fbpx Διοργανωτές Γεφυριών ’19: «Ο Ν. Τσαλικίδης μας διασύρει δημόσια»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Διοργανωτές Γεφυριών ’19: «Ο Ν. Τσαλικίδης μας διασύρει δημόσια»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νίκος Τσαλικίδης
Γεφύρια

Το μεγάλο φάουλ του αντιπεριφερειάρχη να μιλήσει υποτιμητικά για την εκδήλωση και …εξαιρετικά για τις ενέργειες της ΠΑΜ-Θ, έχει απογοητεύσει του κατοίκους

Ανακοίνωση κατά της εκδήλωσης «Γεφύρια ‘19» έβγαλε πριν μερικά εικοσιτετράωρα ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης. Μέσω αυτής αναφέρεται με υποτιμητικά σχόλια στην παράσταση διαμαρτυρίας ενώ μιλάει με εξαιρετικά λόγια για τις ενέργειες της ΠΑΜ-Θ να λάβει απόφαση (διαμέσου της Οικονομικής Επιτροπής) για καθαίρεση – του ήδη πεσμένου τμήματος της γέφυρας – δύο χρόνια μετά την πτώση.

Με νέα τοποθέτησή τους, οι κάτοικοι του Ιάσμου ζητούν το αυτονόητο, την οφειλόμενη δημόσια συγγνώμη από τον κο Τσαλικίδη. Η ανακοίνωσή τους αναλυτικά:

«Η εκδήλωση είχε ως σκοπό να αναδείξει το πρόβλημα του τόπου μας, με έναν πρωτότυπο, σατιρικό, ειρηνικό και διασκεδαστικό τρόπο διαμαρτυρίας και ένδειξης αγανάκτησης των δημοτών,  που εδώ και δύο χρόνια παραμένει σταθερό χωρίς να έχει γίνει κάποια σχετική ουσιαστική ενέργεια αποκατάστασης, που καθημερινά δημιουργεί μεγάλο οδικό θέμα, είτε από χιλιομετρική απόσταση είτε από θέμα ασφάλειας των διερχομένων, είναι θέματα τα οποία ήδη έχουμε επισημάνει με την βοήθεια και της τεχνολογίας, άλλα και των ΜΜΕ. 

Παρακολουθούμε όπως δηλώσαμε στενά τις εξελίξεις στο θέμα αυτό. Οι περισσότερες αντιδράσεις ήτανε θετικές από τον κόσμο, η προσέλευση ήτανε ικανοποιητική από τους συνδημότες μας, και η εκδήλωσή μας – διαμαρτυρία είχε θετικά αποτελέσματα. Μας τιμήσανε στην εκδήλωση η τοπική αυτοδιοίκηση, και πολλοί άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους που ο καθένας από την μεριά του έκανε τις ανάλογες δηλώσεις. 

Εμείς από την άλλη πλευρά προσπαθήσαμε να μην δώσουμε οποιοδήποτε «χρώμα» σε αυτή την εκδήλωση, και να διατηρήσουμε την ακεραιότητα μας στην εικόνα της εκδήλωσης μας ως Έλληνες πολίτες, δημότες Ιάσμου, που αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε με αυτό τον τρόπο. Δεν δεχτήκαμε οποιαδήποτε ανάμειξη από κανέναν, ούτε την τοπική αυτοδιοίκηση, ούτε καν του συλλόγου μας, όλη την οργάνωση και την οικονομική επιβάρυνση αυτής την αναλάβαμε ένα μέρος των δημοτών Ιάσμου προσφέροντας ο καθένας με τον τρόπο του.

Δυστυχώς μετά λύπης μας παρακολουθούμε το θέμα όπως τονίστηκε παραπάνω, και είδαμε την αντίδραση του κ. Τσαλικίδη αντιπεριφερειάρχη Ν. Ροδόπης ο οποίος μας κατηγορεί ανοιχτά και διασύρει δημόσια τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης ότι είχαμε προσωπικό και πολιτικό όφελος από αυτή. Θα θέλαμε κ. Τσαλικίδη να ζητήσετε δημόσια την συγγνώμη σας για τους χαρακτηρισμούς σας. 

Γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς οι ίδιοι; Έχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ότι ωφεληθήκαμε ο καθένας είτε πολιτικά είτε προσωπικά; Ότι δημιουργήσαμε εντυπώσεις, μα αυτός ήταν ο σκοπό μας να αγκαλιάσει ο κόσμος το πρόβλημα μας και να πιέσουμε όλοι από κοινού τους υπευθύνους.

Δεν εκλεχτήκαμε εμείς σε αυτήν την θέση ώστε να έχουμε τον υπερβάλλοντα ζήλο και την όρεξη να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες  για την λύση του προβλήματός μας, και αν μη τι άλλο πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια, πόσο ακόμα.

Και εάν γίνονται ενέργειες αυτά τα χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για ποιο λόγο δεν μας «φώτισε» κανείς να τα δούμε, γιατί δεν ήρθατε κ. Τσαλικίδη να μας διαφωτίσετε στο «πανηγύρι» μας; Όπου βρισκόταν τόσοι αγανακτισμένοι δημότες;

Εάν υπήρχαν σκοπιμότητες και καθυστερήσεις στην αποκατάσταση της γέφυρας Κομψάτου στο παρελθόν, όπου ήσασταν ενεργό μέλος της περιφέρειας με την ίδια θέση, γιατί δεν μας τα αναφέρετε; Δεν τα καταγγέλλεται; 

Μόνο με συνεννόηση και συνεργασία θα πάει ο τόπος μπροστά, αυτό λέτε αλλά πρώτος σπεύδετε να κατηγορήσετε και να διασύρετε απλούς ανθρώπους που δεν έχουν ουδεμία ανάμειξη ούτε στην πολιτική ούτε στα αυτοδιοικητικά του τόπου μας. 

Ας  προσέξουν λίγο και κάποιοι κύριοι από τον δήμο μας που σπεύδουν να επικροτήσουν την ‘άποψη του κ. Τσαλικίδη και να εκφράσουν την γνώμη τους απέναντι στους συνδημότες τους αποκαλώντας τους «κοπρίτες» που «γελοιοποιούν»  την κατάντια του δήμου μας, ας παραμείνουν στην απραξία τους, και να μην τρέχουν να σχολιάζουν προσπαθώντας να προκαλέσουν εντυπώσεις, ο λόγος ξεχνιέται αλλά τα γραπτά μένουν».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόνο σε μια κατ'επίφαση  δημοκρατία μπορεί το ανώτατο δικαστήριο,  να εκχωρεί το δικαίωμα της τελικής απόφασης για την τύχη της Αγίας Σοφίας,  το αν θα μετατραπεί σε τζαμί,  στον πρόεδρο της χώρας.