fbpx Με Γωγώ Τσαμπά και εκπλήξεις η 3η γιορτή τσίπουρου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2019 - 11:02
ΙΑΣΜΟΣ

Με Γωγώ Τσαμπά και εκπλήξεις η 3η γιορτή τσίπουρου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ίασμος
τσίπουρο
Γωγώ Τσαμπά

Το διήμερο 2 με 3 Νοεμβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Ίασμο

Με ανακοίνωσή του ο πολιτιστικός σύλλογος Ιάσμου γνωστοποίησε ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα επαναληφθεί η επιτυχημένη γιορτή τσίπουρου. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τις ημερομηνίες και την δομή της 3ης γιορτής τσίπουρου στον Ιάσμο στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2019 την οποία διοργανώνει ο σύλλογός μας με τη στήριξη του Δήμου Ιάσμου και σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Ροδόπης της Περιφέρειας ΑΜΘ», αναφέρεται στην πρώτη ανακοίνωση, η οποία συνοδεύεται με την «υπόσχεση» ότι τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά

Η γιορτή θα περιλαμβάνει ημερίδα με θέμα τη «Στήριξη της Αμπελοκαλλιέργειας» στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με εισηγητές ειδικούς στο αντικείμενο, αλλά και εκπρόσωπο της Κυβέρνησης ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό και θα συμμετέχει σε διάλογο με το κοινό σχετικά με το θέμα.

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί Λαϊκός δρόμος και Παιδική διαδρομή με την ονομασία “IASMOS RUN 2019”

Παράλληλα και τις δύο ημέρες θα υπάρχει δράση Μαγειρικής από Chef με ντόπια προϊόντα.

Έκθεση Θρακομακεδονικών προϊόντων και υπαίθρια αγορά θα λειτουργεί στον κεντρικό χώρο της Γιορτής.

Θα υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης σε αποστακτήρια.

Στη γιορτή συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν μουσικά τις δύο ημέρες(Γωγώ Τσαμπά,Εβρίτικη Ζυγιά,Βαγγέλης Ψαθάς,Μπανιώτης Κωνσταντίνος,Γκορίτσας Γιάννης,Χρήστος Ιωαννίδης,Στεφανίδης Παναγιώτης).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τα ΚΤΕΛ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ θα πραγματοποιήσουν ειδικά δωρεάν δρομολόγια προς και από τον Ίασμο.

Στον κεντρικό χώρο θα υπάρχουν κρεατικά της ώρας, σαλάτες και φυσικά… τσίπουρο.

Λαχειοφόρος αγορά που κληρώνει 1 μεγάλο δώρο κάθε μέρα με διαφανή διαδικασία και με λαχνούς μικρού κόστους

Σκοπός της γιορτής

Σκοπός του συλλόγου είναι η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, έχοντας παράλληλα ως επιθυμία την στήριξη των τοπικών παραγωγών, την προβολή τους και την καθιέρωση, του αρωματικού και μοναδικά ιδιότυπου και αναγνωρίσιμου τσίπουρου του Ιάσμου, ως τοπικού προϊόντος δίνοντας του έτσι την απαραίτητη εξωστρέφεια.

Στόχος όλων των εκδηλώσεων ,αποτελεί η ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής, η τριβή με πολιτιστικά προϊόντα προώθησης παιδείας, αθλητισμού και τεχνών, η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς τόσο του Ιάσμου αλλά και της Ροδόπης και η διατήρηση - διάδοση της παράδοσης στους νέους.

 Ειδικότερα, η γιορτή τσίπουρου στην ανάδειξη της διαδικασίας της διπλής απόσταξης τσίπουρου, η οποία είναι μακραίωνη παράδοση του Ιάσμου και η πραγματική στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω της ανοικτής υπαίθριας αγοράς, των εξαίρετων τοπικών προϊόντων, μοναδικά στο είδος τους και πιστά στις τοπικές μας παραδόσεις, με σκοπό την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τα των πολιτικών στους πολιτικούς και τα των καθηγητών στους καθηγητές,  θα μπορούσαμε να πούμε παραφράζοντας βέβαια τη γνωστή ρήση,  αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε με τις αποφάσεις κάποιων σχολών του