fbpx Άρχισε η κίνηση στα τουριστικά γραφεία ενόψει των γιορτών
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2016 - 11:00
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΟΙ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΙ

Άρχισε η κίνηση στα τουριστικά γραφεία ενόψει των γιορτών

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τουρισμός
Τουριστικά Γραφεία
Ταξίδια
Ελλάδα
Βουλγαρία
Τουρκία
Σερβία

Ποιους προορισμούς επιλέγουν φέτος οι Κομοτηναίοι

Οι τιμές των πακέτων είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και γενικά θεωρούνται ικανοποιητικές δεδομένων πάντα των συνθηκών

Το Μπάνσκο της γειτονικής χώρας τείνει πλέον να γίνει κλασικός προορισμός ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ολοένα περισσότεροι Κομοτηναίοι επισκέπτονται τα τουριστικά γραφεία της πόλης προκειμένου να σχεδιάσουν μία μίνι απόδραση, εκμεταλλευόμενοι την αργία των γιορτών. 


«Ήδη από το τέλος του Νοεμβρίου έχει αρχίσει το ενδιαφέρον – ο κόσμος περνάει και ρωτάει για τα πακέτα των γιορτών» λέει στον «Χ» η Μινεβέρ Χατζήλ, υπεύθυνη κρατήσεων του γραφείου Rodopi Tours.


Σε αυτό συμφωνεί και η υπεύθυνη του γραφείο Vergidis Tours Χριστίνα Βεργίδου ενώ σε ένα ακόμα σημείο που συμφωνούν είναι στο γεγονός ότι οι τιμές των πακέτων είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και γενικά θεωρούνται ικανοποιητικές δεδομένων πάντα των συνθηκών. Παρόλα αυτά, οι τελικές κρατήσεις αναμένεται να γίνουν προς τα μέσα του τρέχοντος μήνα. 


Περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών κερδίζουν τα ταξίδια στις τιμές των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το ρεβεγιόν (είτε των Χριστουγέννων, είτε της Πρωτοχρονιάς). «Οι οδικές εκδρομές συνήθως περιλαμβάνουν στην τιμή και το ρεβεγιόν, ενώ οι αεροπορικές όχι» λέει η κα Βεργίδου και φέρνει ως παράδειγμα ένα πακέτο για τη Βουλγαρία που μπορεί να ξεκινάει από 150 ευρώ το άτομο για τα Χριστούγεννα και από 180 για την Πρωτοχρονιά. «Η Πρωτοχρονιά είναι πάντα πιο ακριβή» συμπληρώνει. 


«Οι ενδιαφερόμενοι ψάχνουν για το χαμηλότερο κοστολόγιο. Έτσι προτιμούν ολιγοήμερες εκδρομές κυρίως σε κοντινούς προορισμούς όπως η Βουλγαρία» λέει η κα Χατζήλ, ενώ το Μπάνσκο της γειτονικής χώρας τείνει πλέον να γίνει κλασικός προορισμός ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες αφού συνδυάζει και επιπλέον δυνατότητες όπως το σκι και τα χειμερινά σπορ που προτιμώνται περισσότερο από τη νεολαία. 
Πέρα από τη Βουλγαρία, το γραφείο Vergidis Tours καταγράφει πολλούς ενδιαφερόμενους και για άλλες χώρες της Βαλκανικής όπως η Σερβία και η Ρουμανία γεγονός που αποδίδεται στο χαμηλό κόστος αυτών των εκδρομών καθώς μπορούν εύκολα να γίνουν οδικώς. 


Η Ελλάδα από την άλλη είναι κατά τι ακριβότερη ως προορισμός σε σχέση με το εξωτερικό, ενώ ψηλά στη λίστα φιγουράρουν και οι κλασικοί χριστουγεννιάτικοι ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως η Πράγα, η Βουδαπέστη και η Βιέννη. 


Μείωση προτίμησης καταγράφεται για το Παρίσι και λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών χτυπημάτων στη Γαλλία, αλλά και λόγω τιμής αφού η Πόλη του Φωτός είναι σημαντικά ακριβότερη από άλλους προορισμούς. 


Άξιο αναφοράς είναι επίσης και το γεγονός ότι οι επίδοξοι ταξιδιώτες καλύπτουν όλο το ηλικιακό φάσμα με τους πιο ηλικιωμένους βέβαια να επιλέγουν πιο κοντινούς προορισμούς και τους νεότερους να φεύγουν πιο μακριά. 


Ένα ακόμη δεδομένο είναι και η αναζήτηση του χαμηλού κόστους κι αυτό φαίνεται και από το ενδιαφέρον που δείχνουν οι πελάτες του γραφείου Vergidis Tours στην καινοτομία που εισήγαγε πριν από δύο χρόνια – τις οδικοαεροπορικές εκδρομές. Αυτό σημαίνει ότι για να μειωθεί το κόστος η μία διαδρομή γίνεται οδικώς και η άλλη αεροπορικώς και εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι η συνταγή έχει πετύχει.
Από την άλλη πλευρά η κα Χατζήλ από το γραφείο Rodopi Tours σημειώνει ότι ενίοτε οι αεροπορικές εκδρομές μπορεί να είναι και οικονομικότερες καθώς η τιμή των οδικών εξαρτάται σημαντικά από τον αριθμό των επιβατών του λεωφορείου. 


Όπως και να ‘χει πάντως το θετικό είναι ότι παρά την κρίση, οι Κομοτηναίοι θα εκδράμουν και θα περάσουν γιορτές εκτός των τειχών. Οι προσφορές είναι πολλές, οι επιλογές περισσότερες επομένως αυτό που μένει στον καθένα είναι να αποφασίσει ανάλογα με το πορτοφόλι του, το χρόνο του, αλλά και την παρέα του! 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τελευταία περισσεύουν τα ζήτω και τα μπράβο,  από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς,  για τους νοσηλευτές που εθελοντικά δέχτηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης,  που αντιμετω