fbpx Ένα μουσικό αφιέρωμα στους πυρόπληκτους της Αττικής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 29 Αυγούστου, 2018 - 10:00
ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ

Ένα μουσικό αφιέρωμα στους πυρόπληκτους της Αττικής

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Συναυλία
Πυρόπληκτοι
Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής
Λέσχη Κομοτηναίων
Ανθρωπιά

"Εποχή να λειτουργήσουμε ομαδικά", είναι αυτή που διανύουμε σύμφωνα με την Άντζελα Δράκου

Δήμος Μπακιρτζάκης

Το Θρακικό Πνευματικό Κέντρο-Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής συνδιοργανώνει με την Λέσχη Κομοτηναίων και το Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου μια συναυλία-αφιέρωμα στους πυρόπληκτους της Αττικής, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, προς ενίσχυσή τους.

Η συναυλία θα διαφέρει από τις συμβατικές συναυλίες που διοργανώνονται πανταχόθεν, μιας που θα περιλαμβάνει την συμμετοχή όλου του κόσμου, οι οποίοι θα κληθούν να τραγουδήσουν όλοι μαζί, ως μια μεγάλη χορωδία, τραγούδια-ορόσημο μεγάλων Ελλήνων συνθετών.

Ο Χατζηδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Ξαρχάκος, ο Κουγιουμτζής, ο Πλέσσας κ.λ.π. θα έχουν την τιμητική τους, μιας που θα ακουστούν τραγούδια όπως «όμορφη πόλη», «της αγάπης αίματα»,» «της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «έλα πάρε μου τη λύπη», «συννεφιασμένη Κυριακή», «οδός ονείρων», «ένας κόμπος η χαρά μου», «βρέχει φωτιά», «μάτια βουρκωμένα» κλπ. 

Μια 20μελής ορχήστρα αποτελούμενη από μπουζούκια-κιθάρες-ακορντεόν-βιολιά-σαξόφωνο-ντραμς-πιάνο, από το Μουσικό εργαστήρι Ολύμπου και το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής θα ερμηνεύσουν ορχηστρικά τα κομμάτια. Δεν θα υπάρξουν κεντρικοί τραγουδιστές, μιας που η «ιδέα» περιλαμβάνει την συμμετοχή όλου του κόσμου. Θα τοποθετηθούν μικρόφωνα στα τραπέζια και τον ρόλο του ερμηνευτή θα έχουν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Οι στίχοι θα είναι διαμοιρασμένοι στα τραπέζια. 

Σκοπός της ευρύτερης συμμετοχής είναι η εξωτερίκευση των συναισθημάτων που δημιουργήθηκαν στο άκουσμα της πυρκαγιάς και των καταστροφικών της συνεπειών, με εκατόμβη θυμάτων.

Γενικώς, το πρόγραμμα θα είναι πλούσιο και οι εκπλήξεις ουκ ολίγον. 
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον αύλειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα: 20.00

Το ζητούμενο είναι, όπως, άλλωστε ανέδειξε και η πρόεδρος του Θρακικού Ωδείου Άντζελα Δράκου στο ράδιο Χρόνος 87,5fm, πως "διανύουμε μία εποχή, όπου πρέπει, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να λειτουργήσουμε όλοι ομαδικά, να δώσουμε ο ένας χέρι βοήθειας στον άλλο για να μπορέσουμε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα".

Κι αυτό το σχόλιο είναι που στο τέλος της ημέρας πρέπει όλοι μας να κρατήσουμε και να έχουμε ως γνώμονα σε λόγια σε πράξεις, όταν η πατρίδα περνά δύσκολες στιγμές. 

Η κα Δράκου θα καλέσει, μέσω της συχνότητας, τον κόσμο να στηρίξει αυτό τον ευγενή σκοπό, σε μία συναυλία "από τον κόσμο για την κόσμο", εξηγώντας ότι, εφόσον επιθυμεί ο καθένας, θα έχει χρόνο να μοιραστεί με τους υπόλοιπους τις δικές του σκέψεις, γιατί, όπως δηλώνει, "από τη μέρα που μάθαμε την τραγωδία, ταραχτήκαμε κι από εκεί και πέρα δεν θέλαμε να κάνουμε μια καθιερωμένη συναυλία (...), θα προσπαθήσουμε να βγει ένα συνολικό όμορφο αποτέλεσμα". 

"Τα έσοδα, όλα, θα κατατεθούν σε λογαριασμό υπέρ των πυρόπληκτων. Η είσοδος θα είναι 15 ευρώ. Αντί εισιτηρίου θα δίνεται ένα αναμνηστικό το οποίο θα είναι σαν κόσμημα που το έχει φιλοτεχνήσει η σχεδιάστρια Ιωάννα Αρβανιτίδου", θα πληροφορήσει καταληκτικά η πρόεδρος.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Την ώρα που το Oruc Reis  παίζει κυριολεκτικά με τα νεύρα και την υπομονή όλων των Ελλήνων,  πλησιάζοντας  απειλητικά προς το Καστελόριζο,  εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τους …χορούς αμείωτους.