ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, 2019 - 10:00
ΞΑΝΘΗ

Άγνωστοι βανδάλισαν το υπό κατασκευή άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κωνσταντίνος Καραμανλής
Ξάνθη

Βανδαλισμοί στη βάση του ανδριάντα

Άγνωστοι βανδάλισαν το υπό κατασκευή άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ξάνθη, σύμφωνα με το xanthinea.gr. Οι δράστες επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς στη βάση του ανδριάντα που θα τοποθετηθεί στην πλατεία Διοικητηρίου, στο πάρκο μπροστά από την έδρα της Π.Ε. Ξάνθης. 

Οι εργασίες για την τοποθέτηση του ανδριάντα έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, οπότε και θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμή του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται αντίστοιχοι βανδαλισμοί στην περιοχή καθώς κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί και με το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου αλλά και τα άλλα αγάλματα και μνημεία που βρίσκονται στην περιοχή καθώς και το ρολόι της κεντρικής πλατείας, που ως γνωστόν έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σαφώς είναι δύσκολο για τη χώρα μας,  να αντιπαρατεθεί βασιζόμενη μόνο σε λογικά επιχειρήματα, η στην ανύπαρκτη  διπλωματική στήριξη από τους συμμάχους, με το υπάρχον διεθνές σκηνικό,   έναντι της Τουρκίας.