fbpx Δριμύ κατηγορώ Σπάρτακου προς την Ελληνική Αστυνομία
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, 2018 - 10:00
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΤΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ΗΣ

Δριμύ κατηγορώ Σπάρτακου προς την Ελληνική Αστυνομία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παρέλαση
Σπάρτακος
Προσαγωγές

"Οι αστυνομικοί δεν επιτρέπεται να συνδέουν την έννοια του υπόπτου διάπραξης εγκληματικής ενέργειας με τυχόν προκαταλήψεις τους για την ιδεολογία", αναφέρεται στην επιστολή με αποδέκτη τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Ν. Μενεξίδη

Όπως έφερε στο προσκήνιο την ημέρα της παρέλασης ο "Χ" και επιβεβαιώθηκε από τις εξελίξεις, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές συμπολιτών μας από την αστυνομία. Ο λόγος ήταν, σύμφωνα με άνθρωπο που προσήχθη από την αστυνομία και μίλησε στον "Χ", πως μοίραζαν φυλλάδια παμμακεδονικών ενώσεων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ επίσης ετοιμάζονταν να τραγουδήσουν και το "Μακεδονία Ξακουστή" στην αρχή της στρατιωτικής παρέλασης, το οποίο και πάλι ακούστηκε από μερίδα πολιτών απέναντι από τους επισήμους. Στο αστυνομικό τμήμα προσήχθησαν η δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Σπάρτακου Αγγέλα Μποζατζή, καθώς και οι Πάρης Καλοδημίδης και Παναγιώτης Καρακολίδης.

Τότε, η δημοτική παράταξη είχε αντιδράσει σε σφοδρή ανακοίνωση, ενώ τώρα - με την υπογραφή του επικεφαλής της Κώστα Καραΐσκου - ο Σπάρτακος επιστρέφει με νέα ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο "διαμαρτυρία Σπάρτακου για την στάση της ΕΛΑΣ", προς τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή ΑΜ-Θ Ν. Μενεξίδη. "Με αφορμή την προ ημερών προσαγωγή τριών μελών της δημοτικής μας παράταξης στο Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη στάση αυτή της ΕΛΑΣ.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός αυτό, την κατάχρηση δηλαδή της δυνατότητας που έχει το όργανο της τάξης να προσαγάγει για «εξακρίβωση στοιχείων» επώνυμα μέλη μιας μικρής κοινωνίας στην οποία όλοι γνωρίζονται. Πόσο μάλλον που η περίπτωσή μας ούτε ενέπιπτε στα «άτομα τα οποία στερούνται στοιχείων αποδεικτικών της ταυτότητάς τους» ούτε και κανείς δημιούργησε «υπόνοιες διάπραξης εγκληματικής ενέργειας»"
, αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση, στην οποία ακολούθως διευκρινίζεται το εξής: "Οι αστυνομικοί δεν επιτρέπεται να συνδέουν την έννοια του υπόπτου διάπραξης εγκληματικής ενέργειας με τυχόν προκαταλήψεις τους για (…) την ιδεολογία (…) ή άλλο διακριτικό στοιχείο του πολίτη, αλλά αποκλειστικά με εξατομικευμένες ενδείξεις που προκύπτουν από τη συμπεριφορά του". 

Ο Σπάρτακος αναγνωρίζει πως το ζήτημα των προσαγωγών δεν ήταν τοπικό, αλλά είχε πανελλαδικό χαρακτήρα. "Καθώς λοιπόν ανάλογα γεγονότα έγιναν ή επιχειρήθηκε να γίνουν και σε άλλες πόλεις, είναι για εμάς προφανές ότι δεν επρόκειτο για ατομική πρωτοβουλία των αστυνομικών αλλά για άνωθεν εντολή, πολιτικού χαρακτήρα. Επειδή εμείς πιστεύουμε στην αξία και στον ρόλο της Αστυνομίας εντός του πλαισίου μιας δημοκρατικής κοινωνίας, δεν απαξιώνουμε τους αστυνομικούς που τιμούν τον όρκο τους.

Βεβαίως είναι γνωστές και οι περιπτώσεις όπου αναδύονται παθολογίες στο Σώμα, όπως πρόσφατα συνέβη με την σύλληψη δύο αστυνομικών εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης λαθρομεταναστών (ή και όσα ακούγονται για «χρυσές βίζες», επίσης παλιότερα με ανάλογες υποθέσεις…), όμως πιστεύουμε στις δυνατότητες αυτοκάθαρσης της ΕΛ.ΑΣ., την οποία ουδόλως βοηθάει το κυβερνητικό «καπέλωμα», όταν αυτό συμβαίνει"
, κλείνει η επιστολή διαμαρτυρίας. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ήταν θέμα χρόνου το πότε θα επιτευχθεί η συνεργασία Γιάννη Γκαράνη,  με τον νέο επικεφαλής της παράταξης «Ξεκίνημα για την πόλη» Πέτρο Ζωγράφου,  που ανέλαβε τα ηνία μετά το θάνατο του αείμνηστου δημάρχου Τά