ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2019 - 16:02
ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Επαγγελματίες εστίασης της Κομοτηνής συστήνουν τοπικές γεύσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
θρακιώτικη γαστρονομία
Εστίαση
Επαγγελματίες
ΕΒΕΡ

Στην κουζίνα του εστιατορίου Diamond έγινε σήμερα προετοιμασία και παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών συνταγών σε ξένους επισκέπτες

Δήμητρα Συμεωνίδου

Επαγγελματίες εστίασης της Κομοτηνής συστήνουν τοπικές γεύσεις. Μαγειρεύουν στην κουζίνα του εστιατορίου Diamond τοπικές παραδοσιακές συνταγές και δίνουν την ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες, τόσο να τις γευτούν όσο και να δουν την διαδικασία παρασκευής τους.

Αναλυτικότερα το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο "Creating gastronomy Experiences for the designation of the Mediterranean nutrion value and the development of a tourism thematic network" με διακρατικούς εταίρους από την Βαλένθια της Ισπανίας και την Κύπρο, ξεκίνησε από σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 ένα διήμερο workshop ανοιχτό στο κοινό όπου παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του έργου καθώς και της πρότασης για τη δημιουργία ενός νέου καινοτόμου θεματικού γαστρονομικού προϊόντος.

Με καλεσμένους από το εξωτερικό και συντονιστές εκ μέρους του ΕΒΕΡ τον οικονομικό επόπτη Νίκο Στεργίου και τον  αντιπρόεδρο Χασάν Μεσούτ, σήμερα έγινε περιήγηση με λεωφορείο σε τουριστικά σημεία του νομού και συγκεκριμένα επίσκεψη στην μεσαιωνική γέφυρα του Κομψάτου, στην Λίμνη Βιστωνίδα, στο χωριό Φανάρι και την παραλία της Αρωγής.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι το λεωφορείο έφτασε στο εστιατόριο Diamond. Εκεί τόσο οι ιδιοκτήτες του καταστήματος Βασίλης και Τόλης Μοσχόπουλος, όσο και άλλοι επαγγελματίες της εστίασης όπως ο Ανέστης Βαφειάδης, ο Αντώνης Καμπουρίδης, η Σουλτάνα Λάιου, ο Νικόλαος Βαρσαμίδης, έπιασαν μαγειρικά σκεύη και υλικά και άρχισαν την προετοιμασία παραδοσιακών τοπικών συνταγών, τις οποίες στην συνέχεια όλοι μαζί γεύτηκαν.  Η τελική παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου όπως και της πρότασης ενός νέου θεματικού τουριστικού γαστρονομικού προϊόντος  θα γίνει σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο Ίσμαρος στον Πλατανίτη Μαρώνειας.

Για τις λεπτομέρειες του προγράμματος μίλησε στον "Χ" ο Νίκος Στεργίου:

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Θα πάρουμε μέτρα και στοχευμένα μάλιστα,  αλλά στο προσεχές μέλλον,  εναντίον της Τουρκίας,  απεφάνθη ο βραδυκίνητος μηχανισμός της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής, για τις παράνομες εξορυκτικές δραστηριότητες στην αν