fbpx Το μεράκι.. η αγάπη για μια γλώσσα…. τo έργο μιας ζωής…
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΟ LEXIMA

Το μεράκι.. η αγάπη για μια γλώσσα…. τo έργο μιας ζωής…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Lexima
Γερμανικά

Η Βέρα Μπελιβανάκη μετράει 20 χρόνια καριέρας και συνεχίζει δυναμικότερα

"Πριν 20 μόλις χρόνια άρχισε η πραγματοποίηση ενός ονείρου: ένας χώρος καθαρά γερμανόφωνος. Τα πάντα γύρω του να θυμίζουν «Γερμανία». Όπως την είχα εγώ στην καρδιά μου: όλα να είναι ένα ερέθισμα, μια ομορφιά, να είσαι περήφανος που είσαι κομμάτι της, γιατί σε νοιάζεται. Έτσι και ο χώρος μου. Να έχει να δώσει κάτι στα μέλη της, στο μαθητή της. Όχι μόνο την πρόοδο στη γλώσσα. Τότε που η Γερμανία ήταν για τον Έλληνα γνωστή μόνο από την ιστορία, την πολιτική της ή από ιστορίες μεταναστών ήθελα να δείξω και μία άλλη εικόνα της. Την καθημερινότητα της, τις συνήθειες, τα ενδιαφέροντα του κόσμου της. Και έτσι άρχισε ένας «αγώνας» συλλογής υλικού γερμανόφωνου. Όλα έπρεπε να θυμίζουν Γερμανία: οι τοίχοι, τα περιοδικά, τα παιχνίδια, η δορυφορική, οι ταινίες, τα τραγούδια. Και τότε δεν γινόταν όλα τόσο εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού όπως σήμερα.

Μα πάνω από όλα στόχος μου ήταν κάτι που το αγαπούσα να το κάνω να το αγαπήσουν και οι άλλοι: τα Γερμανικά! Αν το πέτυχα; Όχι! Πέτυχα όμως να τους αποδείξω πως ο Μύθος πως η γερμανική γλώσσα, η σύνταξή της, η δομή της είναι δύσκολη, είναι απλά… Μύθος. Η γερμανική είναι μία πολύ λογική γλώσσα, η φιλοσοφία της οποίας στηρίζεται στην αρχαία ελληνική γλώσσα, επομένως κατανοητή για εμάς τους Έλληνες. Ναι, έχει κανόνες. Απλά πρέπει να τους τηρήσεις. Λογικό δεν είναι; Αυτό είναι πρόοδος! Και όπως λέω στη σελίδα μας στο lexima.de δεν πρέπει να δίνουμε στο μαθητή την ψευδαίσθηση ότι είναι δυνατόν να μάθει χωρίς να προσπαθήσει. Άλλωστε «τά αγαθά κόποις κτώνται». Και αυτός είναι ο κανόνας του Λέξημα.

Εμείς όμως διευκολύνουμε πολύ τη διαδικασία για αυτό το στόχο. Και ο πιο δύσκολος μαθητής θα βρει το στόχο εύκολα κατανοητό. Στα 20 πια χρόνια έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ οργανωμένο και αποδοτικό σύστημα διδασκαλίας, την οποία εμπλουτίζουμε συνεχώς με πολλά διαδικτυακά στοιχεία, με υλικό στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα και νέες τεχνολογίες. Και όποιος προσπαθεί, αριστεύει με μας!

Επόμενος προσωπικός στόχος για την επόμενη.. 20ετία; Το διαδίκτυο! Ήδη ετοιμάζω την πρώτη μας καθαρά διαδικτυακή τάξη τον Μάρτιο του 2018. Πέρα από τα σύνορα της πόλης μας. Νέο επαγγελματικό εγχείρημα, νέοι στόχοι!  Η αφιέρωση σε μια άλλη αγάπη: την τεχνολογία. Η εμπειρία του παλιού με την τέχνη του νέου! Τι μπορεί να πάει στραβά;!"

Με αυτά τα λόγια η κα Μπελιβανάκη περιγράφει την πορεία της στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης που έχει καταστήσει το Λέξημα συνώνυμο με την επιτυχία στην εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας.

Το επόμενο βήμα της είναι η οργάνωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τάξεις που θα λειτουργούν "έξω από την  τάξη" και υπολογίζεται ότι το project θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο του 2018.

Στο φροντιστήριο Λέξημα λειτουργούν τμήματα όλων των ηλικιών, μαθητικά και φοιτητών/ενηλίκων, τμήματα για όλους όσους επιθυμούν να κάνουν τη διαφορά ενισχύοντας τα προσόντα τους στην αγορά εργασίας, να ενδυναμώσουν το βιογραφικό τους και να αποκτήσουν ένα πολύτιμο διαβατήριο για την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους κινητικότητα.

Και φυσικά λειτουργούν και τμήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των φοιτητών, οι οποίοι παράλληλα με τα τέσσερα χρόνια των σπουδών τους, μπορούν να κατακτήσουν και ένα αρκετά υψηλό επίπεδο γερμανικής γλώσσας, παρακολουθώντας φυσικά το ειδικά καταρτισμένο πρόγραμμα του Λέξημα.

Η επέτειος των 20 χρόνων λειτουργίας του φροντιστηρίου Λέξημα γιορτάστηκε με ένα μεγάλο πάρτι, στο όποιο βέβαια ο dj έπαιζε αποκλειστικά γερμανικές επιτυχίες του σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καλώς πράττουν και διαμαρτύρονται οι Ομοσπονδίες στον υπουργό Ανάπτυξης και στον περιφερειάρχη,  για να μη φορολογηθούν για τα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων,  όπως στη μη επιστρεπτέα ενίσχυση, με δεδ