fbpx Απογοήτευση για τα εξ αποστάσεως μαθήματα στο ΔΠΘ εξέφρασε ο Δ. Χαρίτου στην υπουργό Παιδείας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, 2020 - 10:00
ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ

Απογοήτευση για τα εξ αποστάσεως μαθήματα στο ΔΠΘ εξέφρασε ο Δ. Χαρίτου στην υπουργό Παιδείας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Δημήτρης Χαρίτου
Υπουργείο Παιδείας

Έθεσε ξανά το ζήτημα ίδρυσης νέων Τμημάτων

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου και μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη συμμετείχε σε συνάντηση της Επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη, όπου είχε την ευκαιρία να θέσει σημαντικά ζητήματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο τη Ροδόπη.

Ο βουλευτής αφού αναφέρθηκε στα ζητήματα του αναλφαβητισμού και της μαθητικής διαρροής, που έχουν πολύ υψηλά ποσοστά στη Θράκη, στην έλλειψη σχολικής στέγης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, στην ανάγκη για ένα συνολικό σχέδιο ανέγερσης σχολικών μονάδων στην περιοχή και στο ότι πολλά τμήματα της προσχολικής αγωγής στεγάζονται σε προκάτ, πολλά από τα οποία ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί ενώ έχει ξεκινήσει η χρονιά, επικεντρώθηκε σε δύο συγκεκριμένα ζητήματα.  

Πρώτον, αναφέρθηκε στο ζήτημα δια ζώσης ή εξ αποστάσεως λειτουργίας του ΔΠΘ το τρέχον εξάμηνο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σωστά θέσατε κα υπουργέ ότι οι φοιτητές πρέπει να πάνε στις σχολές τους. Όμως αυτή σας η θέση δεν συνοδεύτηκε από γενναία έκτακτα μέτρα οικονομικής στήριξης των περιφερειακών πανεπιστημίων όπως το ΔΠΘ, ώστε να γίνει δια ζώσης η διδασκαλία των φοιτητών και ιδιαίτερα των πρωτοετών. Δεν δόθηκαν οι πόροι στα πανεπιστήμια για να επιλύσουν ζητήματα υποδομών, ώστε να μπορούν να διασφαλίσουν την ταυτόχρονη διδασκαλία σε πολλές αίθουσες, για προσλήψεις έκτακτου διδακτικού προσωρινού, για στήριξη της φοιτητικής μέριμνας με διευρυμένα κριτήρια για τη σίτιση και στέγαση των φοιτητών. Επειδή δεν έγιναν όλα αυτά σήμερα τα περισσότερα τμήματα του ΔΠΘ δεν λειτουργούν διά ζώσης, αλλά με εξ αποστάσεως διδασκαλία, ενώ οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς στην τοπική οικονομία».

Δεύτερον, υποστήριξε την αναγκαιότητα ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θράκης με νέα Τμήματα. Απευθυνόμενος στην υπουργό είπε: «υπήρχε σχεδιασμός για την ίδρυση και λειτουργία νέων τμημάτων στο ΔΠΘ με απόλυτα ακαδημαϊκά κριτήρια και μετά από εξαντλητικό διάλογο. Όμως οι πολιτικοί σας χειρισμοί για την ένταξη της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου στο ΔΠΘ οδήγησε στο να ανατραπούν οι αρχικοί σχεδιασμοί και να κυριαρχήσουν πολιτικές διευθετήσεις. Φτάσαμε στο σημείο να μετακινούνται τα υπό ίδρυση τμήματα ως πιόνια στη σκακιέρα. Με ποια ακαδημαϊκά κριτήρια το υπό ίδρυμα τμήμα Ψυχολογίας φεύγει από τη Σχολή Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών στην Κομοτηνή και προτείνετε να ιδρυθεί στο Διδυμότειχο;».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πολιτικό και κοινωνικό ξεκατίνιασμα,  με φόντο την ηθική σήψη στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο,  από πρωταγωνιστές οι οποίοι δεν τίμησαν ούτε το ρόλο που ηθοποιού-ποιώ ήθος- και αυτό έπρεπε να διδάσκου