fbpx ΔΠΘ: Μεταξύ των Αλ. Πολυχρονίδη και Β. Τσαουσίδη ο νέος πρύτανης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 23 Μαΐου, 2018 - 10:00
ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΠΘ

ΔΠΘ: Μεταξύ των Αλ. Πολυχρονίδη και Β. Τσαουσίδη ο νέος πρύτανης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Εκλογές
Πρυτανεία

Σε 900 άτομα ανέρχεται το εκλεκτορικό σώμα που καλείται να επιλέξει πλέον μεταξύ δύο υποψηφίων για το αξίωμα του πρύτανη

Δήμητρα Συμεωνίδου

Σε δεύτερο γύρο, μεταξύ των Πολυχρονίδη  Αλεξάνδρου και Τσαουσίδη Βασιλείου,  θα κριθεί το αποτέλεσμα στις πρυτανικές εκλογές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Οι εκτιμήσεις που έγιναν από γνωρίζοντες ήδη από χθες ότι δύσκολα θα αναδειχθεί από την πρώτη εκλογική διαδικασία ο νέος πρύτανης επιβεβαιώθηκαν και έτσι το αποτέλεσμα θα κριθεί στο δεύτερο γύρο, δηλαδή σε επαναληπτική εκλογική διαδικασία σήμερα Τετάρτη 23 Μαΐου.


Ο πρώτος γύρος των εκλογών διεξήχθη με μεγάλη προσέλευση στην Κομοτηνή από τις 9 το πρωί της Τρίτης 22 Μαΐου μέχρι τις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη πρύτανη και αντιπρυτάνεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου του Δ.Π.Θ. στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής και από το πρωί σχηματίζονταν ουρές ψηφοφόρων από όλα τα τμήμα του πανεπιστημίου. Την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποτελούσαν η πρόεδρος Καλλιρόη Παντελίδου καθηγήτρια Νομικής ΔΠΘ, Αλκιβιάδης Δερβιτσιώτης αναπληρωτής καθηγητής Νομικής ΔΠΘ, Ελένη Δούδα καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ και Χρήστος Μορφακίδης επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης. Οι παραπάνω διασφάλισαν την ομαλότητα της διαδικασίας, συνεπικουρούμενοι και από τους Μάριο Αλμπάνη ΕΤΕΠ Νομικής και Δήμητρα Τσιμπιρίδου Νομική Υπηρεσία ΔΠΘ, που συνέβαλαν στη διεξαγωγή. 


Αισιόδοξος ότι ανοίγεται μια νέα σελίδα για το πανεπιστήμιό μας, εμφανίστηκε στη διάρκεια της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας ο απερχόμενος πρυτανεύων Σταύρος Τουλουπίδης. Αναφορικά με τις αλλαγές στον τρόπο ανάδειξης του πρυτανικού σχήματος ο κος Τουλουπίδης επισήμανε το γεγονός ότι την προηγούμενη τετραετία εκλεγόταν μόνο ο πρύτανης και αυτός επέλεγε τους αντιπρυτάνεις. Στην χθεσινή διαδικασία στήθηκε κάλπη και για την ανάδειξη των αντιπρυτάνεων, με τον κο Τουλουπίδη να λέει "το νέο σύστημα που υιοθετήθηκε ενέχει τον κίνδυνο να μην τα βρίσκουν πρύτανης και αντιπρυτάνεις αλλά θέλω να πιστεύω ότι στα πλαίσια της σωστής ακαδημαϊκής λειτουργίας και της δημοκρατικής όπου διαδίδονται οι συναινέσεις και ιδιαίτερα σε ακαδημαϊκά ζητήματα που είναι απαραίτητη πιστεύω να μην υπάρχουν αντιπαραθέσεις που να δημιουργήσουνε προβλήματα στο ίδρυμα".

Α. Υποψηφιότητες για το αξίωμα του Πρύτανη: 
1. Κολιός Γεώργιος, Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ. 
2. Μπότσαρης Παντελεήμων, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του ΔΠΘ.  
3. Πολυχρονίδης Αλέξανδρος, Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ. 
4.Τσαουσίδης Βασίλειος, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ. 
 

Β. Υποψηφιότητες για το αξίωμα του Αντιπρύτανη  
1. Βαδικόλιας Κωνσταντίνος, Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ. 
2. Γαβριηλίδου Ζωή, Καθηγήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ.
3. Ζησιμόπουλος Αθανάσιος, Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ.
4. Μάρης Φώτιος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ.
5. Μιχαλοπούλου Μαρία, Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ.
6. Μπούταλης Ιωάννης, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ.
7. Σάββα Αθηνά, Καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ.
8. Σανδαλτζόπουλος Ραφαήλ, Καθηγητής του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του ΔΠΘ.
9. Σπάρταλης Στέφανος, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του ΔΠΘ.


Αντιπρυτάνεις εκλέγονται οι Φώτης Μάρης, Ζωή Γαβριηλίδου, Μιχαλοπούλου Μαρία και  Σανδαλτζόπουλος Ραφαήλ. Η συμμετοχή άγγιξε το 86% στους καθηγητές και στο 92%  στο διοικητικό προσωπικό. Ψήφισαν αντίστοιχα 464 καθηγητές και 319 διοικητικοί υπάλληλοι. 


 Η αναγνώριση των εκλογέων γίνεται με βάση το δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο θα προκύπτει η ταυτότητά τους, το οποίο οφείλουν να προσκομίζουν στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Όσοι ψηφίζουν καλούνται να αφήσουν το κινητό τους στην εφορευτική επιτροπή. 
Ευχή του κου Τουλουπίδη είναι υπό συνθήκες δημιουργικής ηρεμίας να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;