ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΜ-Θ

1.765 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τροχαίο Ατύχημα
αστυνομία

Με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, υπό την επήρεια αλκοόλ και πολλές άλλες παραβάσεις συνθέτουν και για τον μήνα Αύγουστο την κακή οδική συμπεριφορά των οδηγών στους πέντε νομούς της περιφέρειάς μας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσίευσε συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου του 2019, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.  

Τροχαία Ατυχήματα   
 Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημειώθηκαν 45 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 50 το 2018). Ειδικότερα σημειώθηκαν: 9 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 1 το 2018), 6 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 10 το 2018), 30 ελαφριά τροχαία ατυχήματα (έναντι 39 το 2018).

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 66 παθόντες (έναντι 72 το 2018). Ειδικότερα καταγράφηκαν: 9 νεκροί (έναντι 1 το 2018), 5 βαριά τραυματίες (έναντι 13 το 2018), 52 ελαφρά τραυματίες (έναντι 58 το 2018).

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Οδήγηση σε κατάσταση μέθης. Η απόσπαση προσοχής οδηγού. Η παραβίαση προτεραιότητας. Η παραβίαση σημάνσεων. Εσφαλμένη απόφαση ενεργειών. Υπερβολική ταχύτητα.

Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης 
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Αύγουστο του 2019, βεβαιώθηκαν συνολικά 7.091 παραβάσεις, από τις οποίες οι 2.901 ήταν επικίνδυνες παραβάσεις, ως ακολούθως: 

1.765 για υπερβολική ταχύτητα, 174 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 201 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 40 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 283 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 284 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 86 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 38 για αντικανονικό προσπέρασμα, 18 για φθαρμένα ελαστικά, 9 για αντικανονικούς ελιγμούς, 3 για παραβίαση προτεραιότητας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μάλλον δε γινόμαστε σοφότεροι,   ούτε διευκρινίζονται πολλά ζητήματα στις γενικού τύπου συνεντεύξεις που δίνονται με αφορμή την έκθεση Θεσσαλονίκης,  όπως και του  προέδρου του Σύριζα  Αλέξη Τσίπρα.