ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2019 - 15:08
ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ IGB

Αλ. Τσίπρας: Έργα που ενισχύουν τον οικονομικό και γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλέξης Τσίπρας
Μπόικο Μπορίσοφ
αγωγός IGB
ενεργειακά έργα

Από κοινού με τον Μπόικο Μπορίσοφ σήμαναν την έναρξη των εργασιών

Τον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας και της Βουλγαρίας στην ενεργειακή στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στη σταδιακή μετατροπή των Βαλκανίων από μία περιοχή αστάθειας σε μία περιοχή ευημερίας και συνεργασίας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στα εγκαίνια της έναρξης κατασκευής του κάθετου αγωγού φυσικού αερίου IGB. Ο αγωγός φυσικού αερίου έχει ως αφετηρία την Κομοτηνή, όπου ενώνεται με τον TAP και καταλήγει στην Στάρα Ζαγόρα.

 "Ο TAP, ο κάθετος διάδρομος, ο East-Med, ο υπό σχεδίαση σταθμός υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη, ο αντίστοιχος σταθμός στη Ρεβυθούσα, ο οποίος πρόσφατα επεκτάθηκε με τρίτη δεξαμενή, ο αγωγός Turkish Stream 2, είναι έργα που ενισχύουν τον οικονομικό και γεωπολιτικό ρόλο της Eλλάδας, της φίλης Βουλγαρίας και μαζί της ευρύτερης περιοχής", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τοποθετήθηκε επίσης και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, μεταξύ άλλων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το συμβολικό πρώτο ...σκάψιμο, εκ μέρους των δύο αντρών, στο σημείο έναρξης της κατασκευής.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Εκτός σχολικών γευμάτων τα σχολεία του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών,  αφού αρνητική απάντηση δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Εργασίας,  στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Σύριζα  Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτο