ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2019 - 12:54
"ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ" ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Καντάδες, κουστούμια και άρωμα μιας άλλης εποχής

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Καντάδα
Λέσχη Κομοτηναίων
ΔΚΕΠΠΑΚ
Πολιτιστικός Σύλλογος περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής

Στολισμένη η Λέσχη Κομοτηναίων, γυναίκες και άνδρες με κουστούμια εποχής και μία ωραία ατμόσφαιρα

Καντάδες, κουστούμια και άρωμα μιας άλλης εποχής, συνέθεσαν μία εντυπωσιακή εκδήλωση στο κέντρο της Κομοτηνής. Το βράδυ της Τετάρτης 15 Μαΐου ο πολιτιστικός σύλλογος περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής και τη στήριξη της ΔΚΕΠΠΑΚ, αναβίωσαν στην πόλη μας τις καντάδες υπό τον τίτλο "Πάμε σαν άλλοτε".

Η πομπή με τραγούδια από κανταδόρους ξεκίνησε από την αρχή του πεζόδρομου της Βενιζέλου, μπροστά από το κατάστημα "Κατσικάκη" και αφού διέσχισε όλη την Βενιζέλου, κατέληξε στην Λέσχη Κομοτηναίων. Στη διαδρομή ο κόσμος σταματούσε για να τους θαυμάσει, άλλοι για να τραγουδήσουν μαζί τους και άλλοι για να γίνουν μέλη αυτής της όμορφης παρέας.

Στην Λέσχη Κομοτηναίων οι άνθρωποι του Θρακικού Ωδείου είχαν προετοιμάσει κάτι εξαιρετικό. Χρησιμοποίησαν κουστούμια εποχής για όσους έλαβαν μέρος στο θεατρικό δρώμενο, άνδρες και γυναίκες. Επίσης αντικείμενα όπως κηροπήγια, καπέλα και διακοσμητικά, για να στήσουν ένα σκηνικό απόλυτα δεμένο με την εποχή των καντάδων. Στον εξωτερικό χώρο της Λέσχης με φόντο το μπαλκόνι του 1ου ορόφου έλαβε χώρα το θεατρικό δρώμενο, με τους κανταδόρους σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μετά το τέλος οι καντάδες συνεχίστηκαν στον 1o όροφο της Λέσχης για όσους θέλησαν να διασκεδάσουν τις βραδινές ώρες.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν το φορολογητέο εισόδημα χρονών που δεν έχει δηλωθεί,  η τις ευρεσιτεχνίες  κάποιων  επαγγελματιών για να φοροδιαφεύγουν, η ΑΑΔΕ καλεί όπως πληροφορούμαστε, διάφορους  επαγ