο" της Κομοτηνής με λεωφορείο. Άφιξη στο ξενοδοχείο Ίσμαρος στην Μαρώνεια. Παρουσίαση αποτελεσμάτων του Έργου - του ψηφιακού περιοδικού "e-magazin". Παρουσίαση του καινοτόμου οινογαστρονομικού τουριστικού προϊόντος. Γευστική δοκιμή - Δείπνο.
 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, για τα μέσα ενημέρωσης και τους τουρίστες.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Θα πάρουμε μέτρα και στοχευμένα μάλιστα,  αλλά στο προσεχές μέλλον,  εναντίον της Τουρκίας,  απεφάνθη ο βραδυκίνητος μηχανισμός της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής, για τις παράνομες εξορυκτικές δραστηριότητες στην αν