fbpx Αλλαγές προς το καλύτερο στη μελέτη του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 2 Ιουνίου, 2018 - 10:00
ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Αλλαγές προς το καλύτερο στη μελέτη του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νοσοκομείο Κομοτηνής
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Δωρεά

Προβλέπεται να κατασκευαστούν 30 επιπλέον κλίνες καθώς θα δημιουργηθεί και Ψυχιατρική Κλινική, ενισχύεται η Παθολογική Κλινική με επιπλέον κλίνες για νευρολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά


Σχεδιάζεται η μεταφορά και λειτουργία στο νέο νοσοκομείο της Νοσηλευτικής Σχολής που σήμερα λειτουργεί στο Σισμανόγλειο ως σημαντική δομή εκπαίδευσης των νέων νοσηλευτών
 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Νέα δεδομένα στις παροχές υπηρεσιών υγείας φέρνει το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Η δημιουργία του στοχεύει όχι απλώς στην αντικατάσταση του υπάρχοντος κτιρίου, αλλά στη λειτουργία ενός σύγχρονου νοσοκομείου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής και των ανθρώπων της. Αυτό σημαίνει ότι μελετώνται διεξοδικά όλα εκείνα τα στοιχεία που θα συνθέσουν μία επαρκή μελέτη, που θα αποτελέσει και τον μπούσουλα για την κατασκευή του.


Ακριβώς για τον σκοπό αυτό έγινε η τεχνική συνάντηση στην Κομοτηνή. Στην πόλη μας και συγκεκριμένα στον χώρο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου βρέθηκε τεχνικό κλιμάκιο από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" μαζί με στελέχη της αρχιτεκτονικής εταιρείας στην οποία έχει ανατεθεί η μελέτη του νέου νοσοκομείου. Εκτός του διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Φιλιππίδη παρόντες στη συνάντηση ήταν τεχνικοί του νοσοκομείου, όπως και τα μέλη της ομάδας που έχει συστήσει το ίδιο το νοσοκομείο για να επιβλέπει το έργο και να επικοινωνεί με την τεχνική υπηρεσία του Ιδρύματος. Σε αυτήν την συνάντηση έγινε συζήτηση για τα έργα που πρέπει να γίνουν και ζητήθηκαν αναθεωρημένα στοιχεία 


Στον απόηχο αυτής της συνάντησης ο κος Φιλιππίδης λέει στον "Χ": "οι μελέτες οι οποίες είχαν σταλεί αρχικά φαίνεται ότι τροποποιούνται σε αρκετά μεγάλο βαθμό, καθώς ο Ιταλός αρχιτέκτονας ενώ στην αρχή είπε ότι θα έχουμε μικρές τροποποιήσεις τελικά πάμε σε μια ριζική αλλαγή των αρχικών σχεδίων. Ωστόσο δεν θα είναι χρονοβόρα αυτή η διαδικασία".


Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι τρεις διευθυντές του νοσοκομείου, της ιατρικής, της διοικητικής και της νοσηλευτικής υπηρεσίας καθώς τους ζητήθηκαν στοιχεία σχετικά με τις προοπτικές του νέου νοσοκομείου και τις ανάγκες που έχει κάθε Διεύθυνση ξεχωριστά. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καρασταύρου, καθώς οι άνθρωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στα έργα υποδομών που πρέπει να γίνουν από τον Δήμο και την Περιφέρεια και θέλουν να είναι σίγουροι για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. 


Η κατανομή των κλινών είναι βαρύνουσας σημασίας για τη μελέτη του έργου. Είναι άλλωστε αυτή που δημιουργεί νέα δεδομένα στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Ο κος Φιλιππίδης μας πληροφορεί σχετικά "ζητήσαμε να υπάρχουν τουλάχιστον 30 επιπλέον κλίνες, σε σχέση με το υπάρχον κτίριο, καθώς θα δημιουργηθεί και Ψυχιατρική Κλινική, ενώ θα δώσουμε κάποιες κλίνες στην Παθολογική Κλινική για νευρολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά, δυο τμήματα που δεν υπάρχουν τώρα στο νοσοκομείο".

Παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη για μεταφορά και λειτουργία στο νέο νοσοκομείο και της Νοσηλευτικής Σχολής που σήμερα λειτουργεί στο Σισμανόγλειο ως σημαντική δομή εκπαίδευσης των νέων νοσηλευτών.


"Προχωράμε γρήγορα", επιβεβαιώνει ο διοικητής χωρίς να παραγνωρίζει "υπάρχει πολύ πίεση και άγχος αλλά είναι πράγματα που πρέπει να γίνουν και θέλουμε και εμείς τουλάχιστον από την πλευρά μας να είμαστε εντάξει σε ό,τι μας ζητάνε, να είμαστε στην ώρα μας, να μην υπάρχουν, από την δική μας πλευρά τουλάχιστον, καθυστερήσεις ώστε το έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό". 
Εντός του μήνα έχει προγραμματιστεί να γίνουν μετρήσεις στο οικόπεδο, όπου θα ανεγερθεί το νέο Νοσοκομείο. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές