fbpx Αλλαγή ηγεσίας στο μειονοτικό κόμμα DEB, πρόεδρος η Τσιγδέμ Ασάφογλου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 8 Ιανουαρίου, 2019 - 10:00
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΛΗ ΤΣΑΟΥΣ

Αλλαγή ηγεσίας στο μειονοτικό κόμμα DEB, πρόεδρος η Τσιγδέμ Ασάφογλου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τσιγδέμ Ασάφογλου
DEB

Η 32χρονη που κατάγεται από την Χρύσα Ξάνθης ήταν η μοναδική υποψήφια

Εντάχθηκε προ τριετίας στις τάξεις του κόμματος ως μέλος και στη διάρκεια αυτών των ετών ακολούθησε τον απερχόμενο πρόεδρο Μουσταφά Αλή Τσαούς σε αποστολές στο εξωτερικό

Φωτογραφίες:  εφημερίδα Millet

Δήμητρα Συμεωνίδου

Σε μία εσωτερική διαδικασία και με το "δαχτυλίδι" της διαδοχής να δίνεται προγενέστερα, έγινε η αλλαγή ηγεσίας στο μειονοτικό κόμμα DEB, αναδεικνύοντας πρόεδρο την Τσιγδέμ Ασάφογλου. Μόλις 32 ετών η νέα πρόεδρος είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος "Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας-ΚΙΕΦ/DEB" και η μικρότερη σε ηλικία, μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου Μουσταφά Αλή Τσαούς. Τα όποια ονόματα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την θέση του προέδρου δεν επιβεβαιώθηκαν και αναδείχθηκε η μοναδική υποψήφια για τη θέση την κα Ασάφογλου.

Όσο για το παρελθόν της Τσιγδέμ Ασάφογλου στο μειονοτικό κόμμα είναι σχετικά "φτωχό", αφού εντάχθηκε προ τριετίας στις τάξεις του κόμματος ως μέλος. Η επιλογή της όμως στην θέση της προέδρου δεν είναι τυχαία, αφού στη διάρκεια αυτών των ετών ακολούθησε τον απερχόμενο πρόεδρο Μουσταφά Αλή Τσαούς σε αποστολές στο εξωτερικό.

Στις 5 Ιανουαρίου στα γραφεία του κόμματος στο δρόμο Κομοτηνής - Καρυδιάς έγινε η γενική συνέλευση, ενώ μία μέρα νωρίτερα είχε δοθεί γεύμα σε ταβέρνα στα Θάμνα όπου έκλεισε και τυπικά κάθε σενάριο διαδοχής και οριστικοποιήθηκε το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος. Οι εκλογές ήταν μία τυπική διαδικασία, μεταξύ 300 και πλέον μελών του κόμματος, για την ανάδειξη της Τσιγδέμ Ασάφογλου σε νέα πρόεδρο του μειονοτικού κόμματος.

Η κα Ασάφογλου που παρέλαβε τα προεδρικά καθήκοντα σε μία πρώτη δήλωσή της προς το πρακτορείο Αναντολού, είπε πως "είμαι πολύ χαρούμενη που παραλαμβάνω αυτή την τιμημένη σημαία. Πιστεύω εγκάρδια πως θα εκπληρώσω με επιτυχία τα καθήκοντα που ανέλαβα" και συνέχισε "το θέμα είναι να ακούγεται η φωνή της μειονότητας, με τις εργασίες των τελευταίων ετών εντός και εκτός της χώρας, ανέβασε πολύ τον πήχη. Ως κόμμα DEB πιστεύω πως με την στήριξη της νέας ομάδας μας και του λαού μας, θα πάμε ακόμη πιο μπροστά και να πετύχουμε μεγαλύτερες επιτυχίες".

Το παρόν στη διαδικασία και κατόπιν στην ψηφοφορία έδωσαν μεταξύ άλλων ο γιος και η χήρα του εκλιπόντος ιδρυτή του κόμματος, Λεβέντ Σαδίκ και Ισίκ Σαδίκ αντίστοιχα, ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ, ο πρώην δήμαρχος Φιλύρας Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος της αποκαλούμενης "Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας" Νετζάτ Αχμέτ, και ο αντιπρόεδρος του ΚΙΕΦ και πρόεδρος της αποκαλούμενης "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης" Οζάν Αχμέτογλου, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Εσάτ Χουσεΐν.

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου είναι γεννημένη το 1987 στο χωριό Χρύσα της Ξάνθης. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και είναι παντρεμένη με τον δημοτικό σύμβουλο Δήμου Ιάσμου Οζτζιάν Μεχμέτ με τον οποίο έχει ένα παιδί. Ο σύζυγός της που στο παρελθόν διετέλεσε αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Ενότητα Σώστη, με αρμοδιότητες πολιτικής προστασίας, χωροταξίας, πολεοδομίας, τεχνικών υπηρεσιών, καθαριότητας περιβάλλοντος και πρασίνου, ήταν παρών στην συνέλευση του κόμματος DEB.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το χαβά του συνεχίζει ο Tαγίπ Ερντογάν λίγο πριν καθίσει στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών,  συνεχίζοντας να απειλεί τους πάντες και τα πάντα με εκφράσεις καφενείου,  κυρίως όμως για εσωτερική κατανάλωση.